SniperV2 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Co powiecie o tych customach, jestem zainteresowany zakupem któregoś z nich http://www.taiwangun.com/custom_gun_by_tg.html Quote Link to post Share on other sites
Zoltyy Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 (edited) No co tu dużo mówić ostry karabin przerobiony na asg a cena w sumie z d**y. Jak się postarasz dostaniesz wszystkie częsci np. body, drewna, kolanko gazowe tłumik ognia itd. (nie wiem czy lufe można legalnie dostać) i złożyć na tych częsciach AEG-a fakt troche roboty będzie no ale wyjdzie ci o wieleee taniej. Ostatnio widziałem barretta robionego na zamówienie ręcznie wszystko robione itd. za 4000 zł wszystko ze stali oznaczenie itd jak w ostrym a całość ważyła ponad 10 kg więc 5000 zł za akma jest moim zdaniem nie warte. @edit Tak nie dokonca powiedzialem co chcialem. Chodziło mi o to, że albo robią od zera tego kałacha, albo mają kontakty i wszystko leci z wojskowych magazynów. Wiem ze to dziwnie brzmi ale ja tak kolbę od akma dostałem :D Edited November 18, 2012 by Zoltyy Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Znajomy ma ten model http://www.taiwangun...custom-akm.html . Wersja deko przerobiona. A deko kupisz za ~~2400 zł Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 http://wojsko.com.pl/product_info.php?cPath=36_40&products_id=280 Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Tak ale doliczcie jeszcze mechanizmy i robocizne i marke, fakt-robiąc samemu można taniej o jakieś 4-5 stów ale musisz miec odpowiedni warsztat, umiejętności i czas. Kupujac customa ludzie maja wszystko na miejscu, godzą sie za to zapłacić, jak widać customy są robione i są w ofercie, więc popyt jakis jest. Osobiście zamiast GB z SRC wolałbym GB Cymy, ale z zewnątrze replika wygląda solidnie. Nie nie posiadam tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Zoltyy Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Karabin - 1500zł GB v3 z silnikiem - 200zł lufa z komorą - 150zł lub i mniej 2 magazynki asg - 40zł ~1900zł zamiast 4000zł Jedyny minus jest taki że potrzeba cierpliwości a warsztatem może być w sumie nawet biurko w pokoju :)a i tak efekt będzie słoooodkiiii, i to za dośc małe pieniądze jak na taką replikę. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Bardzo dobre repliki i nie są to przerobione deko. Komory zamkowe są wykonane od podstaw, odpowiednio przedłużone pod gearbox, a do niej przynitowane elementy z wersji palnej. Jedyną wadą jest cena i polskie oznaczenia. Quote Link to post Share on other sites
Tajgers Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Czyli dobrze rozumiem, że broń deko to wydmuszka prawdziwego karabinu(+ ewent. pozbawiona części zgodnie z ustawą o broni) ? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Nie wydmuszka, tylko pozbawiona cech bojowych. Zaspawana lufa, przewiercona komora i takie tam. Quote Link to post Share on other sites
FilipBB Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Dokładnie tak ;) Przykład: http://www.sprzetmilitarny.pl/product-pl-2-9-mm-PISTOLET-MASZYNOWY-PM-63-RAK-DEKO-NOWY.html Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Co jest najlepsze, ostry, sprawny kałach jest o wieeeele tańszy od repliki :) Naciągają nas jak tylko mogą, bo na OSTRYCH częściach robione. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 To nie są kastraty z wsadzonym GB i resztą bo tak sie nie da. Duzo części musi być robionych od podstaw np komora spustowa bo inaczej nie wzlezie GB. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Tylko ,że nasze zabawki to nie są zawsze w 100% odwzorowane repliki broni. Niektóre elementy mają inne wymiary, ze względu na chociażby GB. Ale o tym wspomnieli koledzy w postach wyżej. Edit: Dex mnie ubiegł. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 A poza wszystkim - przymusu nie ma. Nie pasuje Ci cena - nie kupuj. Tak - ja też bym tyle za replikę nie dał. Ale widać są tacy, którzy dają (jak by nie było popytu, to by nie było podaży). W końcu CM.028 za 300zł (czy ile one teraz kosztują - nie wiem, nie śledzę) też strzela, i to zupełnie przyzwoicie: można z tym ganiać po lesie i strzelać do kolegów. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Zawsze jak czytam o przerabianiu deko, że to niby takie proste, to śmiech mnie bierze. Jakby to było takie tanie i łatwe i możliwe do zrobienia "na biurku w pokoju", to dlaczego nie widziałem żadnego tak zrobionego kałacha? Z dekacza, żeby zrobić replikę trzeba wywalić całą lufę wraz z obsadą, a żeby wywalić obsadę trzeba ciąć komorę zamkową. Czyli z karabinu za 1500zł zostają nam drewienka, muszka, szczerbinka, suwadło, ogon kolby, ewentualnie zatrzask magazynka. Nawet dekiel nie nada się do repliki, bo za krótki. Reszta albo nie pasuje do repliki, albo jest na tyle zniszczona w procesie dekowania, że i tak idzie na śmietnik. Pozostałe części wymagają dopasowania do repliki, co tylko tym, którzy tego nie robili wydaje się łatwe. O kosztach wierteł, tarcz i innych narzędzi nawet nie wspominam, ale jak komuś się wydaje, że wiertełkiem za 7zł z Tesco przewierci np. ogon kolby, to się myli. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Koszt tego ak bez gearboxa to ok +/-1300zł(w zależności od ceny części) i nie chodzi mi tu o wersję deko tylko o takiego ak jak oni sprzedają. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 No to kup i sprzedawaj po 2000zł. Bedziesz bogaty. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Już sobie jednego zrobiłem. Koszt tak jak wyżej. Więcej mi nie potrzeba- Inaczej zarabiam. Korpus z lufą stalową i montaż wszystkiego na lufie to ok 700zł. Za ile kupisz części to twoja sprawa. Możesz kupić za 200zł a możesz za 1000zł. Taka jest prawda i nie czarujmy się tutaj, że to Bóg wie jakie customy są i, że nie wiadomo ile czasu i kasy pochłonęły. Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 To pochwal się rezultatem. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Rezultat możesz zobaczyć w dziale zdjęcia w kategorii AIMS. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 "Użytkownik nie dodaj jeszcze żadnego albumu" Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 "Użytkownik nie dodaj jeszcze żadnego albumu" http://forum.wmasg.pl/topic/80251-aims/ Post nr 5 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts