Nath Posted April 22, 2015 Report Share Posted April 22, 2015 A ja powiem-idź na rusmila, może tam znajdziesz fotosy, a potem cóż, krawiec i heja. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted May 19, 2015 Report Share Posted May 19, 2015 I znowu ja. Tym razem z innym zapytaniem, dotyczącym "mieszania" mundurów. Panowie, są gdzieś zdjęcia (albo czy sami widzieliście na oczy) połączenie A-TACSa AU (bluza) z A-TACSem FG (spodnie)? Pytam, bo na pewnej aplikacji (Operator Editor - może znacie?) tak sobie się pobawiłem i dość ciekawie wyszło połączenie właśnie tych dwóch wariantów. Na obrazku wyglądało nawet spoko, ale jak to się ma do rzeczywistości? No i gdzie można w miarę kupić i bluzę i spodnie oddzielnie? Na Gunfire wiszą takowe, ale wersja ripstop i od Specny. Jeśli chodzi o firmę, to mi to szczególnie nie przeszkadza. Mam znajomych co latają w Specnach i im nic się złego nie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Currahee ale nie wiem, jak dlugo trzeba czekac. Proper, specops. Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 Na CRH dłuuugo bo mają teraz duży kontrakt Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted December 22, 2015 Report Share Posted December 22, 2015 Może mi ktoś powiedzieć coś więcej na temat tych spodni? Niestety na stronie Currahee poza rozmiarami nic nie ma. A chciałbym wiedzieć ile kieszeni ów spodnie mają, jak z wytrzymałością, itp. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 22, 2015 Report Share Posted December 22, 2015 Liczbę kieszeni? Przecież to widać na zdjęciach. O który model Tobie dokładnie chodzi? Moje Combat GR tyram ponad 3 lata. Dobrze trzymają kamuflaż. Miałem lekkie rozdarcie na kieszeni cargo, ale domowymi sposobami sobie z tym poradziłem bo było niewielkie - chociaż mocno zahaczyłem i możliwe, że w przypadku innych spodni z innego materiału skończyłoby się to gorzej. Krój jest wygodny, nie mam porównania do innych topowych firm. Czytałem, że Specops wypada lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted December 22, 2015 Report Share Posted December 22, 2015 Mój błąd. Zapomniałem dać link. :D http://www.currahee.pl/produkt/spodnie-pmc-oliwkowe O te mi chodzi. Quote Link to post Share on other sites
David94 Posted April 25, 2016 Report Share Posted April 25, 2016 Jeszcze jeden taki post, a autora czeka odpowiednia sankcja. Jest już temat do tego typu pytań - odnajdź go i tam je zadaj. Y. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 Kupiłem sobie na zimę smocka nyco w DPMie i absolutnie zakochałem się w kieszeniach. Nie chcę wracać do noszenia plecaka, bo aż tylu rzeczy ze sobą nie noszę, stąd pytanie: ten smock nadaje się do noszenia w lecie z lekką koszulką termoaktywną pod spodem i tyle? Jeśli nie, to jest jakaś alternatywa z taką ilością kieszeni, bardziej sensowna na ciepłe dni? Quote Link to post Share on other sites
Arczi85 Posted April 10, 2017 Report Share Posted April 10, 2017 A gdybym chciał nabyć mundur w kamuflażu kryptek mandrake to co warto brać pod uwagę?? Znaczy widzę jest Helikon ale koszt bluzy i spodni to ponad 6 stówek :/ Coś taniej się da podziałać w tym temacie?? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 10, 2017 Report Share Posted April 10, 2017 Fajny jest Vertx - tylko kosztuje 6 stówek za element. Niestety, ale za ORYGINALNY materiał w takich topowych kamuflażach płaci się więcej ;) Quote Link to post Share on other sites
Arczi85 Posted April 11, 2017 Report Share Posted April 11, 2017 A takie coś?? https://www.militaria.pl/texar/bluza_texar_wz10_g-snake_466_03-wz10r-co_tx_p72272.xml https://www.militaria.pl/texar/spodnie_texar_wz10_ripstop_g-snake_p74608.xml Ktoś może powiedzieć cokolwiek na temat jakości wykonania i jak to się sprawuje ?? Quote Link to post Share on other sites
Arczi85 Posted April 20, 2017 Report Share Posted April 20, 2017 No i kupiłem ten mundur z postu wyżej. Teraz potrzebuję jeszcze jakąś kamizelkę taktyczną, jak myślicie co tu się sprawdzi, tz. w jakim kolorze, oliwkowy czy coś innego?? Zainteresowało mnie coś takiego https://gunfire.pl/product-pol-1152209718-Kamizelka-taktyczna-Split-Chest-Rig-tan.html niestety nie znalazłem tego w kolorze innym jak tan... czy by to pasowało?? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 21, 2017 Report Share Posted April 21, 2017 Zapytaj GF czy nie będą mieli dostawy oliwkowych. Tan w lesie rzuca się w oczy, choć jak poobwieszasz to ładownicami w oliwce lub jakimś camo, to bedzie lepiej. Mam tech chesta w oliwce i sobie chwalę. Taka tania kopia Ronina od Condora ale daje radę. Quote Link to post Share on other sites
Arczi85 Posted April 21, 2017 Report Share Posted April 21, 2017 Docelowo nie mam w planach założenia na to zbyt wielu ładownic - myślałem o potrójnej z jednej strony na magi oraz pojedyncza z drugiej strony plus jakaś kieszeń na inne rzeczy albo coś w tym stylu. No właśnie Condor kosztuje drugie tyle... niestety tej z GFC jak już napisałem nie jestem wstanie nigdzie znaleźć... Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 21, 2017 Report Share Posted April 21, 2017 No to napisz/ zadzwoń do GF z pytaniem kiedy będą mieli. Może się okazać, że kupisz a po tygodniu będzie dostępna :). Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted April 21, 2017 Report Share Posted April 21, 2017 Ew. poluj też w międzyczasie na taką w Azteko.pl ;) Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted May 11, 2017 Report Share Posted May 11, 2017 (edited) Potrzebuję czapki na lato, bez daszka, najlepiej czarnej lub oliwkowej (bez żadnych napisów, logo itp.), do swobodnego noszenia kamery na montażu, lub latarki czołowej. Do tej pory próbowałem zwiniętej kominiarki, ale może jest coś co lepiej spełni tę rolę? Na zimę kupiłbym sobie polarową, ale czy w lato się w niej nie ugotuję? Edited May 11, 2017 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted May 12, 2017 Report Share Posted May 12, 2017 Może jakaś cienka czapka dla biegaczy z np. polarteca power dry? NFM ma też w ofercie czapkę z powerdry FR jeżeli zależy Ci na taktyczności. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted May 13, 2017 Report Share Posted May 13, 2017 Przyjrzę się, dzięki za namiar :D Przypomniało mi się, że gdy pracowałem na słońcu, całkiem dobrze spisywał się zwinięty w klepsydrę Buff. Przejrzałem ich ofertę i trafiłem też na coś takiego, więc chyba się skuszę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts