Under B Posted February 27, 2017 Report Share Posted February 27, 2017 Panowie, kto rusza na Mangustę? http://wmasg.pl/pl/articles/show/765025 Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 28, 2017 Report Share Posted February 28, 2017 Jo Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 Czy tylko ja to przeczytałem jako "buty Mendi"? ;) http://wmasg.pl/pl/consignment/show/767529 Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted March 4, 2017 Report Share Posted March 4, 2017 Jo To zazdroszczę, bo mi się ekipa posypała. Nie mogliśmy 8 osób zebrać. Jest tylko 6. Quote Link to post Share on other sites
MiczuTG Posted March 14, 2017 Report Share Posted March 14, 2017 Ha! Udało mi się w końcu złożyć mojego MB-01. Jeszcze tylko promyk z PDI kiedyś wsadzę i mam full opcję. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 15, 2017 Report Share Posted March 15, 2017 Czy tylko ja to przeczytałem jako "buty Mendi"? :icon_wink: http://wmasg.pl/pl/c...ent/show/767529 Pozdrawiam, Lambert Tak Lambert, nie umisz czytać :P A co do Mangusty, to wszystko wskazuje na to, że jednak w tym czasie na BW pojadę. Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Lambert, prosiłeś o zdjęcie aku w kolbie, proszę: Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 (edited) Nic nie widzę, kurdę.. :( Dopytywałem o batkę bo mi w tej kolbie ledwo się mieści 1200. Pozdrawiam, Lambert P.S. Dziękuję za pamięć! Edited March 23, 2017 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Luzik. Skróciłem stockpipe, wnętrze kolby potraktowalem delikatnie dremelem, żeby wyciąć to i owo i się mieści :) Jedyny minus tego rozwiązania, to to,że aku siedzi we wnętrzu baki, więc nie mogę jej teraz wysoko podnieść, ale luneta z niską linią celowania rozwiązuje sprawę. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 O, widzisz! Ja stock-pipe'y nie skracałem. ;) Uznałem, że chcę mieć trwalsze i sztywniejsze połączenie z kolbą. To jednak snajpa. Dość ciężka a montaż zawieszenia na kolbie. Nie chcę, żeby mnie się to wyłamało. Ale, w konsekwencji, mieści się tam tylko dość mała batka: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Skoro to turnigy się mieści, ale pojemność ma niewielką, to praw sobie taką samą, zapasową batkę i po sprawie. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Chyba że spiralka z kieszeni/plecaka i deans w kolbie nie raniłby twojego poczucia estetyki/koszerności ;) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Raniłby! :) Narazie, trzymam się tego rozwiązania, o którym wspominasz, Mendi. Ale ju żraz zrewałem ostatni ząb w tłoku gdy batka osłabła.. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 A luźny pakiet na paluszkach LiFe nie wejdzie? http://www.sklep.modelarnia.pl/p2226,a123-3-3v-1100-mah-life.html Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Przerażasz mnie.. ;) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Łiii tam, tak tylko głośno myślę co ja bym kombinował ;) Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted March 24, 2017 Report Share Posted March 24, 2017 Co do Mangusty... Ja i mój kolega szukamy miejsca w drużynie. Jeśli u kogoś z Was się zwolniło, lub szukacie 2 osób, to czekam na PW. Szkoda, nie jechać. Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 Panowie, mam nadzieję, że nikt mnie nie zje, że tutaj piszę. Ale mam pytanko- ktoś z Was jest w stanie polecić jakiegoś sensownego czterotakta, którego da radę fajnie zrobić? Żeby osiągi miał porównywalne do SWD po tuningu na 90m i 600FPS. Oczywiście coś tańszego jak VSR od TM. Tuning to tuning, wiem, że jest kosztowny. Ale baza żeby nie kosztowała tyle co SWD a&k + tuning razem wzięte :D Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 BAR-10 od JG, Warrior Wella, może coś z Cymek. O wszystkich masz tematy, poczytaj. Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 Myślałem poważnie na temat Bar-10. Jedni mówią, że tańsza kopia vsr, a inni że to chińskie gówno, którego nie da się uszczelnić. Ogólnie mało informacji jest o tej replice. Ale wezmę pod uwagę ją, wspomniany warrior l96 wella. Ciężki temat, bo każdy znawca mówi mi, że poza vsr od TM, nie ma nic. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 Gdzie BARa nie można uszczelnić? Komora jest ok, będziesz robił tuning więc cylinder z głowicą pewnie się zmieni. Warrior z wyglądu jest super ale jest dużo cięższy od vsr i jeśli będziesz ciągle w ruchu to po kilku godzinach daje w kość. Ja mam co prawda gazówkę ale sprężynowy chyba waży podobnie. Mój z lunetą i bipodem ma 6kg. Jak wezmę do ręki BARa od kumpla to się czuję jakbym pistolet wyjął z kabury :). Poczytaj wątki na temat tych replik, masz tam wszystko. Ze snajperek mam już sprężynę (SWD), gazówkę (G96) i już niemal jestem przekonany, żeby do kolekcji dołączyć elektryka i tym razem wygląda na to, że wypadnie na M14 od G&G. Kurcze... choroba postępuje. Już ogólnie mam tyle replik, że niektóre jeszcze nie miały okazji sprawdzić się w boju :). Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 Choroba, mówisz.. :) Tylko, dlaczego G&G jak jest Marui? M14, ofkors. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 (edited) Ze snajperek mam już sprężynę (SWD), gazówkę (G96) i już niemal jestem przekonany, żeby do kolekcji dołączyć elektryka i tym razem wygląda na to, że wypadnie na M14 od G&G. Kurcze... choroba postępuje. Już ogólnie mam tyle replik, że niektóre jeszcze nie miały okazji sprawdzić się w boju :icon_smile:. :icon_biggrin: Bo TM zmienia stan skupienia na SP170. Pomijając, że i tak jest świetna. Bierz, bierz m14. :icon_biggrin: Najlepiej wydane pieniądze. Pomijając wsadzenie SP170 guardera zamknięcie GB, złożenie karabinu i "o kurna" zapomniałem włożyć podajnika kulek (zawsze wkładam go po złożeniu GB). I ten strach by nie rozewrzeć połówek zbyt mocno :icon_mrgreen: Poza tym te M14 zalęgły mi się w szafie i teraz są trzy... na 500-600fps. Bar-10 jest ok, ale TM wiadomo, że lepszy. Jeszcze jakby TM kosztował z 300zł mniej to nie byłoby rozterek. Edited April 5, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 M14 zalęgły mi się w szafie i teraz są trzy... Kurdę! Wiedziałem, że ktoś na to w końcu wpadnie - to ciągłe zmienianie magazynków jest denerwujące.. :D Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 Kurdę! Wiedziałem, że ktoś na to w końcu wpadnie - to ciągłe zmienianie magazynków jest denerwujące.. :icon_biggrin: Pozdrawiam, Lambert Chodziła fama, że to Mendi kolekcjonował SWD. Mancraft w razie zmęczenia, spring w razie skończenia gazu, SWD na 550fps jakby skończyły się ciężkie kulki... SWD na 650fps jakby chęć na zrobienia "bica" się nadarzyła. I chyba to się lepiej sprawdzało, bo M14 przyciężkie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts