Marcinek83 Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 Systema wydaje się być za twarda do mocy ponizej 500fps. Jest bardzo twarda. Mad Bull czarna gumka okazała się też za twarda ale przy 520fps. Osobiście zostałem przy guarderze, wyciera się ciut szybciej, ale na dystanserze mad bulla i pestkach dostałem 30 fpsów gratis więc nie zmieniam konfiguracji. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 30 FPS na samej gumce i dystanserze? - To ile już masz - 540? Na M130? Wybacz, ale brzmi niewiarygodnie. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 Misiek, pestki są bardziej chropowate -> trzeba mniejszego nacisku HU, żeby były tak samo podkręcane, co ma rezultat w mniejszym zmniejszeniu prędkości kulki. Nie będę spekulował o ile zwiekszają fpsy, ale faktem jest, że ziększają. Quote Link to post Share on other sites
Joo Lance Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 Ale tarcie o gumkę jest dalej takie samo.... Quote Link to post Share on other sites
outsider Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 (edited) Mam takie pytanie do Was: czy jak nie zamontuje dystansera to będę w ten sposób niszczył gumke hu przy strzelaniu? Edited June 17, 2007 by bartek_86 Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 Nie będziesz, bo gumka w ogóle nie będzie podkręcała kulek, czyli nie będzie spełniała swojego zadania. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 Bo nie będzie jej nic dociskało. Maksymalne ustawienie HU (z wyjętym dystanserem) nawet nie dotyka gumki. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 Systema wydaje się być za twarda do mocy ponizej 500fps. Jest bardzo twarda. Mad Bull czarna gumka okazała się też za twarda ale przy 520fps. Osobiście zostałem przy guarderze, wyciera się ciut szybciej, ale na dystanserze mad bulla i pestkach dostałem 30 fpsów gratis więc nie zmieniam konfiguracji. Ja mam Systemę w P90 z 330fps. Działa normalnie. Ale sprawdzę, czy na innej wzrosną fps. MB są do bani, u mnie przy 560fps była żałoba. Dystansera MB używam za to w każdej replice. Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Bez dystansera może być tylko minimum HU a nie maximum :P Bo to dzięki dystanserowi możemy podkręcać hopka :-F Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Wojtass - Jak to nie może być maximum? Wyjmujesz dystanser, rozkręcasz hopka na maxa (ustawienie na maximum) a on i tak nawet nie smyrnie gumki. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 No i właśnie o to mu chodziło, że bez deystansera nawet jak podkręcisz na maksimum, to masz minimum ;) Quote Link to post Share on other sites
Tomkower Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 Ostatnio robiłem HU w SiGu552 i w mojej M15 [pierwszy ok 400+ fps i Mka ok 380+] i wystąpiły dośc irytujące problemy. Otóz pozakładałem w nich guarderowskie gumki [kolejno w sigu biały a w Mce czarny silikon] i karabiny strzelały bardzo nieregularnie. Obydwa raz podkręcały kulke a raz tak jak by HU niebyło :evil: . Takie niespodzianki powtarzały się praktycznie co każdy strzał, dobry - zły - dobry - zły itd itd :poddanie: . Po zmianie gumek na stockową 3letnią TM w sigu i stockową nówke CA w Mce wszystko wróciło do normy i karabiny strzelają pięknie :wink: . Po tym ile wyczytałem dobrego o guarderach to teraz lekko moja opinia o ich jakości została nadszarpnięta :???: . Quote Link to post Share on other sites
Joo Lance Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 Gumke trzeba dotrzeć :P Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 a nie twierdzisz, że gumka powinna się dotrzeć? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 U mnie KAŻDY silikon Guardera chodził ok od samego początku. Quote Link to post Share on other sites
aLBEDo Posted July 12, 2007 Report Share Posted July 12, 2007 Jaką gumkę silikonową polecacie do G&P M4SO w stocku ? Guarder czy Systema ? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted July 12, 2007 Report Share Posted July 12, 2007 Nie ma wiekszego znaczenia, bierz, którą Ci wygodniej. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted July 12, 2007 Report Share Posted July 12, 2007 Jeśli chodzi o podkręcanie to fakt. Ja nie odczułem jakiejś specjalnej różnicy... Systema jest napewno wytrzymalsza. Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 Guardera jakoś trudniej mi było wyregulować. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 16, 2007 Report Share Posted July 16, 2007 Mi się dobrze reguluje jedną i drugą (Guarder śmiga na 360fps, a Systema na 550, obie na dystanserach Mad-Bulla). Systema faktycznie jest wytrzymalsza (udało mi się ją zdjąć z lufy, założyć ponownie i działa, kiedy Guarder po takim czymś nie nadawał się do niczego. :-F ). Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted September 9, 2007 Report Share Posted September 9, 2007 Witam Osobiscie urzywałem Guardera i nie mialem z nim żadnego problemu do pewnego czasu wiec stwierdziłem że kupie systeme. Efekt jest taki że ona wogóle nie podkręca wystrzelone okolo 1500 kulek zero porawy;/ Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 (edited) Chmm źle zamontowany dystanser lub w ogóle go brak? U mnie systema chodzi w l-86 i poprawa była natychmiastowa. Chyba że sprzedali ci gumkę nie taką jaką powiedziałeś ;) Gumka moja to czarny silikon systema Edited September 10, 2007 by kermit Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 A czy Systema robi jeszcze inne gumki, poza ta czarna sylikonowa? Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 Dystanser dobrze zamontowany. Może wada fabryczna jakaś nie wiem, dziś wsadziłem białego guardera bez porównania. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 A czy Systema robi jeszcze inne gumki, poza ta czarna sylikonowa? Robi także białe sylikonowe, ale dawno w tej wersji ich nie widziałem, właściwości mają te same... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts