Soul reaper Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 Wykręcić? To są piny, trzeba je wybić. Quote Link to post Share on other sites
sanchezc4 Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 A ja mam do was inne pytanie ;) Czy BoYI wprowadzał jakieś ulepszenia co do kolejnych wypuszczanych replik G36 czy wszystko 1 schematem składają a ulepszenie pozostawiają nam użytkownikom? Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 (edited) Czego Ty oczekujesz od chińczyka XD Pytanie: mam luz lufy, nie siedzi sztywno. Odkręcić i złożyć ponownie? Edited March 23, 2014 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted March 30, 2014 Report Share Posted March 30, 2014 Panowie, macie jakiś patent na zespół spustu w tej giecie? Dokładnie chodzi mi o same sprężynki i ich montaż - za cholerę ich nie umiem włożyć tak, żeby zaraz nie wyskakiwały :F. Mam sprężynkę zapasową od shsa jeszcze do spustu, siedzi idealnie, ale niestety jest za gruba i koliduje z tą częścią naciskającą mikrostyk - zostaje mi zabawa ze stockowymi sprężynkami :(. Z góry wielkie dzięki za odpowiedź. Jeszcze nigdy żaden gb mi takiego problemu nie przysporzył :F. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 30, 2014 Author Report Share Posted March 30, 2014 (edited) Zaczynaj od dupy strony gearboxa, czyli prowadnicy sprężyny. Żeby AR i zębatki nie wylatywały stosuję magnesy neodymowe z dysków twardych(małe, płaskie). Dociskam potem górę, czyli zespół cylindra wraz z dolną częścią gb, tak żeby zębatki na swoje miejsce weszły. Na sam koniec zostawiam spust, i wkładam kiedy gb jest już częściowo złożony. Niestety v3 są upierdliwe, zwłaszcza chińskie, gdzie luzy są wszędzie. Co ja się naprzeklinałem przy pierwszej giecie jg ehhh.... Edited March 30, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted March 30, 2014 Report Share Posted March 30, 2014 prowadnicy sprężyny i sprężyny nie wkładam, bo mogę je włożyć po złożeniu gb ;). Wszystko mam pięknie usadowione, włącznie z ar, tylko zostaje mi sam spust, który niezbyt współpracuje :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
RadekPSP Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 kupiona na wyprzedazy w gunfire. replika wizualnie 5+. MATOWY chropowaty abs. spasowanie 4+. Gearbox chodzi cicho i płynnie. Blowback jest i działa. Działający bolt catch (fajna sprawa). Strzela przyjemnie i celnie. Bateria w zestawie od razu do kosza i kupno li pola. Ogolnie daje 5. G'ta lekka i poręczna:). jak na 360 zł... spoko:) 460 zł :) Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 Dzisiaj mam w łapach przez kilka godzin tą replikę.. I mam pytanie. Wyszła jakaś nowa seria czy jest taka drastyczna różnica między repliką z Gunfire, a Taiwangun? Quote Link to post Share on other sites
megabac Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 Pany takie pytanko. W komorze ułamał mi się ten "cycek" co z niej wystaje. Da się żyć bez tego? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 mam komorę jg połamaną ale ten cycek jest. Cycek ten jest po to aby za dużo kulek na raz nie wpadło do lufy i nie zacielo giwery. Teoretycznie. Jak chcesz to na pw podaj dane to wysle ci ten cycek albo cała komorę. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 Seger, ale tak na chłopski rozum. Polożyłeś kiedyś w komorze z tym cyckiem dwie kulki jedna na drugiej i sprawdzaleś w ogóle ile tam jest miejsca że piszesz "Cycek ten jest po to aby za dużo kulek na raz nie wpadło do lufy i nie zacielo giwery." Bo ja to sprawdziłem i stwierdzam że z i bez tego cycka nie ma opcji żeby dwie kulki nagle nam weszły przed dyszę. Druga sprawa, jak już kiedyś o tym debatowaliśmy, każdą komorę która montowałem w G36 (cyma, jg, boyi) zawsze ten cycek wylatywał w piguły jego mać :teeth: Nawet jak to były komory stockowe, czy CNC SHS, ProWin, Ultimate. Quote Link to post Share on other sites
megabac Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 Mam nadzieję, że mówimy o tym samym "cycku", który znajduje się tuż nad gniazdem lufy? :icon_smile: Część, o której ja mówię jest jednolita z komorą, Część odlewu w sensie. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 Megabac, a możesz zaznaczyć na fotce o jakim ty cycku mówisz ? :teeth: Śmiesznie brzmi ta rozmowa o cyckach :D Quote Link to post Share on other sites
megabac Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 W weekend majowy wracam do PL to wtedy cyknę. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 Chodzi ci o ten "cycek" xD co wchodzi w gearbox i jest taki na zewnątrz czy to co jest w środku na sprężynce? Quote Link to post Share on other sites
megabac Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 Dokładnie o ten co wchodzi w GB. Da się bez tego żyć? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 Cycek który wchodzi w GB z komory ?? Kur... masz komorę z kominem podającym kulki z magazynka do komory czy nie ? Zaznacz na fotce o co Ci chodzi. To chyba nie jest skomplikowane. Quote Link to post Share on other sites
megabac Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 Jak mówiłem nie pamiętam w tej chwili dokładnie lokalizacji omawianego "cycka". Nie miałem tego w rękach od października :) Wracam w środę do PL więc rzucę okiem i zaznaczę. Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 Omawiany element stabilizuje lub mówiąc inaczej "łączy" komorę HU z GB. W ten sposób komora się nie obraca. W innych gietach go nie ma i jakoś działa. Komora z drugiej strony ma dwa "stateczniki" które wchodzą w lufę. Moim zdaniem jak by było to było by lepiej, ale bez tego też powinno działać. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 Separator Ty chyba nigdy nie miałeś w ręku G36 bo piszesz bzdury. W gietach cymy/jg/boyi komora HU blokowana jest skrzydełkami w bloku gazowym. Tak zablokowana komora nie dotyka gearboxa. Komora na fotce wrzuconej przeze mnie to komora którą tez można blokować w bloku gazowym jednak ta dodatkowo opiera się o czoło gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 (edited) Bzdury to Ty wypisujesz i to nie tylko tu. Komora w Boyi nie jest blokowana przez skrzydełka, tylko sprężyna dociska ją do GB, skrzydełka mają tylko ją ustawić i nie pozwolić się obracać. W JG jest tak jak napisałeś, komora nie dotyka GB, w Cymie nie wiem jak jest, ale nie o tym temat. Niestety nie mogę znaleść fotki komory boyi, żebyś wiedział o czym piszę, bo chyba nie wiesz o co mi chodzi. Pozdrawiam "serwisanta" Edited April 29, 2014 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 Czyli Ty piszesz o nowej serii Boyca (kopi Aresa), a ja piszę o starej wersji Boyca z blokiem gazowym jak w Cymach i JG. No ale pomijamy ten aspekt. Poczekamy na megabaca. Quote Link to post Share on other sites
megabac Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 Omawiany element stabilizuje lub mówiąc inaczej "łączy" komorę HU z GB. W ten sposób komora się nie obraca. W innych gietach go nie ma i jakoś działa. Komora z drugiej strony ma dwa "stateczniki" które wchodzą w lufę. Moim zdaniem jak by było to było by lepiej, ale bez tego też powinno działać. I TO JEST WŁAŚNIE TO O CZYM MÓWIĘ! Cały czas nawijam o kopii ARESa :) Kolega seprarator trafił w dziesiątkę jeśli chodzi o ten element. Prawdopodobnie wie również o czym mówię. Czy jesteś w stanie znaleźć gdzieś foto tej komory? Wszystkie, które ja znalazłem nie posiadają tego "cycka". Mówisz, że da się bez tego żyć? Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 Powinno działać, bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Verb, nie unoś się tak bo ten temat od samego początku był o klonach aresa, z resztą giety boyca od samego początku były klonami aresa. Zajrzyj na pierwszą stronę tematu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts