rumak Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Przebieg oscyluje w granicy 1,5 tys. kulek. Nic sie nie nadwyręża, nawet lufa zewn. o której ktoś pisał. Oprócz gumki wsadziłem do klocka preckę, stalową prowadnicę sprężyny i przyrządy cel. Guardera. Była także głowica tłoka uszczelniona lecz stockowa jest dobrze szczelna więc nie ma potrzeby wymiany. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 A jak wygląda kompatybilnośc części z innymi firmami? Np. WE-KSC/KWA czy WE-TM ( Army, Guarder itp ). Quote Link to post Share on other sites
Aimar12 Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 W stosunku do standardu TM, zupełnie inne są blowback housing unit, loading muzzle i uszczelka-głowiczka "tłoka" w BB housing unit. Reszta części, o ile pamiętam, jest prawie identyczna. Quote Link to post Share on other sites
Kormi24 Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 Witam! Jeśli to pytanie padło to sorry ale podobno w glockach we występuje problem z cylindrem przy dłuższy strzelaniu może zwyczajnie pęknąć ? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 W każdej klamce może pęknąć, o takim problemie w Glockach od WE nie słyszałem. Quote Link to post Share on other sites
Kormi24 Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 No właśnie ja też lecz może to tylko jakaś wadliwa partia. A jak się trzyma twój glock? Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 A jak wygląda sprawa kompatybilności z kaburami z tworzywa? Na youtube pewien użytkownik twierdzi, że niby jest za szeroki by go wcisnąć. Quote Link to post Share on other sites
Kormi24 Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Tak to prawda gdy je kopiowali wyszły im trochę szersze niż w rzeczywistości. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 Czy w takim razie udało się namierzyć kabury, do których ten glock wskakuje? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 Fobusy mają pewien zakres regulacji i łykają airsoftowe klocki. Chińskie plastiki też (acz tu szybko padają płetwy mocowania do portek) Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 Dzięki Arend, po przebojach z sigiem SY, coraz częściej zastanawiam się nad glockiem od WE. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 Szkoda kasy. Odkładaj na TM. Z tanich od siebie polecę Meistera, ale o niego ciężko w sklepach krajowych. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 Meistera mogę załatwić, sam miałem i polecam, naprawdę świetnie wykonany jak za taką kasę. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 Również polecam Meister'a - po wymianie gł. tłoczka jest świetny, a za pośrednictwem Lesia łatwo możesz go ściągnąć. ;) Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 (edited) No faktycznie zakup klamki z Chin kilka dych taniej i to bez gwarancji jest genialnym pomysłem :hahaha: No chyba, że skoro Lesio się już tak ogłasza po całym forum to może da Ci 6-cio miesięczną gwarancję. Nie wiem skąd się biorą takie opinie o Glockach od WE tym bardziej, że nie wyrażają ich użytkownicy lecz propagandziści twierdzący, że i tak lepiej jest dołożyć 300zł i kupić TMa... Edited December 23, 2013 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 Nie da się być użytkownikiem klamki WE, bo mało która dotrwa użytkowania. :D Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 (edited) Jak masz łapy z drewna i dbasz o giwerę jak mudżahedin o swojego AK to nie dziwne, że tak się dzieje. Edited December 23, 2013 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Kormi24 Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 Jak ktoś nie chce wydać 750zł. na TM to warto wziąć WE a części w obu przypadkach są dostępne. Quote Link to post Share on other sites
seba999 Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 Posiadam glocka 17 od ok 2 lat. Sporo wystrzelone i nie mam żadnych problemow. Od pół roku użytkuje również Glocka 18c w 3gen. Jak na razie nic się nie dzieje. Jedyne co oba maja wspólne to przetarcie (zjechany lakier) na lufie zewnętrznej w miejscu ryglowania lufy. Ale prawda jest taka że ludzie narzekają na WE dla zasady... A awarie? Zdarzają się nawet w najlepszych replikach po 10.000 za szt. Zapomniałem dodać ze o ile w 17 jak już ktoś napisał, zamek jest szary to w 18c mam całkowicie czarny:) Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 Odkopie. Zastanawiam się nad zakupem broni bocznej. Miałem 1911stke od WE, fajna klamka. Wybór padł tym razem na Glocka 17.Pytanie jest proste : We czy coś innego ?KWA? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kormi24 Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 Do KWA nie dostaniesz cześć, albo będziesz musiał popytać po serwisantach. Do WE dostaniesz większość na miejscu albo na zamówienie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 a skoro Ci się podobało 1911 WE, to znaczy tylko, że na klamkach nie znasz się zupełnie. Quote Link to post Share on other sites
Sabald Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 Albo trafił na wyjątkowy egzemplarz? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 w sensie - z innego metalu, malowany inną farbą, i z po cichu wybitymi oznaczeniami? no tak, szansa jakaś jest. zerowa. :) Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 Dajcie spokój Panowie :D To było ze 4 lata temu, sprzedałem go już daaawno.. Czy jest jakieś porównywalne, lepsze jakościowo G17 w podobnej cenie ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts