seger Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 co to jest bolec mocujacy ? Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 pewnie chodzi o ośke Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 Skoro Wam ośki padają to może macie luźne łożyska? ;) Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 Z tego co czytalem - to wlasnie oski potrafia pasc w SHSach. W Moich akurat nie ma problemow - pewnie kwestia partii i farta. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 Po awarii zębatek 32:1 na m150,zastanawiam się czy te 18:1 nie będą lepsze do tej sprężyny i silnika Elementa ultra torque up?? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Po awarii zębatek 32:1 na m150,zastanawiam się czy te 18:1 nie będą lepsze do tej sprężyny i silnika Elementa ultra torque up?? Zdajesz sobie sprawe ze rof będziesz miał powyżej 20 rps i potrzebny będzie dobry tłok do auto . Koledze zamontowałem tłok shs z 14 metal zębami na sp130 guardera zębatki shs 16;1 przy rofie 21 jak na razie działa bez problemów przy przebiegu około 20 tyś.BBs a strzela czasem serie 3-4 sekundowe . A jak długo to wytrzyma na 150 to może niech sie wypowie ktoś co ma ewentualnie takie zestawienie.Myślę ze ten tlok z 14 metal zębami jest dość wytrzymały do auto i na pewno ze 2 kupie jak będą dostępne. Sprawdź w jakim stanie masz łożyska czy to nie czasem ich wina ze poszły Ci zębatki i dwa tłoki JBU. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 To jeszcze jedno pytanko czy te zębatki SHS 18:1 wytrzymają m150 ??? 32:1 dają stanowczo za mały ROF. Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Jak chinki Cymy ciągną to SHS'y na pewno dadzą radę. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Gdzie kupie zebatki 13:11 SHS? wszedzie pusto :( Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Seger poczekaj chwilę, dostawa u krakmanów w drodze. ;) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 ile, miesiąc :) ? Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Podobno ma być dostawa na Taiwanie w przyszłym tygodniu. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Ja dostałem info, że będzie (w końcu) pod koniec kwietnia. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Natomiast ja, że za 2 tygodnie ;) Jak przyjdzie dostawa, to będzie... Kto pierwszy zauważy ten lepszy;d Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 oby były zebatki tłoki :) ostatnio zamówiłem łożyska 7mm kulki SHS i maja luzy boczne :( Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Ja używałem kilku kompletów kulek 7mm SHS i są cudowne ;) Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Z informacji zaczerpniętych u Krakmanów dowiedziałem się, że produkty SHS'a powinny ukazać się w połowie kwietnia Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Gdzie kupie zebatki 13:11 SHS? wszedzie pusto :( 13:11 czy może 13:1? T U T A J jest od ręki... Zamawiałem tam tłok SHS dedykowany do R85 (z metalowym uzębieniem) 31.03 i wczoraj przyszło... Szybciej nawet niż od Krakmana ;-) Co do tłoka to się wypowiem jak go zaaplikuje mojej "eLce" .... Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Odpowiedź na post użytkownika Jacek GROT: Witam. Jako ze przymierzam się do kupna kilku rzeczy z taiwana, a dokładniej części od SHS, mam pare pytań:[...] Chcę nieco stuningować (M130), moją niskobudżetową, nic nie przypominającą broń wsparcia tak na 450 fps... Nie mam kasy na części typu guarder, prometheus... Wydałem już za wiele na GB w Berylu i nie wiadomo jak bardzo szałowej różnicy pomiędzy częściami "firmowymi", a ich nieco tańszymi odpowiednikami nie zauważyłem... :P Jeszcze jedno. Jak bardzo na obciążenie silnika i kabli wpłyną zębatki 16:1. Chcę ich używać na M120, mosfet, silnik o zw. momencie obrotowym, kable niskooporowe, bateria firefox 8.4. Chodzi mi głównie, żeby nic się nie grzało, nieco zwiększyć ROFa (boję się że na 13:1 nie będzie nadążać z pobieraniem kulek :D) Pytam doświadczonych maniaków, którzy już testowali takie opcje... Sugestie typu "Mój kumpel..." to wiecie... ;) Na 13:1 będzie nadążać z pobieraniem kulek (u mnie na M110, lipo 11,1 i shs'ach 13:1 podaje wszystko i nawet popychacza nie musiałem piłować). Ja bym się bardziej bał czy na 8,4 batce Ci to wszystko będzie pięknie chodzić :icon_smile: Przemyśl czy na pewno chcesz płaską i metalową głowicę tłoka do M130 ja osobiście poszedłbym w wyciszone głowice. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 (edited) Na 13:1 będzie nadążać z pobieraniem kulek (u mnie na M110, lipo 11,1 i shs'ach 13:1 podaje wszystko i nawet popychacza nie musiałem piłować). Ja bym się bardziej bał czy na 8,4 batce Ci to wszystko będzie pięknie chodzić :)Przemyśl czy na pewno chcesz płaską i metalową głowicę tłoka do M130 ja osobiście poszedłbym w wyciszone głowice. Jeśli chodzi o zębatki, to mają być do mojego mega dopieszczonego kałaszka... Gdzie właśnie póki co wszystko pięknie chodzi. Chcę nieco poprawić ROFa i wyciszyć zębatki (ponoć te SHS pracują ciut ciszej) bez wymiany batki. Co do głowicy tłoka- to ma być głośno :D Broń wsparcia ma wywierać jak największą panikę wśród przeciwnika :happy: Bardziej boję się że szkielet padnie, od napieprzania metalowej głowicy tłoka, w metalową głowicę cylindra, przy M130... Edited April 11, 2011 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 opłaca się kupować te łożyska kulowe 7mm od SHS'a? Quote Link to post Share on other sites
Qbamarciniak Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Moje mp5 posiada zębatki 13:1, trochę ubitą stockową sprężynę m90, a całość śmiga na li-po 11.1. Mam 3 różne hi-capy i z każdego podaje tylko pierwsze 40 kulek. Następnie muszę ponownie nakręcać. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 zebatki do SR-25 P&J ? http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci_kola_zebate/zestaw_stalowych_zebatek_do_sr25-regular_ratio_shs-2344.html nadadzą siete czy inne brac ? nie bardzo wiem jakie do v2 longa i wole sie upewnić :) jak droższe jednak to piszcie. replika raczej m120-m130 guardera nic wiecej. Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 (edited) Przy zębatkach 18:1 jest napisane, że są przeznaczone do sprężyn nie mocniejszych niż M130. Ja mam właśnie guarderowską M130 i tu pojawia się pytanie, czy te zębatki wytrzymają, gdy dołoży się do tego szybki ROF, czy może lepiej zainwestować w 32:1, które trochę zmniejszą szybkostrzelność i są dedykowane do sprężyn nie mocniejszych niż M150? Edited April 16, 2011 by SlayerASG Quote Link to post Share on other sites
TheOne Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 podłączam się do pytania i zapytuje jaki tłok od SHS do m130 i m150 ten cięższy? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts