kubaex Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 (edited) A skąd wiesz, że to BB kingi? Mi również obiło się o uszy że Rockets-y to rebrand BB Kingów . Z ciekawości kupiłem paczkę rocketsów ( 0.28 ) i przyznam że gorszych kulek jak na razie nie zaznałem . Kulki zacinały (blokowały) się już w "strzykawce" , a o podawaniu ich przez Midy można było tylko pomarzyć ( czasami trzeba było się na pałować żeby usunąć kulki z magazynka , na guarderach te problemy nie występowały ) . Jak widzę nie tylko ja miałem duże a może nawet wielkie problemy z totalnym brakiem celności na tych kulkach ( rozrzut porównywalny z Pepeszą ) Ale jak wiadomo człowiek uczy się na błędach , więc pozostanę przy Guarderach ( które są o ile się nie mylę tańsze od Sracets-ów) Edited November 1, 2011 by kubaex Quote Link to post Share on other sites
artur52kh Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 I ja dodam coś od siebie. Kulki testowałem na wszystkich moich replikach i niestety stwierdzam, że po tym gdy opadły emocje związane z tymi kulkami za dużo dobrego o nich nie mogę powiedzieć. Kulki na początku oceniłem wysoko, ale w miarę użytkowania ich stwierdzam że kulki są co najwyżej mocno przeciętne. Wywaliłem tych kulek 4 opakowania (zarówno 0.20 jak i 0,25) co prawda w Hi capach się bardzo nie tną, ale w na lowach od SRC które mam jest po prostu masakra. Dużo nerwów kosztuje wystrzelenie lowcapa :D W Glocku od Cymy niestety nie chcą zbytnio wylatywać z lufy tną się nie miłosiernie nawet na zerowym hopku, co nie ma miejsca w przypadku Guarderów, G&G czy Madbulli. Podobnie ma się sytuacja w przypadku M16 od KWA na stokowej lufie miałem już 3 zacinki na tych kulkach. Na Szczęście nie groźne ale wyciorem trzeba było przepchać. Glock KWA też bardzo nie chce z tego strzelać co prawda zacinki nie miałem ale w porównaniu do Guarderów 0.20 latają dużo gorzej. Wg mnie wniosek jest jeden. Nie ma co w gó*nie rzeźbić lepiej dołożyć ok 10zł na paczce i mieć głowę spokojną. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Po dłuższym używaniu (0.25 i 0.28) stwierdzam, że te kulki są lepsze od Pestek itp. ale gorsze od Guarderów/Madbulli/G&G. Raz zacięły mi się w hicapie, poza tym w miarę ok, ale w domu znalazłem 3 kulki z wgnieceniami, nadlewkami czy jak t tam nazwać. Lecą w miarę nieźle. Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 dziwne ja jakoś nie uznałem żadnej zacinki na precce promyka i w mid/low tm'a także nie widziałem żadnych zniszczonych kulek i również kupowałem na azteko.pl Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Ja brałem z gunfire, a zacinka maga mogła być spowodowana syfem w magu ;D Quote Link to post Share on other sites
Gunfire_com Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 Przede wszystkim dziękujemy Wam za wszystkie opinie, także za konstruktywną krytykę. Praca nad Kulkami Gunfire Rockets, trwała bardzo długo nim zostały wprowadzone do sprzedaży, niemniej wciąż są one dopracowywane - każda kolejna dostawa jest coraz doskonalsza. Rzeczywiście w pierwszej partii zdarzały się incydentalne zacięcia w niektórych typach mid-capów, co potwierdziły także wypowiedzi niektórych z Was, niemniej fabryka została poinformowana o problemie i nowa dostawa, która kilka dni temu dotarła na nasz magazyn, nie powinna mieć już problemów z zacięciami, co potwierdziły testy na serwisie. Ponieważ Wasza opinia jest dla nas najważniejsza, prosimy każdą osobę, która stwierdzi, że ma problem o indywidualny kontakt pod adresem: marketing@gfcgroup.pl Quote Link to post Share on other sites
franek700 Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 He he reklama dźwignią handlu i teraz wszystkie marudy dostaną po dwie paczuszki kulek:) Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 Mi tylko 0.28 się tną w hicapach 0.20 latają jak rakiety Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 Kolejne rewelacje odnośnie tych kulek: 0.25 świetne, zero zacinki, dobrze lecą, żadnych dziwnych akcji w locie 0.20 notoryczne zacinki, tendencja do wywalania w górę po ok 20m na dobrze ustawionym hopku Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 Testowałem 0.28 w SLR105 ok 480 FPS na precce Guardera. W Low-Capach PJ tną się nie miłosiernie. Praktycznie rzadko kiedy podczas serii polecą wszystkie, które miały polecieć. Druga sprawa to, że zacinają się w lufie. Dzisiaj 3 razy zacinka i na poprzednich strzelaniach też. na GG tego nie było. Głównie ten powód dyskwalifikuje u mnie kulki GF Rockets Quote Link to post Share on other sites
Samson83 Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Jako wskazówkę powiem tylko ze dziwnym trafem jedna i druga "marka" "produkuje" czarne 0,30 :biggrin: Przypadek? Naiwny może uwierzy :icon_biggrin: Poza tym sam się przekonaj kup po worku :) Nie poczujesz różnicy :) Ale można poczuć ten sam zapach po otwarciu paczek. Lub raczej smród... Mam 0,25g i 0,25g bio. W sumie to jakiejś specjalnej celności na nich nie ma. Różnica jest wyraźna gdy się używa G&G. Ale zacięć nie zauważyłem. Quote Link to post Share on other sites
suharinho Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Kulki 0,23 0,25 i 0,25 Bio testowane w lufach stockowych, Systemy i Promyka. Zacinek nie zauważono, lecą przyzwoicie, ale za często zacinają się w midach i lowach. Jako tako podają w bębnie do AK. Kule raczej do hicapów. Pozdrawiam Przemek Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Kulki o wadze 0,25 testowane w lufie Systemy i low capach PMAG tną się. Rzadko kiedy nie ma zacinki. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Kulasy o wadze 0.28 latają całkiem spoko, w lufie się nie tną ale w midcapach tragedia. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 A ja zmieniam zdanie o tych kulasach, otworzyłem drugą paczkę wystrzeliłem z 100 kulek z czego z 50zacinek. Wracam do moich GUARDERów. Pierwsza paczka była OK. Quote Link to post Share on other sites
kirs Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 witam, ja natomiast testowałem na low i mid-cap-ach gfc rockets bio 0,25 i potwierdzam przedmówców, zacinają się w magazynkach (magi z CA, AMC, Cyma). w hi-capie nie ma tych problemow wyjsciem jest napsikanie olejem siliconowym do maga, jest bardziej ślisko i mniej zacięć się pojawia, ale mokre kulki źle podkręca hop-up. Chcieliśmy działać oficjalnie i chcieliśmy zacząć używać kulek bio, kolejne do testów zamawiam kulki MadBull 0,25g Bio, napisze w oddzielnym temacie o magach i ammo. pozdrawiam kirs Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 Póki co testowane na lowcapach P&J, midcapach MAG, hicapie JG (M4 - lufa stock) oraz lowach P&J (CM48, lufa SRC). Brak zacinek w magach oraz lufach. Dam znać, jak przerobię cały worek. Quote Link to post Share on other sites
czaja18 Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 W G36 na precce SRC 0,20g cieły się w lufie. GFC precission 0,20 już nie mają takich problemów, a o G&G czy podobnych nawet nie muszę wspominać bo wiadomo to klasa sama w sobie. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 :icon_eek2: Dzisiaj w opakowaniu 0.28 rocketsów trafiłem na... żółtą kulkę :bialaflaga: Od razu przeszukałem całą torbę, ale na szczęście była tylko 1 Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Rockets 0,25 - Nie miałem zacinek w lufie systemy 6,04. Strasznie cięły się w magazynkach PJ, natomiast magazynki mid-cap SRC podawały elegancko. Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Jakiś specjalnych osiągów nie odnotowano. Co do zacinek, u mnie na realach w G3 podają ładnie. Quote Link to post Share on other sites
janek910 Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 na Mid-capie w CM.036 podają ładnie, nie odnotowałem żadnych zacinek Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 (edited) M14 TM lufa promyka 60 centów i zero zacięć na kulasach 0,25 1 partia i druga. Magi chyba low. Replika kolegi. M4 socom gear lufa madbula 229mm i zero zacięć. Pierwsza i druga partia. Testowane na hi-capach. G36 JG zero zacięć. Midy i low-y boya do G36 podają idealnie. To samo w replikach ak cymy 0.31, 0.28, MP5 JG, m4 Boyja. (stock & hi-cap) Kulki lecą o wiele lepiej niż P&J. Są około 13zł tańsze niż np. G&G a jeśli ktoś używa hi-capów i chce mieć lepszą celność niż na takich P&J to polecam z całego serca. W moich paczkach i kolegów nie znaleźliśmy ani jednej krzywej kulki lub jakiegoś syfu. Nie wiem czy to piszą osoby które nienawidzą GF czy jak ale ciężko mi w to uwierzyć. Wiem że zakupy na GF mogą być uciążliwe ale jest to jednak duży sklep. W P&J co paczkę miałem jakieś plastiki, nadlewki. Ciekawością jest to że w zimę przy -14 kulki P&J się cięły te kulki natomiast leciały jak opętane. Chodzi o kulki 0,25g. Sądzę że to najlepsze rozwiązanie jeśli chodzi o hi-capy do low/midy/low polecam jednak lepsze kulki dla świętego spokoju lecz spróbować można a nóż zadziała. Co do ludzi piszących o celności. Ja wiem że byście chcieli mieć rozrzut 1mm i zasięg 100m ale za taką cenę oczekujecie za dużo. Jakość kosztuje do pewnych granic. Ja osobiście nie oczekiwałem jakieś rewelacji patrząc na poprzednie kulki GF ale kulki okazały się w miarę dobre ale raczej tylko do hi-capów Edited March 15, 2012 by Brzuski Quote Link to post Share on other sites
Draico Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Kupiliśmy z kolegą ostatnio dwie paczki 0,25 g tychże kulek. Jako że w airsoft bawię się od niedawna to są to dopiero mój drugi rodzaj kulek. Problem jest taki. Kulki niemiłosiernie pękają. Strzelam ze stockowej giety od JG i część kulek pęka nawet przy uderzeniu w średnio twarde przedmioty. Nie jest to jakaś poważna niedogodność, ale nie mogę używać kulek ponownie (z tym żartuje :)). Z wcześniejszymi kulkami G&G 0.20 nie było żadnych problemów (nie pękały). Czy to normalne że na kulkach rzekomo bezszwowych widać szew tzn. trzeba się przyjrzeć dokładnie, bo kulka jest gładka, ale widać taki cień/zarys szwu? Moje obawy co do słabej jakości kulek potęguje fakt, że kiedyś już czytałem o tym że gunfire dostało jakąś podrobioną partię kulek, oraz to że kulki znikły z oferty sklepu choć ich ilość byla duża (0,20g tego samego typu pozostały w ofercie). Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Ja ostatnio otworzyłem drugą paczkę 0.28. Pierwsza była trochę dupna (trafiały mi się żółte kulki, słaba celność, co jakisz czas kiepskie strzały), ale druga jest jak najbardziej ok, żadnych zacinek, kulki lecą jak po sznurku Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts