Mamut Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Niestety. Drewniane bajery przystosowane bezpośrednio do CA870 są na chwilę obecną nie do kupienia. Można jedynie kupic składane. Na szczęście bez problemu można założyc kolbę od ostrej wersji (po kilku małych pracach pilnikiem). Ja tak zrobiłem. :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Czyli rozumiem, że wystarczy chcieć :) . Wiem jaka jest frajda z trafienia elektryka ze sprężynki :D Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 3 lata biegam z shotgun'ami. I jak na razie nie planuję zmiany na inny typ giwery. :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Maximus1944pl Posted March 14, 2007 Report Share Posted March 14, 2007 (edited) Teraz pytanie odnośnie innych strzelb Maruzena. Na jakiej zasadzie działają "Shot Shells for M1100 and M870" oraz "18 Rds Magazine for Defender M1100" (do kupienia na wgcshop). Pytam, ze względu na to, gdyż interesuje mnie model "Maruzen M1100 Blowback Wood Stock" (zakup jeszcze nie teraz, ale może w przyszłości). Jeżeli ktoś zna na jakiej zasadzie działają inne systemy ładowania kulek w różnych strzelbach Marzuena i nie sprawiłoby mu kłopotu co nieco o tym napisać, byłoby mi miło ;) Pozdrawiam, Maximus1944pl Edited March 14, 2007 by Maximus1944pl Quote Link to post Share on other sites
facet Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 Witam. Czy ktos posiada zdjęcia maruzen 870 z zainstalowaną wydłużoną lufa z machineguna?.pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 Możesz miec z tym problem, bo użytkowników w Polsce co mają tego skubańca, można policzyc na palcach obu rąk (szkoda, że ludzie patrzą na cenę a nie jakośc). Poszukaj zdjęc Remingtona 870, na pewno znajdziesz go w tej konfiguracji. Quote Link to post Share on other sites
rdk Posted March 28, 2007 Report Share Posted March 28, 2007 Czy mógł by ktoś zamiescić fotke bebechów ? Quote Link to post Share on other sites
Piok Posted March 29, 2007 Report Share Posted March 29, 2007 Czy mógł by ktoś zamiescić fotke bebechów ? A o jakie części konkretnie chodzi? Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted March 29, 2007 Report Share Posted March 29, 2007 Pioku, jemu idzie o wszystko pod metalową puszką, pewnie w sporych detalach. Nie dawaj, jest na necie, niech poszuka (wiem, bo mam na dysku). Quote Link to post Share on other sites
rdk Posted March 29, 2007 Report Share Posted March 29, 2007 Czy mógł by ktoś zamiescić fotke bebechów ? No ogólnie. Hop siup, tłok, spust, "gearbox" :) Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted April 1, 2007 Report Share Posted April 1, 2007 W asgshopie mają 870. Ta z przedłużoną lufą jest ZAJEBISTA. Sorka za bluzgę, ale nie ma innego określenia. No po prostu cud, objawienie i wogóle... Ja chcę już wakacje i do pracy... ;) Quote Link to post Share on other sites
Piok Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 "Cholerny" Asgshop, niepotrzebnie tam wchodziłem...:) Moja wymarzona kolba tam jest, "jedyne" 500 zł. Smutne(?) jest to, że bardziej mi się opłaca kupić tą wersję cqb shorty niż dokupywać kolbę, metal body, dłuższą lufę itd. do mojej Świni. Tylko skąd wezmę 1400 zyli? :)) Powinienem dostać 75% zniżkę jako pierwszy posiadacz 870tki w Polsce i jej zalecator-propagator, hihi. Kiwi: Ja ma ok 400fps i wszystko hula. Z tym, że ja mam łożyskowaną prowadnicę sprężyny ,z metalu. Bez niej na pewno ciężej sie przeładowywuje, może spręzyna gorzej też pracuje? Oryginalna prowadnica może szybciej pęknąć? Trzeba by ASgshop zapytać jak sprawa wygląda z tą prowadnicą. Sprowadzą? W zasadzie można to to dorobić na tokarce a łożysko kupić w specjalistycznym sklepie. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 Tak właśnie myślałem :( Chyba, że GP w środek też wepchło lepsiejsze części. Co do zniżki dla pierwszego kupca... też o tym myslałem :D Tylko nie mam skąd 1049zł wziąść... 700-to jeszcze by się znalazło, ale nie 1000 ;( Sorka za dwa posty pod rząd: ZAuważyłęm, że jest 40fps różnicy między długą, a krótką 87otką. Krótka ma około 360, czyli tylko 60-70 więcej niż zwykła świnia, więc sprężyny aż tak mocnej chyba nie wstawili co? Quote Link to post Share on other sites
mantiz Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 (edited) Ja sie tam na strzelbach nie znam specjalnie, ale zdaje mi sie, ze te 400fps uzyskano przez dlugosc lufy. Wlasnie jak pisales Kiwi w krotszej wersji jest pare fps mniej przy (chyba?) tej samej sprezynie, co wedlug mnie swiadczy, ze sprezyna nie pochodzi raczej z zawieszenia HMMWV:P Swoja droga, jesli juz ktos ja kupi to moze napisalby malutki opis i wrzucil pare fotek? Ladnie prosze :) EDIT: Wersji OR (dluzszej) oczywiscie :) Edited April 5, 2007 by mantiz Quote Link to post Share on other sites
rdk Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 (edited) Znalazłem te fotki na necie (nie było za durzo szukania, sorka Piok za zawracanie dupy :) ) I co widze ? Mój jt-3 jest praktycznie wierna kopią tego mazurena :) (tylko, że mazuren ma bebechy z metalu) I tu moje pytanie, czy byłą by możliwość zamowienia tłoka (najlepiej metalowego) i prowadnicy sprężyny (tez metalowej)? Mam jeszcze jedno pytanie do urzytkowników, czy ten stockowy tłok jest z plastixu czy jakiegoś tam innego polimeru ? Edited April 8, 2007 by rdk Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 O metalowym tłoku nigdy nie słyszałem, dorabianie go też może byc bardzo trudne z racji jego wyglądu. Prowadnica była kiedyś do dostania na RedWolf, teraz już jej chyba nie ma w sprzedaży. Ja mam dorabianą u tokarza (gotowa kopia projektu do opylenia za małą kasę 8) ). Quote Link to post Share on other sites
Piok Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 Ktoś jednak zdołał dorobić tłok. Nawet nieźle wygląda. Nadziałem się na tą aukcję przypadkiem: 870 A tutaj link do foty. Pomysłowe. Tłok oryginalny w ca870 jest z jakiegoś tworzywa, wygląda na naprawdę fest, wytrzymały plastik. pozdro Quote Link to post Share on other sites
Janusz Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 Ja jestem właścicielem tego tłoka, równie dobrze można go było zrobić z aluminium, tylko po co? Quote Link to post Share on other sites
rdk Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 A jak jest z cylindrem ? Jest możliwośc dokupienia ? Quote Link to post Share on other sites
Janusz Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 Chyba nie, ale tak jak w przypadku tłoka raczej trudno go zepsuć, chociaż Piok kiedyś pisał że zdjęcie przedniego mocowania na pas mu nie służy. Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 Mógłbyś podzielic się opisem procesu produkcyjnego tego tłoka tutaj bądź na PW? Quote Link to post Share on other sites
Janusz Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 To nie moja robota, ja nie mam o tym zielonego pojęcia. Całość była wykonana przez kumpla-kumpla, tak więc raczej ciężko będzie mi jakieś szczegóły uzyskać, ale obiecuję że popytam i jak coś konkretnego wyciągnę to wrzucę na forum w niedzielę/poniedziałek. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 A ja mam pytanko do osób, które tuningowały świnię-jak jest z konserwacją w takim przypadku? Jak kiedyś miałem sprężynki to psikałem tylko olej silikonowy, czy tutaj też to (i czyszczenie lufy of course ;) )wystarczy? Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 U mnie jak na razie tak. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 A w jaki sposób oliwisz? Rozkładasz gnata jakośbardziej, czy tylko psikasz na wszystkie strony przez otwór, gdzie spust wychodzi? ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts