RumunBro Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 Witam. Posiadam replike SA B03 i mam problem z odkręceniem "przedłużki lufy" gdzie zamocowany jest tłumik płomieni. W tym (8min), widać że mona go odkręcić. Ja siłuje sie już z tym 2h i ani drgnie. Pozdrawiam :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 Wykręć mikro imbusik z podstawy tłumika. On ma za zadanie blokować tłumik, żeby się nie odkręcał samoczynnie. Quote Link to post Share on other sites
RumunBro Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 (edited) Nie nie. Chodzi o "całą przedłuzke lufy" jak na filmiku. FOTO PS. Zaryzykować i na imadle sie pomęczyć? Edited May 6, 2015 by RumunBro Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 (edited) Też nie mogłem kiedyś tego badziewia ruszyć. Złap przez szmatę szczypcami, albo tak jak mówisz imadłem pokombinuj. Pamiętaj że Al w Specnach jest mięciutkie, nie przesadź z siłą. Edited May 6, 2015 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 A czy w dobrą stronę kręcisz? Lufy mają lewoskrętny gwint. Quote Link to post Share on other sites
RumunBro Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 #BlackShaman Tak wiem :icon_biggrin: No to jeszcze spróbuje tymi szczypcami przez szmate a jak to nie pomoże to imadło. Quote Link to post Share on other sites
BilliPL Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 witam, mam pytanko czym dokładnie różnią się modele SA-A01-06 tylko risami czy czymś w środku? oraz czym się różnią SA-A01-06 od SA-B01-05 i od SA-V01-05 ?? Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted May 7, 2015 Report Share Posted May 7, 2015 Nadzienie mają identyczne, materiały z których są zrobione na zewnątrz też, różnią się poprostu wyglądem, co kto lubi, do wyboru do koloru. Wewnętrznie różnią się tylko te modele E&C v2 czy te z ASCU Quote Link to post Share on other sites
Yoshi244 Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Cześć, mam szybkie pytanko. Jakie piny polecacie do M4, żeby było bez luzów? Śrubki aktualne które siedzą w stocku już mi się wyrobiły. Stalowe piny do M4 Elementa będą dobre, czy znajdzie się coś tańszego? Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 piny możesz zostawić, śruby zastąpisz zwykłymi M4x8 Quote Link to post Share on other sites
Yoshi244 Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 @majkhel Dzięki, pokombinuje w takim razie. :) Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 http://allegro.pl/m4x8-sruby-kuliste-nierdzewne-a2-iso-7380-10szt-i5350630307.html Tych kupiłem trzydzieści. Za cholerę się nie wyrabiają, w obu Specnaśkach siedzą jak skały. Quote Link to post Share on other sites
ziom649 Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Mam mały kłopot. Chcę oddielić górne body od dolnego w SA-B01 ,ale kable w tym przeszkadzają ,a nie wiem jak je odłączyć :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Tam są kable z przodu? Jeśli tak to za pierścieniem od szyn powinny być gdzieś wsówki które trzeba rozłączyć żeby bale przeszły przez dziurkę w body. Quote Link to post Share on other sites
ziom649 Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Tak ,są tam kable i bateria z przodu. Spróbuję. Quote Link to post Share on other sites
Yoshi244 Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Potwierdzam, śrubki m4x8 pasują idealnie. Kupiłem te: http://allegro.pl/sruba-kulista-z-podkladka-czarna-m4x8-imbus-10szt-i5106120499.html Siedzą porządnie, od razu brak luzów. :) Quote Link to post Share on other sites
Kastor Krieg Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 Heja, co zmienić w bebechach już wiem, natomiast mam inny, być może głupi, problem. Zakładam jednak, że kto nie pyta, wielbłądzi ;) Mam ulubiony zawias "z suwakiem", zmieniany między 2- i 1-punktowym. Potrzebuję go móc podczepiać pod lufą od wewnętrznej (a nie od spodu) i do tyłu body (a nie kolby). Niektóre z replik mają uszy przy body, niektóre nie - rozumiem że to mocowanie jest do zrobienia, bo można założyć taką część zdejmując pierścień z prowadnicy kolby. Nie wiem natomiast czy ta część jest do dostania. Przód zaś to w Specnach albo ucho szerokie, z którego zaczep zsuwa się łatwo pod lufę zamiast być z jej boku, albo brak czegokolwiek w ogóle (zwłaszcza tam, gdzie RIS albo Keymod). Pytanie więc, czy są jakieś części pozwalające zamontować na RIS/keymod (albo w miejscu tej przedniej "sprzączki") uchwyt do zawiasu sterczący na sztywno w bok? Takie uszko jak za body podkolbowe byłoby w sam raz. Inne pytanie - czy keymod jest faktycznie o tyle lżejszy od RIS że opłaca się dopłacić, liczyć się z mniejszą ilością akcesoriów i koniecznością dokupienia listewki RIS do niektórych dodatków? Z góry dzięki za pomoc, odpowiedzi nie widziałem w całym wątku, jeśli przeoczyłem to moja culpa :) Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 Ty nam lepiej pokaż, o jaki zawias chodzi, bo niezbyt jasno się wyrażasz. Ja używam zawieszenia przepinanego z 1 i 2-punktowego ustawienia. Z tyłu używam fabrycznego "ucha" przy prowadnicy kolby A z przodu czegoś takiego: Używam karabińczyków tłokowych, takich jak w smyczach dla psów. Być może dziwne rozwiązanie, ale działa znakomicie. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 (edited) Co do wagi keymoda w stosunku do RIS to jest bardzo odczuwalnie lżejszy i w dodatku lepiej trzyma się w ręki. Pozdrawiam Paweł Edited June 29, 2015 by argawen Quote Link to post Share on other sites
Kastor Krieg Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 http://www.asg.warszawa.pl/wyposazenie-taktyczne/zawieszenia-taktyczne--uchwyty-do-zawieszen/p,fma-pas-nosny-jedno-dwupunktowy-ma3-olive,25415.html http://www.asg.warszawa.pl/wyposazenie-taktyczne/zawieszenia-taktyczne--uchwyty-do-zawieszen/p,acm-zawieszenie-taktyczne-typu-mission3-coyote,3069.html To jeden z tych dwóch wzorów. Co do repliki, wybrałem SA-B03 z aimpointem Theta, na start daję do przesmarowania / podkładkowania. Serwis Cytadeli podszedł bardzo uczciwie, mówią że ostatnie serie mają porządniejsze lufy i gumki, szczelne już dysze i komory - żeby się wstrzymać z wymianą, zobaczyć jak strzela na stocku, bo może będzie w porządku i nie trzeba będzie nic wymieniać. Bardzo mi się to podoba, nie naciągają klienta na koszta, mówią jak jest i fajno. Odbieram w piątek, przestrzelam w weekend i będę już wiedział co i jak :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 (edited) http://www.asg.warsz...-ris,10245.html rozwiązuje Twój problem, zakładając że drugim punktemm zaczepienia pasa będzie tylne ucho przy prowadnicy kolby i taki konfig Cię urządza. B03 ma też w szynach dwa gniazda na wciśnij kropka, ale mnie się jeszcze nie udało w żadnej chińskiej szynie umieścić tego bączka tak żeby nie wypadał (używałem i ersoftowego i tego przeznaczonego do broni palnej). Edited June 29, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Kastor Krieg Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 http://www.asg.warsz...-ris,10245.html rozwiązuje Twój problem, zakładając że drugim punktemm zaczepienia pasa będzie tylne ucho przy prowadnicy kolby i taki konfig Cię urządza. B03 ma też w szynach dwa gniazda na wciśnij kropka, ale mnie się jeszcze nie udało w żadnej chińskiej szynie umieścić tego bączka tak żeby nie wypadał (używałem i ersoftowego i tego przeznaczonego do broni palnej). http://www.asg.warszawa.pl/asg/czesci-i-akcesoria/uchwyty-do-zawieszen/p,fma-uchwyt-pasa-nosnego-zgodny-z-ris-22-mm,20182.html Zanabyłem sobie coś takiego do kompletu, stabilniej i dwa razy taniej. Ale dzięki! :) Quote Link to post Share on other sites
Piotrek_33 Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 siemka mam pytanie nie wie ktoś gdzie mogę otrzymać cały zwalniacz zamka do specny ? jakby ktoś wiedział proszę o odpowiedz dzięki wielkie :) Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Mam pytanko, a w sumie spostrzeżenie. Tak więc mam specne I generacji i zauważyłem, że gdy mam słabą/rozładowaną batke (9,6V NiMH) to replice zdarza się strzelać na Full Auto podczas gdy mam tryb Single (wiecie wciskam spust a tu leci seria) lub wgl blokować. Nie wiem czy to tylko u mnie czy ktoś też coś takiego zauważył ? Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted July 16, 2015 Report Share Posted July 16, 2015 No i kolejna stockowa rzecz do kosza - w kostce styckowej wyłamała się blaszka. Ktoś może wie czy kostka stykowa Ultimate pasuje? Ewentualnie poprosiłbym o poradę której firmy kostki pasują. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts