Across321 Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Cześć jako, że jestem bardzo szczupły bardzo trudno dobrać mi kamizelkę. Obecnie kupiłem MPC Condora i jest dla mnie za duża jeśli chodzi o obwód. Które z kamizelek mają dość dużą możliwość regulacji, tak aby można dopasować ją na szczupłą osobę. Pozdrawiam Kocur Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Mam podobny problem, najlepiej na mnie leży brytyjski chest rigg albo pas lc2 szelki yoke i ładownice. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Może rozwiązaniem byłyby pas i szelki? Quote Link to post Share on other sites
Marcin_Modzel Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 FLC. Quote Link to post Share on other sites
StalkerPMC Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 A skróciłeś taśmy, poprzez otworzenie klap na dole, i skrócenie taśm na rzepach? Quote Link to post Share on other sites
dade Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 (edited) A ile masz wzrostu i wagi? Edited July 1, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted June 30, 2012 Author Report Share Posted June 30, 2012 (edited) Taśmy zewnętrzne mam na max skrócone, ale nie wiem o co chodzi z tymi taśmami po otworzeniu klap na dole. Edit: Mam około 176cm wzrostu i około 60kg wagi. Edited June 30, 2012 by Across321 Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Pas + ładownice będą ok. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Od siebie polecam jakiegoś chesta (to wcale nie jest związane z tym, że sprzedaję takiego :wink: ) Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Może napiszę co nie jest ok:) Na bank wszelkie zabudowane kamizelki. Modułowe wszelkie wynalazki też na mnie "wiszą" a nie leżą. LBV i wszelakie wariacje są znośne w zimę ;) Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Z własnego doświadczenia - panel amunicyjny z PSTG na mnie pasował - 183cm i wtedy niecałe 66kg :F Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 I to samo będzie z każdym mało rozbudowanym chestem. Bo mało w tym chesta a dużo taś, które można skrócić. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted July 1, 2012 Author Report Share Posted July 1, 2012 Po przymiarce kolejnej kamizelki dochodzę do wniosku, że większość kamizelek nie będzie na mnie pasowała. Tak więc, zaczynam rozmyślać nad Szelkami Jacko Plus i Pasem Pt-3/ PT "Górski". Pas sam w sobie był by zakładany na linii bioder. Czy to by było wygodne? Który pas lepiej by się sprawdził do przenoszenia: Ładownicy 3x2 magazynki M4, torby cargo, 2 kieszenie na granat, 2 ładownice AK, kieszeń na granat dymny (noszę w niej PMR), torby zrzutowej, oraz modułu PTT ?W późniejszym czasie doszedł by pokrowiec na camelbak, oraz sam pęcherz. Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Wiem jaki to problem, więc mówię: popróbuj przetestuj i sam zobacz co jest najlepsze:). Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Pas oporządzeniowy w połączeniu z chudą osobą daje bardzo mało miejsca na graty. Przemyślałbym opcję mały chest rigg (zmieścisz na niego idealnie 3x2 magazynki do M, granat, radio, ładownicę pistoletową) i do tego wąski pas pierwszej linii - na cargo, worek zrzutowy, pierdółki. Camel na plecy jako samodzielny malutki plecak. Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Po pierwsze zwiększ masę! Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Chest, sam jestem okropnie chudy i RRV daje radę ;) Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 Pas oporządzeniowy w połączeniu z chudą osobą daje bardzo mało miejsca na graty. Przemyślałbym opcję mały chest rigg (zmieścisz na niego idealnie 3x2 magazynki do M, granat, radio, ładownicę pistoletową) i do tego wąski pas pierwszej linii - na cargo, worek zrzutowy, pierdółki. Camel na plecy jako samodzielny malutki plecak. Dobrze gada, dać mu piwa! :cool: Aczkolwiek na typowym mini cheście (8 kolumn) wejdzie ta ładownica 3x2 M4 i radio, granat i pistoletowa już nie (chyba, żeby na wierzch, ale wtedy zrobi się cyc = bez sensu). Daj je na pas. Jeżeli pas pierwszej linii będzie wąski i lekki, to sugeruję odpuścić z niego "cargo i pierdółki" - weź plecak, który zmieści nie tylko pęcherz hydracyjny, ale i wszystkie inne graty, jakie uznasz za niezbędne (i których nie musisz mieć w każdej chwili natychmiast pod ręką). Quote Link to post Share on other sites
Gozer Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 Poszukaj ( choć obecnie nigdzie nie ma ) plate carriera z cummerbundem. Sam jestem mocno szczupły i miałem ten problem. Po zakupie takiej : http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/kamizelki-taktyczne/kamizelka-typu-plate-carrier-side-cummerbund-system-acu-a-c-m.html problem zniknął, regulacja jest rewelacyjna. A i bardzo pojemna. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 Jeśli nosisz Plate Carriera jako samą szmatę - bez balistyki, czy też jej substytutu, w formie karimaty, to niema się co dziwić, że jest nie wygodnie i lata. Mi pomogło w 100% w kamizelce LOKI II od PSTG. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 (edited) Ja chyba znam rozwiązanie tego problemu, kupić najpierw jakieś ładownice, naładować tam batonów i iść na siłownie. :wink: @I jak te ładownice będą już pasowały, to znaczy, że czas przestać. Edited July 2, 2012 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
danesz Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 (edited) A możesz mi wyjaśnić jak ładownice są skorelowane z sylwetką, batonami i siłownią ? Edited July 2, 2012 by danesz Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 Może ktoś mi zarzucić kamizelke na brata który ma 50-55-60 cm w pasie a w klacie z 65 cm :icon_eek: :icon_eek2: :icon_eek: . Pozdrawiam Mistrz25. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 Podałeś tyle kryteriów ,że odpowiednia będzie nawet torba z biedronki. Zapoznaj się z tym, powinno ułatwić podjęcie wyboru: http://forum.wmasg.pl/topic/135130-kamizelka-do-kwoty-xxx-przeczytaj-zanim-zalozysz-temat/ Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Mógł by i ktoś coś zarzucić na tego nieszczęśliwego braciszka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts