Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Custom Gun by TG

Recommended Posts

No co tu dużo mówić ostry karabin przerobiony na asg a cena w sumie z d**y. Jak się postarasz dostaniesz wszystkie częsci np. body, drewna, kolanko gazowe tłumik ognia itd. (nie wiem czy lufe można legalnie dostać) i złożyć na tych częsciach AEG-a fakt troche roboty będzie no ale wyjdzie ci o wieleee taniej. Ostatnio widziałem barretta robionego na zamówienie ręcznie wszystko robione itd. za 4000 zł wszystko ze stali oznaczenie itd jak w ostrym a całość ważyła ponad 10 kg więc 5000 zł za akma jest moim zdaniem nie warte.

@edit

Tak nie dokonca powiedzialem co chcialem. Chodziło mi o to, że albo robią od zera tego kałacha, albo mają kontakty i wszystko leci z wojskowych magazynów. Wiem ze to dziwnie brzmi ale ja tak kolbę od akma dostałem :D

Edited by Zoltyy

Tak ale doliczcie jeszcze mechanizmy i robocizne i marke, fakt-robiąc samemu można taniej o jakieś 4-5 stów ale musisz miec odpowiedni warsztat, umiejętności i czas.

Kupujac customa ludzie maja wszystko na miejscu, godzą sie za to zapłacić, jak widać customy są robione i są w ofercie, więc popyt jakis jest. Osobiście zamiast GB z SRC wolałbym GB Cymy, ale z zewnątrze replika wygląda solidnie. Nie nie posiadam tej repliki.

Karabin - 1500zł

GB v3 z silnikiem - 200zł

lufa z komorą - 150zł lub i mniej

2 magazynki asg - 40zł

~1900zł zamiast 4000zł

Jedyny minus jest taki że potrzeba cierpliwości a warsztatem może być w sumie nawet biurko w pokoju :)a i tak efekt będzie słoooodkiiii, i to za dośc małe pieniądze jak na taką replikę.

A poza wszystkim - przymusu nie ma. Nie pasuje Ci cena - nie kupuj.

Tak - ja też bym tyle za replikę nie dał. Ale widać są tacy, którzy dają (jak by nie było popytu, to by nie było podaży).

W końcu CM.028 za 300zł (czy ile one teraz kosztują - nie wiem, nie śledzę) też strzela, i to zupełnie przyzwoicie: można z tym ganiać po lesie i strzelać do kolegów.

Zawsze jak czytam o przerabianiu deko, że to niby takie proste, to śmiech mnie bierze. Jakby to było takie tanie i łatwe i możliwe do zrobienia "na biurku w pokoju", to dlaczego nie widziałem żadnego tak zrobionego kałacha? Z dekacza, żeby zrobić replikę trzeba wywalić całą lufę wraz z obsadą, a żeby wywalić obsadę trzeba ciąć komorę zamkową. Czyli z karabinu za 1500zł zostają nam drewienka, muszka, szczerbinka, suwadło, ogon kolby, ewentualnie zatrzask magazynka. Nawet dekiel nie nada się do repliki, bo za krótki. Reszta albo nie pasuje do repliki, albo jest na tyle zniszczona w procesie dekowania, że i tak idzie na śmietnik. Pozostałe części wymagają dopasowania do repliki, co tylko tym, którzy tego nie robili wydaje się łatwe. O kosztach wierteł, tarcz i innych narzędzi nawet nie wspominam, ale jak komuś się wydaje, że wiertełkiem za 7zł z Tesco przewierci np. ogon kolby, to się myli.

Już sobie jednego zrobiłem. Koszt tak jak wyżej. Więcej mi nie potrzeba- Inaczej zarabiam.

Korpus z lufą stalową i montaż wszystkiego na lufie to ok 700zł. Za ile kupisz części to twoja sprawa. Możesz kupić za 200zł a możesz za 1000zł.

Taka jest prawda i nie czarujmy się tutaj, że to Bóg wie jakie customy są i, że nie wiadomo ile czasu i kasy pochłonęły.