Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Miwo Military

Recommended Posts

• Replies 817
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Oj, szczerze nie sądze żebyśmy wchodzili tak głęboko w konfekcję. Mundury, smocki, maskałaty, czapki, kapelusze i takie tam są w planach. Ale polary i membrany zostawmy fachowcom raczej. Podobnie jak sprzęt biwakowy. Może pomyślimy o jakiejś kooperacji z sensowną firmą w tym kierunku ale to pieśń nieokreślonej przyszłości. Generalnie rynek cywilny oferuje sporo dobrych rzeczy "pod spód". Zamierzamy poszerzyć ofertę ale nie będziemy wchodzili w tematy w których nie mamy szans się ścigać - nie zrobimy przecież lepszych butów niż Meindl czy LOWA.

• 4 weeks later...

Witam

Mam taki mały problem. Chciałem w Miwo zamówić szybkie ładownice na dwa magi od M4/M16. Napisałem maila do sklepu i dostałem odpowiedź, że musze podać wymiary magów. Niby żadna filozofia, ale szczerze mówiąc to nie za bardzo wiem jak i co w nich pomierzyć żeby dobrze te ładownice zostały uszyte. Wiem, że wielu z Was już szyło w Miwo ładownice na magi od M4 wiec gdyby ktoś był tak miły i powiedział mi, jakie wymiary podał przy zamówieniu to byłbym niezmiernie wdzięczny.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Mały

Szybka ładownica z kałasza/beryla tez pomieści magazynki z M4. Kup więc taką.

zmiescic, sie zmieszcza, pytanie czy to bedzie wygodne. ladownica do Beryl/AK jest jednak duza, a mgi do eMek mniejsze...

Prawde prawisz... ja mam u siebie potrojna na beryla i jak sie wlozy do niej magi od emki, to praktycznie rzecz biorac tona... nawet z magpulem niewiele wystaja poza sama kieszen (o klapce juz nie wspomne) wiec szybkie wyciaganie maga odpada

No tak, zapomniałem, że mój magazynek (z G&G) ma taką sama wysokość jak wersja ostra. Magazynki z CA i TM sa niższe. Tyle, że szybka ładownica jest nieco niższa niż zwykła kieszeń na magazynki, więc może akurat będzi za co wyciągnąć magazynek.

No tak, zapomniałem, że mój magazynek (z G&G) ma taką sama wysokość jak wersja ostra. Magazynki z CA i TM sa niższe. Tyle, że szybka ładownica jest nieco niższa niż zwykła kieszeń na magazynki, więc może akurat będzi za co wyciągnąć magazynek.

bardzo mozliwe, ze jest nizsza, bo do tej zwyklej tez przymierzalem magi real steel i rowniez niewiele wystawaly (napewno o wiele mniej niz magi od AK)

• 2 weeks later...

http://www.miwo-military.com/index.php?go=03_2

Krótka piłka - wciskał tam ktoś kiedyś manierki 1Q Alice? Z jakim efektem?

Wiem że do tych cargo rozmiar większych się mieszczą, tyle że z takim luzem że trochę to cargo lata (i prosze mi tu nie przypominać o istnieniu kieszeni na manierki, bo wolę cargo do którego po wyjęciu manierki można coś innego wpakować).

Dzięki

Mam pytanie do Catcha, czy w najbliższym czasie jest w plananach wykonanie panelu nośnego z tasmami przyszytymi pod kątem, lub panelu z tasmami zarówno w poziomie jak i w pionie?

Ewentualnie czy można zamówić np. "kamizelkę pilota śmigłowca" z taśmami naszystymi w pionie i poziomie? I ile taka operacja by kosztowała?

to jak z tymi magami od emek, do ktorej ladownicy lub kieszeni beda najlepiej pasowaly.

mam zamiar kupic z miwo panel taj, + ladownice na magi tak zeby zmiescic 8, plus 4 ladownice na magi do krotkiej,

czy problem jest tylko z dlugoscia ladownicy w stosunku do magow ( mozna to rozwiazac wkladajac na dno np. opatrunrk ) czy tez z szerokoscia

Pierwsze zdjęcie pokazuje magazynki w ładownicy nazwanej "Ładownica na 3 magi do Beryl/AK", czyli tej:

http://www.miwo-military.com/index.php?go=02_3

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7gz4hb...fr2oetcza9.html

Na drugim zdjęciu jest pokazany magazynek w tzw. "szybkiej ładownicy na magazynek do AK", niestety nie ma jej już w ofercie MIWO.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/xhqg5n...4i9navwy8o.html

Magazynki ze zdjęcia są tej samej wielkośći co wersje ostre, więc magazynki z CA i TM mogą "nieco" tonąć w takich ładownicach, chyba, że coś się na spód ładownicy włoży :)

• 4 weeks later...

Witam serdecznie.

Mam pytanie. Czy to prawda że panel KP-9 Mże być "wyposażony" w zamek błyskawiczny zamiast tych klamer ? (chodiz mi o przód kamizelki). Czy ktoś ew. korzysta z takiego rozwiązania? jak to się sprawuje?

Serdecznie pozdrawiam.

Mazur :)

Widze ze rozwodzicie się tu na temat wielkości ładownic,

tego jakie wziaść do magów od M4/M16. Tymczasem kumple

z mojej grupy zamawiając podali po prostu że chcą ładownice

do M4/M16 i takowe dostali :) Catch jak to z tym jest ?

http://www.miwo-military.com/index.php?go=03_3 Ta powinna zmieścić. Ja mam dwie takie przy chińczyku z Miwo i wchodzi tylko trzeba na nią naciągnąć ten ściąganyrękaw i zamknąć. I jezeli będzie zaworem do gory to będzie czuć ten szpikulec do ujścia gazu..

[ Dodano: 30 Maj 2006 08:58 ]

.. a co do umieszczenia na pasie to pionowo na bank da rade umieścić, ale nie wiem jak sprawa wygląda z poziomem. Musisz pomyśleć..

Albo poprosic o naszycie pasków montażowych pod innym kontem.

Weż pod uwage, ze butla z GG/Propanem (tu szczegolnie uczulam) jest jednak dośc długa. Noszenie tego wzdłuż pasa moze byc dość niewygodne :wink:

Czy może ktoś napisać coś wiecej na temat Chińczyka?

Jak się sprawuje, czy jest wygodny, trwały?

Jest ktoś, kto użytkuje go dłuższy czas?

Z góry dzięki!

Ja go użytkuje od jakiś 3-4 miesięcy. Jak mam go założonego na bluze czy mundur jest wygodny, jak jest na koszulce to trochę przeszkadza. Brakuje mi w nim pleców :wink:

mini_1149018873.jpg

(zdjęcie zrobione chyba w marcu)

Jak byś chciał jakieś konkretne foty to pisz.

Aha, narazie mi się nic nie popruło :wink:

Witam,

Mam pytania o KP-9 - posiada ktoś tą kamizelkę? Jak długie są te szlufki pod pas - zmieści się Alice?

A Jak z pojemnością? Da się coś wygodnie "uwiesić" na ramionach (bo wydaje się ze te palsy na szelkach wysoko leżą...)?

Jeśli ma ktoś zdjęcia to będę wdzięczny za umieszczenie.

Dzięki i Pozdrawiam

Ryb

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...