gloomer Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Ja polecam systeme bo G&G ma specyficzny jak dla mnie kołnierz a do systemy zawsze mam jakoś zaufanie. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 G&G przereklamowane i coraz częściej pojawiają się informacje że nowe serie/wydania tych gumek już nie kręcą kuleczek tak jak kiedyś. Często są problemy z regulacja hopa. Miałem dwie takie u siebie i się ich pozbyłem. Dla mnie alternatywa dla zielonego gumiaka G&G to niebieski Madbull, Systema Energy, niebieski i czarny King Arms. Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Ciągle używam G&G i są wyśmienite. (te zielone) Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted June 11, 2013 Author Report Share Posted June 11, 2013 obecnie mam założoną gumke systemy ;) skoro ona jest dobra to nie bede kupował jak juz pokusze sie o jakas dobra dysze i tłok no i oczywiście kulki ;) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 W ogóle produkty G&G spadają z jakościa. Z ich kulkami też jest podobno coraz gorzej (tną się w magach). Jak masz systeme to ją zostaw bo to według mnie niezniszczalna gumka (raz ją prawie na drugą stronę przełożyłem i nic jej nie było). Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Nie produkty G&G spadają jakościowo, tylko Chińczycy zaczęli je na potęgę podrabiać i sprzedawać. A przynajmniej jeśli chodzi o gumki hu, to jestem tego pewien jak amen w pacierzu. Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted June 12, 2013 Author Report Share Posted June 12, 2013 http://azteko.pl/dysza-do-replik-typu-ak-1975-mm-p-6462.html dysza http://azteko.pl/shs-wzmocniony-tlok-trzema-stalowymi-zebami-p-1819.html tłok http://azteko.pl/kulki-bb-guarder-028g-3500szt-bag-p-736.html kulki czy jest do dobre zestawienie części ? będa one pasować do mojej CM.042 ? a co sądzicie o marce kulek PREMIUM ? Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted June 12, 2013 Author Report Share Posted June 12, 2013 proszę o pomoc gdyz sie nie znam na tyle ... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Kulki to za ciężkie moim zdaniem.0,25g Ci stykną a co do dyszy to kup tą http://azteko.pl/aluminiowa-uszczelniona-dysza-do-ak-krotka-p-911.html Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted June 12, 2013 Author Report Share Posted June 12, 2013 i dysza nie bedzie za krótka ?bedzie doszczelniala moja gumke ? 0,25 ? a kulki od grundiera sa dobre ? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 No to jest dysza do cym ze stalowym korpusem więc tak.swego czasu były dobre, później słabe a teraz podobno znów są dobre. Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted June 13, 2013 Author Report Share Posted June 13, 2013 ok zamówienie poszło ;) Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 (edited) Witam, mam taki problem, jak założyciel tego tematu ale w V2. M4 PJ (A&K): - zębatki shs 16:1 - tłok shs 14 stalowych zębów - ciche głowice ultimate - cylinder SHS - dysza SHS - sprężyna M125 czarny element - popychacz SHS - prowadnica, łożyska, szkielet STOCK. Replika na SEMI strze jak na Full Auto. Używana na stockowym okablowaniu, stockowym silniku i stockowej baterii 9,6V. Czy ktoś mógłby mi pomóc? P.S obecne łożyskowania na prowadnicy jak i głowicy. Edited June 16, 2013 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 To nie masz tego samego problemu co kolega. Masz pewnie walnięty przerwyacz albo coś z płytką selektora. Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted June 17, 2013 Author Report Share Posted June 17, 2013 części doszły , mogę polecić ten sklep ,,azdeko'' szybko bezproblemowo i w dodatku dostałem gratis w formie latareczki-bryloka , zamontowałem dysze, tłok narazie stary i podczas testów strzeleckich jestem pod wrażeniem ...z 40-50 m za 3 strzałem trafiłem w słup wysokiego napięcia , jak bede miał wiecej czasu sprawdzę jak kulka sobie z puszką po piwie poradzi.... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Lepiej dorwij chrono. Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted June 18, 2013 Author Report Share Posted June 18, 2013 taaa żebym miał jak ...bo u mnie w okolicy za bardzo nie znajdę .. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 (edited) No bez chrono to tak naprawdę nic nie przetestujesz. Bo puszka nie jest wyznacznikiem fpsu. A po drugie jaką masz lufę i czy mierzyłeś zasięg miarką czy na oko? Wymień jeszcze dystanser bo możesz mieć go słabej jakości. Polecam wkład od długopisu. Edited June 18, 2013 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Bo puszka nie jest wyznacznikiem fpsu. Wprost przeciwnie - jak najbardziej jest wyznacznikiem. Tyle, że z dokładnością do 100 fpsów. ;) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Elegancka dokładność :D. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 To działa mniej więcej tak: http://www.redwolfai...ail?bulletID=34 100 fps to może pewna przesada, ale 50-70 fps dokładności jak najbardziej się zdarza (zresztą wszystko zależy od puszki). Dlatego tez metoda przydaje się jedynie przy bardzo, ale to bardzo oględnym szacowaniu orientacyjnej mocy repliki. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Mierzenie repliki na podstawie puszki to jak stosunek przerywany. Potrzebne jest chrono i tyle. Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted June 18, 2013 Author Report Share Posted June 18, 2013 lufe mam precke graundiera 6.03 jest ona o około 5cm dłuzsza od stockowej ale strzelać strzela , dystans strzałów to tak na oko mierzyłem ... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Masz cylinder typu 0 czyli bez żadnej dziury? Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted June 18, 2013 Author Report Share Posted June 18, 2013 szczeże ? nierozumie .... sam cylinder to ,,zwykly walec''; gdzie są duze dziury po obu stronach, z jednej z nich wkłada sie na uszczelnieniu głowice cylindra w którym jest miedziana nasada dyszy .....na która nakłąda sie juz dysze właściwa (ta co podaje kulki do komory) tam na pierwszej str tego tematu zamieściłem zdj ...a jak nie to mogę dodać ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts