Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Snajperski Hydepark

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Panowie taka mała sprawa, uważajcie na DEET bo mocniejsze dity mają tendencję do "rozpuszczania" plastiku, jak np. zegarek :icon_wink: Chodzi o preparaty 50+ DEET. Mówiąc rozpuszczanie mam na myśli barwienie skóry itp., myślę, że się rozumiemy :icon_smile: I nie wiadomo jak zachowają się chińskie mundury... bo kontrakty nic sobie z tego nie zrobią, no ale... :P

Edited by ShayBuS
  • 1 month later...

Postanowiłem z powrotem po roku złożyć snajpę (RIP moje AWM Aresa :c).

Nie chcę śmiecić w innych tematach bo ciężko było znaleźć adekwatny a mam w zasadzie tylko jedno pytanie.

Choruję ostatnio na Steyra SSG69 i zastanawiam się czy ten szajs od ASG jest faktycznie kompatybilny z VSR której tuning mam już obcykany.

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_147&products_id=9119&name=ASG_-_Steyr_SSG_69_P2_-_Sportline_-_15433

Boli fakt, że śliczne Maruzeny w wersji typowo militarnej z szczerbiną i muszką są nieosiągalne a jak już się trafią to po 2k...

Jeśli dobrze pamiętam to SSG nie jest kompatybilne z VSR. Ale bierz to info z dużą dawką sceptyzmu, bo replika od kilku lat leży nieużywana i w częściach (to tu, to tam). Najłatwiej chyba spytać w sklepie.

Właśnie, przy mocniejszej sprężynie strzeli ci łoże. :P

Panowie, ale:

Łoże pójdzie do wywalenia, komora zamkowa i lufa będą dorobione.

Zostanie z niego w zasadzie magazynek i zamek.

Po prostu zależy mi na wyglądzie Steyra SSG69 a Maruzeny są już nie osiągalne.

No chyba, że ktoś ogarnięty wyfrezuje mi ładnie rączkę zamka i nasadkę pod cylinder do VSR i zrobię customa... Muszę to jeszcze przemyśleć.

Edited by IvanAssassin

W związku z tym, snajper - jeśli w ogóle zostanie wpuszczony na teren walki cqb to ma bardzo jasne ograniczenia i do budynku z repliką snajperską NIE WEJDZIE. A jeśli to zignoruje to będzie jego ostatnia aktywność na spotkaniu.

Jeśli chce uczestniczyć w walkach wewnątrz/na zewnątrz ale w bezpośredniej bliskości to PRZESTAJE BYĆ SNAJPEREM.

Proste i jasne.

Widzę u Mości Snajperów wielki ból dolnych rejonów ciała o to, że gdy biorą do ręki pistolet to już w tym momencie de facto snajperami nie są. No niestety, ale taka prawda. W danej chwili jesteście równi szturmowcowi.

Pamiętajcie Mości Snajpery! Nie ważcie się chwycić pistoletu w dłoń, bo wówczas tracicie zaszczytny tytuł snajpera! :hahaha:

Za namową tatusia Lamberta :P

Tak informacyjnie dla sniperóf jbc pisać na PW :)

27.09.2015

Bitwa Snajperów

Labolatorium Bydgoszcz

8:30 - 17:00

Zapraszam wszystkich "snajperów" na manewry typu DM.

Każdy na każdego. (Dozwolone max 2 osoby w zespole snajper + spotter.)

A ja mam taką nowinę:

- przez stare problemy z łokciami i nadgarstkami spowodowanymi agresywną jazdą rowerem (byłem zawodowym DownHillerem - stare dobre czasy)

- i przez ciągle naciąganie M170 (nigdy nie brakowało siły, ale ścięgna widocznie cierpiały)

Piszę to aby uczulić kolegów z mocniejszymi sprężynami do rozgrzewania mięśni=ścięgien rąk (nadgarstków) przed strzelankami.

Ten problem też dotyczy tych, kto ciągle pracuje przy komputerze przy czym pozycje rąk na klawiaturze ma nie prawidłową.

Jeżeli rehabilitacja nie pomoże - będę zbierać na MC...

Kurrrka ... stary się robię...

A ja mam taką nowinę:

- przez stare problemy z łokciami i nadgarstkami spowodowanymi agresywną jazdą rowerem (byłem zawodowym DownHillerem - stare dobre czasy)

- i przez ciągle naciąganie M170 (nigdy nie brakowało siły, ale ścięgna widocznie cierpiały)

Piszę to aby uczulić kolegów z mocniejszymi sprężynami do rozgrzewania mięśni=ścięgien rąk (nadgarstków) przed strzelankami.

Ten problem też dotyczy tych, kto ciągle pracuje przy komputerze przy czym pozycje rąk na klawiaturze ma nie prawidłową.

Mniej więcej z tych samych powodów przeszedłem na MC. A po 2 latach na MC i wygojeniu łokcia, nie chce wracać już do springa.

A ja mam taką nowinę:

Rehabilitacja czy chlastanie nadgarstków/łokci nie rozwiązuje do końca problemu, chyba że robisz przerwy w robocie/strzelaniu żeby uskuteczniać gimnastykę prewencyjną. Ale nie ma się co okłamywać, prędzej czy później przestaniemy gimnastykować stawy, także zbieraj na gaz ;)