Bart_Forrester Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 SCAR-L był z zewnątrz estetycznie wykonany, jak na SWOJĄ półkę cenową. Paulina kupiła go za 6 stówek ze sklepu i naprawdę zewnętrznie można było byc zadowolonym. A bebechy - wiadomo. ^^ Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Cóż, nadlewek m tyle co każda chińska replika. Skorupa jest estetycznie wykonana i nie mam do niej zastrzeżeń. Bebechy nie są żałośniejsze od tych co serwuje nam VFC więc o to się nie martwię. Zasięg jest jak na stocka powyżej oczekiwań, 45m płaskiego toru lotu i każdy strzał mieści się w korpus człowieka. Jak za taka kasę nie mam co narzekać. No i 1000zł w kieszeni. Oczywiście zapomniałem, że dla Rybeńki jedyna słuszna komora to musi być z metalu. Przypominam jedynie, ze w plastiku rzeźbi się łatwiej i dokładniej. Jak znajdę czas (i odwagę) to otworzę GB i zrobię mu przegląd. Na razie chodzi jak traktor. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Wcale nie chodzi o to że komora jest plastikowa ,chodzi o to że jest bardzo słabego plastiku który jest podatny na pęknięcia.Najlepszym wyjściem jest zamiana komory na VFC którą można kupić za ok 20$ lub w PL za ok 80zł(o ile jest dostępna). http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3884 Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Póki jest cała to nie będę jej ruszać. Zasięg jest jak na stocka wręcz cudowny. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 W chińczykach czasami coś źle wygląda ale działa. Proponuję nie siać paniki, jak strzela nieźle, to po co kombinować? Z drugiej strony testy strzeleckie, które tu mamy, są wciąż bardzo niemiarodajne. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 (edited) Niestety wrodzone lenistwo i przywiązanie do ciepła umożliwiło mi tylko taki test, przynajmniej gumka była w temp. pokojowej. Jednakże jak na chińskiego stocka zasięg i skupienie jest na wysokim poziomie, nawet bardzo wysokim. Replika chodzi jak radziecki traktor, będę musiał ją spodkładkować, ale nadal nie mam odwagi otwierać GB (dokładniej ten selektor mnie odstrasza). Edited February 8, 2012 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Choroba mnie dorwała i padło mi na mózg. Efekt - rozbebeszyłem SCARa. Co mnie najbardziej zdziwiło to to, ze były podkładki :F Dysza ma długość około 38,2mm lub 38,3mm. Niestety suwmiarki nie miałem pod ręką i dokładniejszy pomiar nie był możliwy. Selektor to jest magia. Niech żyje kwiecistość naszego języka, przynajmniej ulżyłem sobie składając replikę do kupy. Tak jak wcześniej powiedziałem, kable trzeba od razu wywalić, cholernie sztywne i łamliwe. Za jakieś 10 do 15 minut wrzucę link do galerii. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Troszkę więcej mi to zajęło, ale oto zdjęcia Link Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Bebechy widzę standardowo shitowe boyia. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Cóż, na tym shicie bez problemu jest 45m skutecznego. Dalej brakowało miejsca do prowadzenia testu. I tak w najbliższym czasie leci na porządny przegląd i wymianę najbardziej newralgicznych części. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Najgorzej będzie z dyszą, trzeba ją dorobić, bo chińska jest pewnie strasznie nieszczelna. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Pewnie Panowie z GetSome dali by radę. Brałem od nich dwie dysze. Rewelacyjna jakość. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Jak strzelałem to było ok. W przyszłym tygodniu wysyłam do do Poldka na przegląd i wymianę okablowania. Te druty co chinole zaserwowali łamią się w rękach. Na allegro widziałem usługę wykonywania dysz. Wymóg to tylko przesłanie dokładnych wymiarów lub dyszy stockowej jako model więc problemu nie powinno być. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Jak strzelałem to było ok. Tia dla Ciebie zawsze jest OK,jak widać my trochę więcej wymagamy od swoich replik. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 No patrz. Jeśli dla mnie replika strzela na przyzwoitym poziomie to nie mam jej nic do zarzucenia. Szczególnie za taką cenę. Jeśli masz coś do dodania odnośnie Scara H boyi to pisz. Jak na razie robisz jedynie spam. To, że go miałeś przez kilka dni i nawet nie przestrzelałeś to co innego. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Bo uznałem że po co testować coś co słabo wygląga. Quote Link to post Share on other sites
frenogh Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Składanie selektora to taka sama mordęga jak przy wersji L? Bo patrząc na zdjęcia gb wygląda trochę bardziej przystępnie :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 H to kopia VFC, ergo ma patent z VFC. Bardzo przyjemny dodam. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 (edited) Hmm, z samym selektorem męczyłem się dobre 40 minut zanim wypracowałem sposób jego złożenia bez przesuwania się zębatek. Jeśli wiemy jak go złożyć to max. 5 minut to zajmuje. Edit: Wujku AnR, oświeć mnie jaki to jest patent. Edited February 11, 2012 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Bo uznałem że po co testować coś co słabo wygląga. Książki też oceniasz po tym jak okładka wygląda ? Tak bardziej na temat to w jaki sposób montuje się w nim baterię ? :zastanawia: Jak w praktyce sprawdza się ten kolor jeśli chodzi o widoczność repliki w lesie? Bo zastanawiam się nad czarną ale ten TAN wydaje się ładniejszy... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Edit: Wujku AnR, oświeć mnie jaki to jest patent. 40 minut? Przykro mi, jestes... specjalny. ;D https://lh6.googleusercontent.com/-ZvIoDWgZcnI/TzU7kNaopOI/AAAAAAAABWI/D5BTThA4-TA/s912/P1020765.JPG Widzisz tą foteczkę? Zobacz, że na skrzydle selektora oraz na płytce są dwa nacięcia. Na kółku, które umieszczasz też są nacięcia. Musisz ustawić tak, aby wszystko ładnie się zgadzało. Proste? Proste... Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 (edited) Hmm, w lesie nie byłem więc nie odpowiem. Baterie wsadza się do kolby zdejmując stopkę. Sam akumulator jest tak złożony, żeby zmieściły się kable. Ogólnie trzeba je wymienić, bo są za długie i za sztywne. Edit. A to wiem o tym patencie. Edited February 11, 2012 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 Cze. Przeglądając filmy KhanSeba na yt trafiłem na ten filmik. Kto mi powie co to za tłumik? Wiem że jest taki do Scara L http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/tlumiki-dzwieku/zestaw-tlumika-dzwieku-oraz-tlumika-plomienia-typu-scar-sound-suppressor-original-type-14mm-black-p-j.html Ale ten zakłada na tłumik płomienia od wersji H. Zna ktoś jego nazwę? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 Ten tłumik jest dodawany do Scara h VFC. Chyba nie ma go oddzielnie w sprzedaży. Wiadomo coś na temat magów u Krakmanów? Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Z tego co wczoraj dzwoniłem do nich to tylko tyle dowiedziałem się że za tydzień-dwa spodziewają się dostawy. Miała być szybciej ale przeprowadzka sklepu stacjonarnego itp. Chcieli nowy towar mieć w nowym miejscu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts