Kriss88 Posted November 11, 2016 Report Share Posted November 11, 2016 (edited) Trochę zdjeć z tego co modne i na wyposażeniu ostatnio: http://www.thefirear...rmy-best-squad/ http://www.thefirearmblog.com/blog/2016/11/10/rifles-european-best-sniper-squad-competition-2016/ Polaków tam niestety nie było, co dziwi. Edited November 11, 2016 by Kriss88 Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 Czy któryś z szanownych snajperów idzie na MA2017? Z Bydgoszczy jedziemy min. w 3 osoby... z replikami typowo snajperskimi. Może jakiś wspólny front? Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 Kidiabeł?! :D Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 Kidiabeł?! :icon_biggrin: Pozdrawiam, Lambert A taki: - niedosyt po dawnej rozpierdusze i nawalaniu z 3 dział do dzikiej hordy, - zobaczyłem, że 1 grudnia zapisy, - działko orbitalne na ukończeniu. Oraz to, że z braku lufy na ostatnią większą grę pojechałem z samą klamką:(. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 Ja, chętnie! :) Poproszę o jakiegoś linusia. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 http://wmasg.pl/pl/events/show/742402 Proszę :) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 Dzięks! Czyli, lipiec przyszłego roku. Może dożyję.. :) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 Może dożyję.. :icon_smile: Jak nie, to z Blackiem ułożymy o Tobie piękną wiedźmińską fraszkę. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 O, Ty chu.. ;) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 Jak to pięknie brzmi "Lambert,Lambert ty..." Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 28, 2016 Report Share Posted November 28, 2016 (edited) No dobra, to na chwilę obecną mamy w grupie snajperskiej. - Sherwin, - M40 - Nor, - vsr - Mikadorus, - m14 - Rutas, - vsr - Lambert? - Black? (ma dać znać) VSR W Bygoszczy jeszcze dwóch snajperów ma dać znać. Z tych co widzę to większość ma lub będzie miała 500-600fps na pokładzie + boczne.... i najgorsze lufy jako prometheus 6,03mm. Dużo tych VSR'ek... w tym 3 od bart_a :icon_wink:. Jak się wpisujemy i gdzie najłatwiej będzie podziałać jak lubimy (talibowie/ISAF)? "Snajperzy", "Brygada FRASZKA", sugestie? Edited November 28, 2016 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 28, 2016 Report Share Posted November 28, 2016 Wezmę coś elektrycznego, chyba. U mnie, prędkość wylotowa w tym samym przedziale. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted November 28, 2016 Report Share Posted November 28, 2016 No niestety koledzy na MA2017 w tym roku pokusili się o rozdział na snajperki i dmrki... http://misjaafganistan.com.pl/regulamin/zasady Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 28, 2016 Report Share Posted November 28, 2016 Wy się dobrze nad stroną konfliktu zastanówcie, bo ISAF ma misję stabilizacyjną, polegającą raczej na pilnowaniu niż wesołej, zbioreowej eliminacji cywilów przez hordy snajperskie. Natomiast Talibowie, cóż, oni robią co chcą, więc takie polowanie mogło by się udać, moglibyście być zmorą każdego FOBa i posterunku wojsk. Oczywiście pod warunkiem, że uda się Nam/Wam zarejestrować, bo to nie jest takie oczywiste. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 28, 2016 Report Share Posted November 28, 2016 Z tego co czytałem w regulaminie to w tym roku pierwszeństwo ma stylówka. Tzn. zgłoszenia ze zdjęciem są rozpatrywane jako pierwsze. I to chyba największa szansa by każdy wszedł. Zatem mamy 3 dni na kupno ohydnego beretu z koziego guana :). Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 28, 2016 Report Share Posted November 28, 2016 (edited) Tej, a co jest z tą rejestracją - to jakaś magiczna próba ognia? :icon_wink: Przyznam, że nie wiem po co wprowadzają podział na snajpy i dmry. Może to taki sposób żeby ograniczyć ryzyko 500 fps w kałachu czy innym P90 tworząc kateorie i określając repliki..? Zapewne, wymóg bocznej ma w tym pomóc. Ale dla nas to chyba bez znaczenia. O, ja.. Do wniosku trzeba załączyć zdjęcie? W.. bikini?! :icon_biggrin: To może napiszmy im wprost, że chodzi o grupę snajperów, fanatycznych hamburgerożerców a nie koziocośtam.. Pozdrawiam, Lambert Edited November 28, 2016 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 28, 2016 Report Share Posted November 28, 2016 Nota bene, mam jedną snajpę z 430 fpsami - do cqb! :icon_biggrin: Pozdrawiam, Lambert A ma wygiętą lufę by strzelać zza rogu? Z MA to takie buty, że zawsze jest po 2-3 osoby chętne na1 wolne miejsce. Jakby nie patrzeć, jedna z najlepszych i największych imprez w kraju. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted November 28, 2016 Report Share Posted November 28, 2016 Mendi, isaf ma mieć mniej fobów z tego co słyszałem i być bardziej mobilni w tym roku z tego co słyszałem. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 28, 2016 Report Share Posted November 28, 2016 Isaf, mobilni, taaa Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 28, 2016 Report Share Posted November 28, 2016 Przecież to jest dexter! :icon_razz2: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted November 29, 2016 Report Share Posted November 29, 2016 (edited) Byłem na MA2015 i stanowczo polecam stronę Talibów. Jeśli miałbym z kim się zabrać z Wawy (Grodzisk Maz dokładnie) to ja i moja M40A3 się piszemy :icon_smile: Ew. mogę zabrać ludzików ze sobą - nie chcę po prostu sam jechać taki kawał. Edited November 29, 2016 by małpetti Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 O ja pierdziu, bierzemy? http://allegro.pl/helm-snajperski-asg-ghillie-woodland-i6624488247.html Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 Aż dziwne, że chce się pozbyć.. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 Jak MA to tylko talibowie, na ostatnich dwóch edycjach znaczna część isafu się nudziła przez brak lub nierówny podział zadań. W tym roku również się wybieram, głównie będę działał ze swoją ekipą ale jak zorganizujecie jakiś atak na foba czy coś, to chętnie się przyłącze :D Replika- SWD AEG albo Vsr z SDiK. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 Ja tam jak co roku z bandą jadę, jako Afgańczyk,rozstawimy kilka namiotów i meczet. Larp + rajdy, zwłaszcza nocą grasowaliśmy mocno. Z dobrze poskładanej snajpy ślicznie wyjmuje się gunnerów na pojazdach i wartowników na bramach i wieżyczkach. Nocą udało mi się też gościa z nokto wyhaczyć, nie mam filtra IR w optyce, ale jest jakaś tam warstwa na szkłach i widać poblask oświetlaczy. Sporo też natłukłem ze skorpionka i granatami, ogólnie impreza przednia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts