shamoth Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Kwestia spasowania ale ogólnie kręcisz aż usłyszysz syk i reg zrobi się chłodny. Jeśli szpilkę masz starego typu wyglądającą jak grzybek a nie jak typowa ścięta szpilka z otworem to czasem trzeba skręcić ile sił a potem lekko zluzować. Quote Link to post Share on other sites
grpi84 Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Mam nowy reg z poczatku tego roku z tego co pamietam. Pomaranczowa uszczelka i ścięta szpilka. No to chyba za mocno kręciłem i pewnie uszczelka dostawała dodatkowo po dupsku. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Na 99% tak, skręcasz aż syknie i zrobi się chłodne, jeśli gaz idzie dupką adaptera to jeszcze trochę dokręcasz ale to nie powinno mieć miejsca bo kartusz uszczelnia się zanim go zdeflorujesz. No chyba że już uwaliłeś uszczelkę i się nie uszczelnia ;) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Dokręca się z wyczuciem, na tyle jedynie by przebiło kapsułę i szczelność była. Nie ma się co siłować. Quote Link to post Share on other sites
grpi84 Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 (edited) Kolejna - juz chyba ostatnia sprawa. Troche nie ten dział, ale też troche ten. Obecnie, gdy mamy powiedzmy na zewnątrz 5 stopni C ... Mam ciekawy problem: W domu strzelam z okna, ustawiam hopup, wszystko gra, jade do lasu postrzelac ... no i z czasem zaczyna krecic coraz bardziej. Strzele w lesie powiedzmy z 10 szybkich strzałów to już kulki lecą w kosmos. Odkręcam hopup - jest ok. Następnego dnia w domu strzelam - nie kręci. Czy to możliwe, że zimno + zimne co2 powoduje twardnienie gumki ? Mam PDI w-hold - mam też inne, ale ta daje najlepsze efekty. Zrobiłem test - wystawiłem replikę na zewnątrz na pare godzin ... wzialem do domu , sztrzeliłem 5 szybkich strzałów - i ewidetnie widziałem coraz mocniejsze podkręcanie za kazdym strzałem. Po tych 5 strzałąch juz sie ustabilizowało. Macie tez takie przeboje w zimę ? Edited March 10, 2016 by grpi84 Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Problem starszy niż najstarsze repliki ;) Nie bez powodu mówi się że gumka musi się rozgrzać lub szuka się gumek sylikonowych, które są mniej podatne od gumowych na zmiany temperatur ale jednak są. W sumie nic nie poradzisz poza minimalizacją problemu jak przesiadka na HP i używanie sylikonowych gumek lub ze specjalnych mieszanek gumowych SBR, NBR, EPDM i czort wie co jeszcze... A i tak będziesz musiał wyregulować HU tam gdzie będziesz strzelał, niestety w snajperstwie zimowym jest to ból bo gumka praktycznie zimna cały czas i tak trzeba ją regulować, bez przegrzewania. Z drugiej strony jak się robi gorąca sytuacja i ślesz kulkę za kulką to już 2-3 strzał leci zupełnie inaczej i pozostaje nauczyć się jak replika zachowuje się po wygrzaniu lub wymyślić ogrzewacz na HU :D Quote Link to post Share on other sites
grpi84 Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 No i wez teraz znajdz taką gumkę w standardzie vsr. Ja mam jeszcze Orga 6,23 - i ta PDI w-hold od pdi dziala mega elegancko, inne juz słabiej - w tym nawet fioletowa 8ball czy jak to sie tam nazywa. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 No to nie pozostaje nic innego jak "spać" z repliką i nauczyć się jej humorków a przed strzelaniem regulować z odstępami między strzałami jeśli regulowanie ma mieć sens w chłodne dni chodź w cieplejsze pewnie też. Quote Link to post Share on other sites
Hesh Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Zastanów się raz jeszcze. Niebawem robię kolejnego świnika na HPA. Tym razem Jack! Dlaczego akurat jack? Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 Hej. Szykuje się do kupna repliki VSR z założonym Mancraftem i Promykiem. Obecnie replika korzysta z adaptera na kapsuły (ta pierwsza wersja) wraz z reduktorem (?) i regulacją na imbus. W planach mam dokupienie butli + rega (bo chyba ten co mam nie wystarczy?) i szybkozłączek - co polecacie, czytałem że HPA jest lepsze od CO2, więc skłaniam się ku tej opcji. Nie wiem jak to mądrze ugryźć przy tej replice, bo widzę, że w większości dyskutujecie o SWD. Z góry dziękuje i pozdrawiam, Marek. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 17, 2016 Report Share Posted March 17, 2016 Konwersja pod swd, vsr i l96 to to samo tyle że ciut inne wymiary, więc system zasilania, węże, szybkozłączki i regi są identyczne. A to zostało opisane w postach wcześniej. Poszukaj, poczytaj, a później kup, zamontuj, ogarnij i ewentualnie wtedy dopiero szukaj ulepszeń, bo niekoniecznie będą potrzebne. Ja mam butle i co2 i hpa, a nadal śmigam z regiem na kolbie (z kapsułą), bo najwygodniej jest. Quote Link to post Share on other sites
luki_111 Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 A powiedzcie mi ten reduktor jest spoko do czy lepiej jednak ninja do szturmówki ?? http://www.evike.com/products/40898/ Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 A powiedzcie mi ten reduktor jest spoko do czy lepiej jednak ninja do szturmówki ?? http://www.evike.com/products/40898/ Wszystko zależy od tego do jakiej konwersji to ma być i na jakim zasilaniu. Do konwersji MC stykają ich regulatory, a dla upartych Bob long. Natomiast do wszelkich typowych kitów hp, optymalne są lpr ninja. Quote Link to post Share on other sites
luki_111 Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 Docelowo ma być w Inferno Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 To już Rogasia dręcz, ma większe doświadczenie. Ale podejrzewam ze poleci raczej sprawdzoną ninję. Quote Link to post Share on other sites
luki_111 Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 Tak z ciekawości pytam bo cały czas miałem zamiar właśnie ninje kupić.Dzięki za info Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 Redlajn i ninja to praktycznie to samo. Roznia sie kolorami. Do inferno za to polece ci nowego redlajna SFR. Jeszcze nie dostepny u nas ale bedzie :) Quote Link to post Share on other sites
luki_111 Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 A ceną zabijecie?? hehe ;) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 Takie sprzety do tanich nie naleza wiec trzeba sie liczyc z kosztami :teeth: Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 Nie wiem czemu polecacie jakieś inferno czy inne amerykańskie wynalazki za konkretną kasę jak tu mamy temat o naszej rodzimej produkcji. Mam mancrafta do v2 i bardzo sobie chwalę, jest bezawaryjny i bardzo stabilny (+ 5fps max ) Quote Link to post Share on other sites
luki_111 Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 Ale MC nie daje mi auto :D Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 (edited) Ale MC nie daje mi auto :D Co prawda nie każda replika ma na to miejsce ale można jeszcze stosować double tap ;) No ale do 60rps będzie sporo brakować :cool: Mi tam nie śpieszno ale coraz bardziej przebieram nogami w oczekiwaniu na niezależne testy/recki potworka od Kuby T1000 ;) Edited March 23, 2016 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
luki_111 Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 Tyle czekam to poczekam jeszcze trochę ;) Mam nadzieje Rogaś że jakoś nie długo dostaniecie nowe zabawki ;) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 Jak narazie wjechało troche nowosci w temacie modow hp ale na regi jeszcze trzeba poczekac :) Quote Link to post Share on other sites
trajler Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 Mendi , czy była by możliwość uzyskać rys.techniczny tej dyszy dotaczanej ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts