Dread Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Jeśli ktoś ma samozaparcie, narzędzia i pieniądze na odpowiedni sprzęt, a przy okazji potrafi frezować, to dłubanie w klocku jest lepsze. Jeśli nie, to pozostaje improwizacja gumówką, a wtedy łatwo jest uszkodzić oś od sprężyny trzymającej kolbę w pozycji złożonej. Ja wybrałem cięcie gearboxa, bo przecież i tak przy budowie Beryla wierci się dziury w gearboxie, by przymocować selektor. Poza tym nowy szkielet to około 50zł, a nowy zawias kolby to ponad 120zł. Nie mówiąc już o całej nowej kolbie :) Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted March 18, 2010 Report Share Posted March 18, 2010 (edited) Powiedzcie mi jak wyglądała by sprawa z podstawą szczerbinki? znalazłem taki poradnik LINK i ze zdjęć zamieszczonych w pkt.2 widzę, że mam inny sposób mocowania lufy. Z poradnika wynika że trzeba coś wyciąć, jako że u mnie wygląda to trochę inaczej nie potrafię sobie tego wyobrazić co miałbym z tym zrobić xP Tu macie zdjęcie tego jak to wygląda u mnie: Czyżby wychodziło na to że problem wycinania czegokolwiek mam z głowy, czy po prostu nie dam rady tego zamocować? Edited March 18, 2010 by SlayerASG Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Oryginalna podstawa szczerbinki powinna pasować bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
ziober Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 o ile przetoczysz lufę zewnętrzną pod średnicę podstawy ;-) podstawa muszki będzie trochę w powietrzu bo obsada lufy jest wyższa w berylu niż w AK o coś około 1 mm i węższa. szczeliny da się uzupełnić. pozdr Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Z wątku rozumiem, że tłumik od Beryla jest ciężko dostępny, pomyślałem więc, że może zainteresuje ten link do aukcji: http://allegro.pl/item969626838_tlumik_ognia_beryl.html na którą się właśnie natknąłem. Nie jest to autoreklama, nie ja go sprzedaję, nawet nie wiem, czy naprawdę jest od beryla. Jeśli złamałem jakoś regulamin, proszę o kasację postu. Quote Link to post Share on other sites
ziober Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 gwizdek jest dostępny - można nabyć go u producenta (myślę że w nieco niższej nawet cenie) ;-) pozdrowienia dla MilsimKraków ;-) Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 To ja pokażę: Kolba stylizowana na berylowską, front zrobiony, resztę szczegółów dopełnił Dread. Póki co muszę dorwać jedynie chwyt z chwytem oraz szynę na szczerbinkę oraz tryt. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Lemur20 Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 Tak prezentuje się mój Beryl: Wykonanie: barakuda Quote Link to post Share on other sites
Lemur20 Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 Śliczny !! jako baze użyłeś jakiej repliki ? motylek zmiany trybu ognia to atrapa czy dziala? Dziękuje :) Do bazy zostało użyte body od Boyi RK-06. W środku gearbox z nowej generacji cymek ;) Niestety selektor ognia "motylek" jest tylko atrapą. Quote Link to post Share on other sites
Lemur20 Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 (edited) Brawo Lemur ! tylko pliz - usuń tą gwiazdę ;-) Dzięki :) Usunę. Dzięki za przypomnienie Ziober :) Edited March 28, 2010 by Lemur20 Quote Link to post Share on other sites
Lemur20 Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Dla zainteresowanych szyna do Beryla -> http://www.allegro.pl/item1005350369_szyna..._kbs_beryl.html :) Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 A ta szyna pasuje do składanej kolby?? Quote Link to post Share on other sites
ziober Posted April 19, 2010 Report Share Posted April 19, 2010 A jak ta szyna mogłaby nie pasować do kolby składanej? Oczywiście że pasuje. Pozdrawiam! oczywiście po przedłużeniu o około 5mm ;-) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 19, 2010 Report Share Posted April 19, 2010 Bo komora zamkowa w replikach AK są dłuższe o ok 3mm od Real Steel'a. Np Real Sword ma gearbox dostosowany (skrócony) do komory zamkowej. Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 Dobra , wreszcie uzyskałem odpowiedź odnośnie tej kolby PJ [ adapter kolby M4 do AK ] czy pasuje do RK-06W ...NIE PASUJE :/ szkoda :/ bo można by było zrobić nowszą wersję wz.96 Beryl z rk-06w :/ Quote Link to post Share on other sites
grabarz Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 coś dla tych którzy coś wcześniej narzekali iż nie można nigdzie montażu na dekiel znaleźć.... http://www.allegro.pl/item1022831245_beryl...niesmigana.html Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 A czy przypadkiem oryginalna szyna montażowa nie jest niższa? (Mocowanie do szczerbinki i do kolby wygląda na oryginalne. Tylko sama szyna mnie zastanawia.) Na wszystkich fotkach Beryli, które widziałem można było dostrzec szynę przebiegająca tuż nad komorą, lub krótka doczepioną na podstawę szczerbinki. :-P Quote Link to post Share on other sites
ziober Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 ta podwyższona szyna jest po to żebyś mógł celować przez klasyczne przyrządy pod eotechem nie zdejmując go i nie odłączając szyny takie małe usprawnienie ;-) Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 Ok, dzięki za wyjaśnienie ziober ;) A tak przy okazji to ta szyna jest już na wyposażeniu WP czy dopiero wchodzi, bo tak jak wspomniałem w poprzednim poście nigdzie jeszcze takiej doczepionej do Beryla nie widziałem :P Quote Link to post Share on other sites
Lemur20 Posted May 1, 2010 Report Share Posted May 1, 2010 Ok, dzięki za wyjaśnienie ziober ;) A tak przy okazji to ta szyna jest już na wyposażeniu WP czy dopiero wchodzi, bo tak jak wspomniałem w poprzednim poście nigdzie jeszcze takiej doczepionej do Beryla nie widziałem :P Jest już od dawna używana przez WP :-P Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 U nas zastępują te długie szyny systemem Weaver(chyba tak to się pisze) czyli tymi montowanymi na podstawę szczerbinki. Z tymi zmodernizowanymi długimi nie miałem styczności w swojej brygadzie. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 polecam wszystkim magazynki beta project magpull'a Mają krzywiznę magazynków do beryla ( wszak sa kopia magów 5,56 :-) ) Jakość wykonania 10/10 i choc sa dosc drogie to moim zdaniem dal berylo maniaków idealne rozwiązanie :) Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Taka ciekawostka, którą znalazłem: http://azteko.pl/szyna-montazowa-beryl-tantal-p-296.html Nie wiedziałem, że chinole już się zabrali za robienie kopii. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Ale to jest szyna od Cymy 039C, a nie od Beryla. Quote Link to post Share on other sites
Mahud92 Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 (edited) http://picasaweb.google.pl/mumakil92/Beryl...178599114993234 Teraz ja pochwalę się moją repliką (na górze replika, na dole ostry). Wiem, wiem jeszcze nie wszystko skończone, ale na razie brakuje czasu i części. Edited May 14, 2010 by Mahud92 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts