Basil Posted March 12 Report Share Posted March 12 Cześć, mam na zbycie dwa zgrabne kubeczki, koszerne m.in. do UK ale także klimatyczne na każdą inną armie lub cywilkę. Najprawdopodobniej stalowe, emaliowane, jeden brązowy a drugi szarawy z czarnym brzegiem, oba lekko obite ale nie zniszczone. Oba przeze mnie wyczyszczone i zakonserwowane w bezpieczny dla żywności sposób - rdza usunięta bezpiecznym nietoksycznym odrdzewiaczem EvapoRust + konserwacja miejsc gdzie stal była na wierzchu poprzez podgrzanie i wchłonięcie oleju mineralnego, który również jest bezpieczny dla żywności (a po za tym użyty w śladowej ilości ok. kilku ml). Pojemność obu taka sama - ok. 350 ml, waga jednego kubka 150 gramów. Cena za biały 20 zł, za brązowy 30 zł - myślę dość promocyjna, bo kubki emaliowane oscylują w takich cenach, a brytyjskie to w ogóle chodzą po ~60 zł. Będę na Operation Plunder, a potem na różnych grach, więc zainteresowany mnie raczej złapie. Foto: Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted March 13 Report Share Posted March 13 11 godzin temu, Basil napisał: Cześć, mam na zbycie dwa zgrabne kubeczki, koszerne m.in. do UK ale także klimatyczne na każdą inną armie lub cywilkę. Najprawdopodobniej stalowe, emaliowane, jeden brązowy a drugi szarawy z czarnym brzegiem, oba lekko obite ale nie zniszczone. Oba przeze mnie wyczyszczone i zakonserwowane w bezpieczny dla żywności sposób - rdza usunięta bezpiecznym nietoksycznym odrdzewiaczem EvapoRust + konserwacja miejsc gdzie stal była na wierzchu poprzez podgrzanie i wchłonięcie oleju mineralnego, który również jest bezpieczny dla żywności (a po za tym użyty w śladowej ilości ok. kilku ml). Pojemność obu taka sama - ok. 350 ml, waga jednego kubka 150 gramów. Cena za biały 20 zł, za brązowy 30 zł - myślę dość promocyjna, bo kubki emaliowane oscylują w takich cenach, a brytyjskie to w ogóle chodzą po ~60 zł. Będę na Operation Plunder, a potem na różnych grach, więc zainteresowany mnie raczej złapie. Foto: Wezmę biały. Quote Link to post Share on other sites
Striwaj Posted March 13 Report Share Posted March 13 W dniu 12.03.2025 o 10:55, Cortes napisał: Striwaj, Wezmę go, przywieź na Operation Plunder. Umówieni. Quote Link to post Share on other sites
Basil Posted March 13 Report Share Posted March 13 7 hours ago, Domin007 said: Wezmę biały. Dobrze, to widzimy się na Plunderze :) Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted March 16 Report Share Posted March 16 Na "operacji Plunder" rozmawialiśmy o brytyjskich hełmach i ich kompozytowych replikach. Znalazłem sklep, gdzie kupiłem mój hełm spadochronowy. https://frpfestung.pl/p/22/5122/mh014-helm-brytyjski-polski-at-mkii-spadochronowy-nakrycia-glowy-rekonstrukcja-brytyjska.html Więcej informacji w sekcji "Stylizacja Brytyjska". Quote Link to post Share on other sites
micju34 Posted April 6 Report Share Posted April 6 WItam. Jak by któryś Amerykaniec czy Herbaciarz szukał repliki to mam M1A1 z Tokio Marui na sprzedaż. U mnie leży i się kurzy a brakuje mi miejsca na nowe repliki. https://wmasg.com/pl/auction/show/106687 Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted Friday at 02:10 PM Report Share Posted Friday at 02:10 PM Sprzedaję oficerki polskie. Produkcja prawdopodobnie współczesna. Doskonały stan. podklejone cienką gumą. Prawidła. Rozmiar 41-41,5 (ok 27 cm). Obwód wewnetrzny cholewy 34 cm. Sprzedaję, bo dla mnie mają za ciasną cholewę. cena 450 zł +koszt wysyłki, albo odbir na najbliższej grze. https://drive.google.com/file/d/1dBswva3pD8oSWAPtavOqjvVuAmGbFjEY/view?usp=drive_link Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted 21 hours ago Report Share Posted 21 hours ago Jakiś czas temu kupiłem od Kuby Józefka pełne wyposażenie piechociarza US. Kuba chciał sprzedać wszystko hurtem, nie było chętnych, więc ja to wziąłem. Teraz mogę to sprzedać w detalu. Zamieszczę tu listę, jak ktoś jest zainteresowany, to proszę o pytanie. Wyślę opis i zdjęcie. Wszystko jest mało używane. Ceny 2/3 tego samego z Nestofa. Można się targować, ale bez przesady, dzieci mi z głodu nie płaczą :-). Rozmiary ciuchów, to jak ktoś zna Kubę, to wie, jak jest zainteresowany, to moge sprawdzić, ew, zmierzyć. pas pistol belt ładownica do karabinu, na pistol belt x3 Ładownica do thompsona (torba) plecak piechoty worek na koc + kocyk manierka pokrowiec na manierkę x2 łopatka piechoty T-shovel pokrowiec na łopatkę hełm ładownica do pistoletu mapnik Buty rough out - rozmiar 42-43 Kurtka m41 koszula spodnie spodnie HBT szelki pasek do spodni opinacze szalik Quote Link to post Share on other sites
KubaJozefek Posted 14 hours ago Report Share Posted 14 hours ago Jeśli potrzebujecie zdjęcia szpeju, to możecie luknąć na focie z imprezy "Linia Gotów - Ankona 1944". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts