Borol Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Czy ICS Turbo 3000 jest podobny w osiągach do M120 high speed? W nawiasie powiem ,że mam ten silnik G&P. Osobiście sam również nie wiem która eMke z tych wybrać. ....może niech ktoś powie o jakichś najbardziej upierdliwych rzeczach lub wadach obu tych produktów? Miałem przez jakiś czas w użytku M4 G&P i sobie chwalę,choć podobno nie dorasta ICS'owi do pięt. Jak to jest? Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 To nieprawda - mam obie. Silnik M120 jest słabszy od ICS T300 ale M140GP jest mocniejsz... ;-) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 Według mnie G&P zdecydowanie nie dorasta ICSowi do pięt. Silnik Turbo3000 nie daje jakiejś wielkiej szybkostrzelności, ale ma duży moment obrotowy i jest w stanie uciągnąć bardzo mocne sprężyny przy stosunkowo małym woltażu baterii. Quote Link to post Share on other sites
Szafek Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 Javelin, a dlaczego ze zwykłego gb nie można się nauczyć jego mechaniki działania? Fakt że gb z ICSa łatwo rozebrać, ale jeśli ktoś chce się tego nauczyć to obojętnie jaki gb ma w łapkach to i tak sie nauczy :) Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 Chyba kompletnie nie zrozumiałeś mojego posta. Powtórzę - kiedyś było tak, że kupowałeś G&P i strzelałeś z niego przez 2-3 lata, i nie musiałeś nawet wiedzieć jak wygląda GB. W tych samych czasach jak kupowałeś ICSa, to lepiej było żebyś wiedział nieco o mechanice działania GB, albo szybko się tego nauczył, bo będzie Ci to potrzebne przy drobnych naprawach usterek, które się czasem pojawiały. Teraz jasne? :) Mam wielu znajomych, którzy do takich rzeczy jak GB nie chcą w ogóle się dotykać, i tacy właśnie preferowali G&P. No ale czasy się zmieniły, ICSy działają dłużej, G&P z tego co widzę padają jeden po drugim... Quote Link to post Share on other sites
I3ongo Posted October 3, 2008 Report Share Posted October 3, 2008 Czy są jakieś real/low capy które podają w G&P? Straszną masę magazynków próbowałem, i cały czas nic nie znalazłem. Ew znacie jakąś skuteczną metodę "adaptacji" magazynka, żeby podawał bez dociskania? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 Masz chyba jakieś niedorobione zaczepy albo komore jak nie podają. Jedyne z którymi jest problem to STAR'y- reszta podaje bezproblemowo Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 Ew znacie jakąś skuteczną metodę "adaptacji" magazynka, żeby podawał bez dociskania? Taa, u niektórych pomaga podklejenie tylnego grzbietu taśmą na odpowiednią grubość, u innych np. podklejenie otworu na zatrzask od góry. Kombinuj... Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 (edited) No więc jako posiadacz M4A1 coś tam skrobnę. Metalowe elementy repliki wyglądają bardzo solidnie tam i w zasadzie nie odbiegają wyglądem od ostrego karabinka. Plastikowe okładziny łoża oraz kolby w są dotyku nieco tandetne, ale wizualnie trzymają poziom. Ogólnie to kawałek dosyć ciężkiego, dobrze wyglądającego żelastwa. Replika uczestniczyła już w dwóch większych strzelaniach. Na baterii 8,4v 1400 mAh Intellecta ROF jest zadowalający. Bateria spokojnie starcza na co najmniej 1500 kulek. Replika jak na razie trzyma stabilne 345 efpeesów na kulkach 0,25g. Hop nieźle podkręca Kulki i na skupienie nie narzekam. Co wkurza? Pinu trzeba pilnować. No i oczywiście gniazdo magazynków. Wszystkie, a było ich tam sporo, chyboczą się na boki. Jadnak pomimo chybotania, replika bardzo dobrze współpracuje z hi-capem od Deep Fire, oraz pomijając problemy samego magazynka - stokowym midem G&P. Dobrze podawały też bliżej nieokreślone, krótkie reale plastikowe. Natomiast moje M4 baaaaaardzo nie polubiło się z lowami Knight Arms. Nie dość że chybotały się na boki, to jeszcze za płytko wchodziły i komora nie wyciągała kulek z maga. Bez dociskania prawie w ogóle mag kulek nie podawał. Problem rozwiązałem w następujący sposób: Wyjąłem plastikowy bebech magazynka z "puszki" i górną krawędź owinąłem obficie izolką w ten sposób, że po włożeniu do puszki podajnik podniósł się w stosunku do zaczepu o jakieś 1-2mm, dzięki czemu komora głębiej wchodzi w maga. Teraz magazynki bezproblemowo podają do ostatniej kulki. Pomijając przypadłość z magazynkami, jestem bardzo zadowolony. Nie zamierzam ingerować w GB, a jedyny tjuning to zamówiona komora KA i nowa gumka. Edited October 5, 2008 by Ijet Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 Oglądałem ostatnio na strzelance nowy egzemplarz G&P M4A1 i jakość wykonania rzeczywiście jest na wysokim poziomie. Natomiast osiągi to jakiś żart: hopup bardzo nierównomiernie podkręca kulki, rozrzut jest niczym w pierwszych AK Cymy. JG Stubby Killer, pomimo 2x krószej lufy ma o wiele lepszą celność i zasięg. Quote Link to post Share on other sites
Miko Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 Witam. Jaki zestaw szyn RIS/RAS polecacie do m4? Zastanawiałem się nad Guarderem, ICS'em, G&P oraz DBoys. Jak wygląda sprawa montażu owych szyn? Które z nich najlepiej podejdą do G&P? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 http://taiwangun.com/?str=product&prId=851 - ja mam coś takiego. Kolega kupił dla frontu, a risy mi oddał. Lekko podpiłowałem pilnikiem i ładnie siedzą. Z tego co gadałem z Panami ze Specshopu to Boyi wchodzi bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 Kmieciu, moja m'ka na początku miała dziwny zasięg dopiero po porządnym przestrzelaniu hop up ustawił się jak trzeba i teraz kuleczki niesie daleko i równo. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 Ze swoją mam to samo. Dopiero po jakimś 1k kulek zaczeła w miare nieść. Na początku pluła wręcz kulkami. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 Dobra komora i gumka i będzie jak w bajce- zapewniam. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 Miko, miałem Guardera, Boyi oraz przez parę strzelanek risa z CA. Najlepsze wrażenie zrobił Guarder, tylko cena jest adekwatna do jakości i śrubki w moim RASie trzeba było czymś zakonserwować, bo rdzewiały. Teraz mam boyi i szału nie robi, ale nie skarżę się na niego. CA to shit. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 Usłyszałem nowa wersja g&p :P Gdzie takową można dostać? Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 W sklepie, czy kolor pokręteł od regulacji HU coś znaczy ? Moje są czarne, u znajomego w emce g&p kupionej trochę później są niebieskie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Ja miałem odwrotnie. W kupionej na WGC pół roku temu niebieskie, teraz w nowej czarne. Raczej bez znaczenia. Quote Link to post Share on other sites
marzan Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Takie małe info: Najnowsze wersje karabinów G&P, cechują się: - Gearbox na 8mm łożyskach !!!! - Ulepszona komora Hop-up (czarne pokrętła) - Nowa aluminiowa głowica cylindra wraz z dyszą. Z tym że wcześniej już pojawiały się komory z czarnymi pokrętłami, i nie oznacza to że jest to wyznacznik 8mm łożysk w GB. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Nom, ja mam 6mm. Quote Link to post Share on other sites
marzan Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 W G&P zawsze były łożyska kulkowe 7mm... Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 No to 7 :P W kazdym razie na pewno nie mam 8mm :) Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 kij tam z łożyskami, co z komorą, tylko kolorem się różnią czy uszczelnienie, zapytałem się asgschopu, napisze jak odpowiedzą Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 sorry że post pod postem ale nie szło edytować skel asgschop a konkretnie Pan Marek napisał: ,,Komora ma mniejsze tendencje do rozregulowywania się. Dodatkowo dzięki nowej dyszy gumka hop-up się nie „przycina” co miało miejsce w starszych wersjach." Ale mój kolego kupił komore z promyka a ma czarną regulację i bardzo trudno to przestawiać, nie wiem jakim cudem ale troche się nie mieści-trza piłować Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts