senkuPH Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 Ktoś zaprzyjaźniał glocka we z gazem ultraair? Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted March 18, 2017 Report Share Posted March 18, 2017 Chciałbym w swoim klocku usunąć anodę (?) z zamka - chcę mieć srebrny zamek. Jak się do tego zabrać? Rozumiem, że trzeba będzie rozebrać całe wnętrze. I teraz pytanie: Jak usunąć tę anodę? Jakiś środek + wata stalowa? Robiliście coś takiego? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Ja preferuję HP zamiast innych gazów :teeth: Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Do CQB to samobójstwo :P Zanim zmienisz maga to dostaniesz parę ciepłych kuleczek :D Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Spoko loko. Wbrew pozorom wymiana magazynka nie jest aż tak długa jak to się innym wydaje. A zmiany magazynka zazwyczaj dokonuje za osłoną jeśli to tylko możliwe. Quote Link to post Share on other sites
Szajnatałn Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Hudy, to lakier a nie żadna anoda. Zdzierasz papierem ściernym, wykańczasz wysoka gradacją. Ale zaraz zrobi się matowy, szary i brzydki a nie piękny srebrny bo to jest gównoleum i się utlenia. Quote Link to post Share on other sites
daxter Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 Czy ktoś, kto posiada lufę zewnętrzną z gwintem pod tłumik byłby tak dobry i podał mi długość lufy od komory nabojowej do wylotu oraz długość gwintu pod tłumik. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 Yyy przecież lufa zewnętrzna posiada gwint pozwalający na montaż tłumika, trzeba tylko użyć adaptera. Swoją drogą tłumik w Glockach to niewypał, ponieważ lufa zewnętrzna nie jest stała i ciężar tłumika dopycha ją do górnej ściany zamka co w konsekwencji powoduje kiczowate działanie klamki. Quote Link to post Share on other sites
daxter Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 Gwint pod tłumik owszem jest w stockowej lufie, guarder w stalowej ma odkręcaną lufę. Quote Link to post Share on other sites
tententen Posted May 12, 2017 Report Share Posted May 12, 2017 Witam Zakupiłem Glocka 17 WE w promocyjnej wersji za 270zł z likwidacji sklepu :icon_wink:. Rozebrałem, poskładałem i nic nie znalazłem żeby było coś nie tak. Strzela jak wściekły [na razie]. Chciałbym go troszkę podrasować, i liczę na pomoc użytkowników którzy już od lat strzelają z glocków WE. Co mi polecacie poprawić, co wymienić i gdzie to coś kupić. Konkrety panowie i panie :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
lvyairsoft Posted May 14, 2017 Report Share Posted May 14, 2017 Gumkę zmień :D Quote Link to post Share on other sites
tententen Posted May 14, 2017 Report Share Posted May 14, 2017 Coś możesz polecić? Tu mają kilka rodzai ale nie znam się czym to się różni: https://www.airsofta...tol-VSR-80-/204 https://www.airsofta...tol-VSR-75-/203 https://www.airsofta...tol-VSR-70-/202 https://www.airsofta...ol-VSR-50-/2956 https://www.airsofta...ol-VSR-50-/2546 A jak się ma sprawa z lufą wewnętrzną w tym modelu? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted May 14, 2017 Report Share Posted May 14, 2017 3/4 podlinkowanych gumek jest niedostępne. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 14, 2017 Report Share Posted May 14, 2017 Ja w glocku WE mam komorę Maple Leafa i do tego dokupiłem lufę Maple Leafa od razu z gumką Monster. Zasie i celność dla mnie bomba :teeth: Quote Link to post Share on other sites
tententen Posted May 14, 2017 Report Share Posted May 14, 2017 Poszukam takiej lufy wraz z gumką. W tym modelu Klocka lufa wewnętrzna ma 94mm jak pisze w recenzji, (sam nie mierzyłem). Czy muszę zastosować dokładnie takiej długości ? Bo znajduje na 100 mm ale na 94 nikt niema na stanie. :icon_confused: Pochwal się wynikami jakie osiągasz z tym zestawem od Maple Leafa. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
lvyairsoft Posted May 20, 2017 Report Share Posted May 20, 2017 U siebie mam lufę JBU 6.01 i kingarmsa czerwona. Wiem że tego typu lufy to loteria ale widocznie trafiłem na ten dobry model bo celność i skupienie mam genialne :) Quote Link to post Share on other sites
TomekP_111 Posted May 24, 2017 Report Share Posted May 24, 2017 Mam pytanie dotyczące magazynków do G17 WE. Czy łatwo Wam pękają elementy #64 prowadzące kulki ? Czy ktoś próbował to kleić? Quote Link to post Share on other sites
toneiroPL Posted May 24, 2017 Report Share Posted May 24, 2017 Na trzy magazynki póki co tylko w jednym mi się to zdarzyło. Sklejałem kropelką, ale długo nie wytrzymało. Teraz skleiłem bardziej elastycznym klejem, dosłownie kilka dni temu, więc jeszcze nie jestem w stanie powiedzieć czy trzyma w warunkach bojowych;) Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted May 24, 2017 Report Share Posted May 24, 2017 Również mi padł ten element. Jak widać to norma dla WE. Quote Link to post Share on other sites
TomekP_111 Posted May 25, 2017 Report Share Posted May 25, 2017 Skleiłem ten element klejem epoksydowym i jak na razie opróżnienie kilku magazynków wytrzymał. Jest tam takie wgłębienie i zastanawiam się czy od razu nowych elementów nie wzmocnić w tym miejscu. Zamówiłem kilka zapasowych ale może lepiej zawczasu zareagować niż później pęknięcie sklejać ?? Quote Link to post Share on other sites
Mateuniosnajpa Posted May 26, 2017 Report Share Posted May 26, 2017 Panowie o co chodzi z brakiem słynnego już G na zamku? Posiadam glocka G17, wszystkie oznaczenia są oprócz G. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted May 26, 2017 Report Share Posted May 26, 2017 G cały czas jest. Glock sprzed 2 miechów i ma "G 34 tactical 9x19" Quote Link to post Share on other sites
TomekP_111 Posted May 28, 2017 Report Share Posted May 28, 2017 Mój nie ma Quote Link to post Share on other sites
TomekP_111 Posted May 29, 2017 Report Share Posted May 29, 2017 Mam małą prośbę ... replika czasem mi się blokuje w położeniu na zdjęciu 1. Wówczas gaz ucieka i trzeba wymieniać magazynek. To jest moment w którym zamek przy powrocie lekko się unosi. Na sucho bez sprężyny i lufy można to łatwo wyczuć. Zacząłem kombinować i nawet lekko polerować dwa elementy zaznaczone strzałkami na zdjęciu drugim. Odnoszę jednak wrażenie że to nie do końca dobry pomysł jest. Macie może jakieś bardziej sensowne sugestie ? Quote Link to post Share on other sites
TomekP_111 Posted May 31, 2017 Report Share Posted May 31, 2017 Z braku innych pomysłów chciałem zobaczyć jak zamek pracuje podczas strzału repliki więc namówiłem kolegę aby nakręcić replikę w akcji... niewiele zobaczyłem niestety ale może więksi znawcy tematu dostrzegą jakieś detale ... film jest w slowmotion więc wymaga cierpliwości w oglądaniu ... nie jest to film akcji :icon_razz: http://youtu.be/YZzsw2sDsHQ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts