majkiszon98 Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 Moze zle opisalem problem. Chodzi o to, ze po oddaniu strzalu odbija w jedna strone i nie wraca na swoje miejsce (pozostaje otwarty). Zle opisalem. Chodzi o to, ze przy oddaniu strzalu odbija w jedna strone i nie wraca na swoje miejsce (pozostaje otwarty). Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 Może zahacza o bolt catch'a? Jak jest on na przykład cały czas włączony. Jak ręcznie odciągasz to też zostaje? Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 Potrzebuje wymiarów prowadnicy sprężyny powrotnej zamka i najlepiej jakiejś fotki. Ewentualnie info gdzie mogę ją dostać. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 Panowie tak z ciekawości: Jest przecena tych giet na Taiwangun, ale moją uwagę przykuła pewna informacja: http://www.taiwangun.com/g-001-boyi "UWAGA! Wersja nie posiada elektrycznego systemu BLOWBACK." Nie mogę nigdzie znaleźć informacji, żeby ta replika była też w wersji bez blow-back. Co najśmieszniejsze - na aukcji allegro Taiwangun jest napisane dalej że "Blowback - Tak". Istnieje jednak jakaś "nowa" wersja tych giet bez BB (a może stara) czy ja dobrze podejrzewam że Taiwangun usuwa BB ze swoich giet żeby im mniej na serwis wracały? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 Widocznie sprzedawcy sami kastrują BB ze względu na to, że jest częstą przyczyną zwrotów. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Na tanichmilitariach pojawił się dopisek, że gieta sprzedawana jest jedną sprężyną. To oznacza, że sam boyi z niej zrezygnował. Quote Link to post Share on other sites
Skowyra Posted November 19, 2014 Report Share Posted November 19, 2014 Miał ktoś może przypadek nie działającego bolt'a? W mojej giecie co kilka strzałów zacina się bb. Co ciekawe dzieje się to tylko gdy włożę gb w body. Na sucho sadzi aż miło. Dodatkowo bolt catch nie zrzuca sprężyny. Nie wiem, może źle spasowałem i dlatego te zacinki występują... spróbuję jeszcze raz. BTW. wyłączenie bb polega tylko na wyjęciu tego suwadła? Quote Link to post Share on other sites
Sikoraa96 Posted November 19, 2014 Report Share Posted November 19, 2014 Miał ktoś może przypadek nie działającego bolt'a? W mojej giecie co kilka strzałów zacina się bb. Co ciekawe dzieje się to tylko gdy włożę gb w body. Na sucho sadzi aż miło. Dodatkowo bolt catch nie zrzuca sprężyny. Nie wiem, może źle spasowałem i dlatego te zacinki występują... spróbuję jeszcze raz. BTW. wyłączenie bb polega tylko na wyjęciu tego suwadła? Co do bolt'a to sprawdź czy przed naciśnięciem go masz zabezpieczoną replikę. Mianowicie działa on dopiero gdy selektor ognia jest w pozycji "safe". W tej giecie często występują problemy z zacinającym się BB. Najlepiej go po prostu wyłączyć. Polega to właśnie na wyciągnięciu tego suwadła. Na forum masz filmik jak to dokładnie zrobić :) Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Na gunfire jest nowa G-001 w wersji z teleskopową kolbą i inną sprężyną. Poprzednia miała 390, ta teraz ma 370FPS. Quote Link to post Share on other sites
Skowyra Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 W takim razie wyłączenie jest banalnie proste ;) dzięki za pomoc. Daje okejke :D Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Potwierdzam, Gietka zamówiona od krakmanów jest wykastrowana z EBB. Przy okazji toczę z nimi bój bo zapomnieli wsadzić do frontgripa pina :icon_neutral2: nie wierzą na słowo, kazali wysłać zdjęcie mimo, że opisałem problem dość jasno. Nie ma to jak uważać klientów za debili :icon_evil: Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 Podejrzanie nie piszą przy tej wersji o szybkiej wymianie sprężyn. Na gunfire jest nowa G-001 w wersji z teleskopową kolbą i inną sprężyną. Poprzednia miała 390, ta teraz ma 370FPS. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 4, 2014 Report Share Posted December 4, 2014 Mi się wydaje, że skoro to G-001, to musi tą wymianę mieć. Dla pewności napiszę do GF. Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted December 4, 2014 Report Share Posted December 4, 2014 To G-001 ze zmienioną kolbą. Cała reszta pozostaje b/z Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted December 9, 2014 Report Share Posted December 9, 2014 Czy ktoś może próbował przerzucenia kabli do kolby cv ? Coś takiego jak tutaj ? http://airsoft.tiger111hk.com/Airsoft-Guns-Upgrade-Parts-Stocks/c5_146/p4780/G&P-G36-Sniper-Style-Folding-Buttstock/product_info.html (Na zdjęciu chyba akurat jest JG) Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 (edited) O ile w standardzie TM jest to dość proste, o tyle u Boyi po złożeniu kolby masz z tyłu metalowy klocek. Część ta zwiększa podobieństwo do ostrej wersji i jest prowadnicą dla EBB, na pewno da się przez nią przewiercić, nie uszkadzając, co by zrobić miejsce na kable, ale trochę kombinowania jest. Edited December 10, 2014 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Dzięki, "klocek" widzę, mam sprzęt przed sobą. Konstrukcja chwytu i wyprowadzenie kabli z GB teoretycznie pozwalają na zmieszczenie kabli. Natomiast "klocek" prawdopodobnie jest ze znalu i nawet niewielka dziura teoretycznie może mu zaszkodzić. Nie wiem jakie ta część przenosi faktyczne obciążenia ale widać połączenie z EBB. Z drugiej strony jest zakołkowana pinem. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Znal znalowi nie równy. Wierciłem w innych kawałkach znalu duże dziury i robiłem różne inne modyfikacje, wydawało mi się że zaraz pęknie, ale o dziwo część z tych części była dobrej jakości (dużo Aluminium) i wytrzymywały duże obciążenia, ale miałem też takie co mi się po prostu połamały w rękach po przeróbkach. Nigdy nie wiadomo. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 10, 2014 Author Report Share Posted December 10, 2014 Po co wiercić? Wystarczy wziąć dremela, oraz tarczę tnącą i od boku naciąć rowek na kable. Można to tez zrobić metalówką, lub pilnikiem. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Nitro, good point ;-) Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 Panowie wam też hopek tak mocno podkręca ? Na zerowym ustawieniu kulka leci w kosmos. U qmpla to samo ... Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 (edited) Tak. Nawet po wymianie gumki. Innej osobie z Boyem też. Edited December 14, 2014 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Wrzuciłem dystanser typu H.Ta sama sytuacja. Może podmianka komory zaradzi ? Quote Link to post Share on other sites
spooknienty Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 (edited) Zmień dystanser na coś mniejszej średnicy lub bardziej miękkiego, np otulinka od miękkiego kabelka;] Ot cała filozofia;p Jak ci mocno zależy na jakimś super pro ori dystanserze to delikatnie okrągłym pilniczkiem podszlifuj od spodu ten element dociskający dystanser. Moja też tak miała od krakmanów, swoją drogą na protokole piszą że sprawdzali działanie hopupa i takie cuś;p Taka tendencja jest chyba u chińczyków bo kumpel kupił cymkę 0.28 też hopka w kosmos kosiła;p Edited December 17, 2014 by spooknienty Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Dociąłem kawałek oringa głowicy tłoka - nareszcie hopek działa jak powinien :icon_mrgreen: Genowefa w końcu będzie mordować Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts