gruf Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 Za 1k przez jakiś czas można było wyrwać na GF emki G&G z serii GC16. Cały czas są. Pytanie czy za tą kwotę dostaniemy faktycznie lepszy produkt w stocku niż SA z tymi zmianami. Moim zdaniem nie. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 Cały czas są. Pytanie czy za tą kwotę dostaniemy faktycznie lepszy produkt w stocku niż SA z tymi zmianami. Moim zdaniem nie. Jesteś pewien, że nie zmieniłeś istniejących części na części o podobnej jakości? Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 (edited) Cały czas są. Pytanie czy za tą kwotę dostaniemy faktycznie lepszy produkt w stocku niż SA z tymi zmianami. Moim zdaniem nie. Warthog/Predator/Wildhog są aktualnie za 1,5k+. Pomimo kilku wad tej serii, nie mam najmniejszych wątpliwości, że są znacznie lepszym produktem od czegokolwiek od Specny. Kiedy można było je wyrwać za ~1k były poza konkurencją w kategorii cena/jakość. W stocku masz tam już zieloną G&G i mosfet, które sam montowałeś i GB przystosowany do 11,1V. Obcowałeś dłużej z jakąkolwiek markową emką żeby stawiać ją na równi ze Specną po kosmetycznym tuningu? :-) Rozumiem, że Specna cieszy się dużą popularnością (główną przyczyną jest atrakcyjna cena), ale to wciąż chińczyk, z wieloma wadami chińczyków. Edited March 10, 2017 by gratek Quote Link to post Share on other sites
damianslask Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Panowie, opłaca się brać wersję z ASCU, czy odpuścić, kupić tańszą i samemu w niej grzebać pod tym względem ? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted March 19, 2017 Report Share Posted March 19, 2017 Moim zdaniem się nie opłaca. Bardziej racjonalne wydaje się być przeznaczenie różnicy na - jakiegoś prostego MOSFET-a z AB - silnik - komorę HU - gumkę - może lufę prec jak starczy ASCU poza znanymi zaletami ma też swoje wady i różnie bywa z ich niezawodnościa (jeden odsyłąłem bo był padnięty od nowości) Specny to całkiem niezłe repliki , oczywiście że bardziej markowe są lepsze ale nie są to tak dramatyczne różnice jak kiedyś między CYMĄ i np, G&P. Dopieszczona Specna może miećlepsze parametry niżstockowe tańsze G&G na przykład, Upzredzajac ewentualne pytania posiadam z emek : Specne CQB z pierwszej serii , 9 letniego rifle'a GP, G&G Raidera i PTW wiec materiał porównawczy spory :) Najwiecej problemów miałem z PTW a Specna fakt że używana rzadziej nigdy mnie nie zawiodła, podobnie jak GP Quote Link to post Share on other sites
Adamo_0 Posted April 11, 2017 Report Share Posted April 11, 2017 (edited) To ty musisz podjąć tą decyzję. SAECi prócz szybkiej wymiany sprężyny mają nieco lepszy zespoł cylinder-tłok, ale poza tym nie wiele się różnią. Jeśli spodziewasz się dużo grać w CQB i w lesie, to raczej warto. Jeśli tylko w lesie lub tylko w CQB to nie warto - sam musisz podjąć decyzję :icon_smile: A zastanawialiście się jak jest z tuningowaniem repliki z SAEC? Przy E&C widziałem kilka markowych GB z podobnym systemem wiec w mojej opinii nie będzie problemów ze spasowaniem. Z kolei pod SAEC to jedynie znalazłem wzmocniony GB od SA. Swoją drogą to są dwa rózne GB wzmocniony i modyfikowany? Edited April 11, 2017 by Adamo_0 Quote Link to post Share on other sites
vim Posted April 11, 2017 Report Share Posted April 11, 2017 Jedną z zalet replik SA jest to, iż są tak standardowe pod względem tuningu, jak tylko to możliwe. Wejdzie do nich GB v2 więc w razie potrzeby można spokojnie znaleźć GB do SA. To powiedziawszy stockowy GB powinien wytrzymać m130 - a to już jakieś 470fps powinno dać - więcej niż zazwyczaj jest dozwolone. Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted April 12, 2017 Report Share Posted April 12, 2017 (edited) SAEC/E&C modyfikujesz całkowicie standardowo - zębatki, cylindry, kostki stykowe (cymowa wymagała podpiłowania), anti-reversale, zespoły spustowe,.... jedyne co jest "inne", to prowadnica sprężyny, bo ma 4 ząbki, zamiast 2. Znam przypadek (by Lucek) wyciśnięcia nawet 515fps ze sprężyny M130 E&L. Tak czy siak, warto mieć sorbo powyżej M120 dla ochrony czoła GB Edited April 12, 2017 by Majkhel Quote Link to post Share on other sites
DAVVlD Posted May 28, 2017 Report Share Posted May 28, 2017 Mam pytanie do użytkowników specn.czy ktoś próbował włożyć szkielet retro arms? I z jakim skutkiem? Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted May 29, 2017 Report Share Posted May 29, 2017 Tak. na przykład: http://forum.wmasg.pl/topic/162223-emki-sa-specna-arms/page__st__640#entry2052430 Quote Link to post Share on other sites
DAVVlD Posted May 29, 2017 Report Share Posted May 29, 2017 Dzięki wielkie! Temat przeszukiwalem i tego nie znalazłem ;-) Quote Link to post Share on other sites
tomjar Posted June 2, 2017 Report Share Posted June 2, 2017 Jeśli mógłbym się podpiąć pod temat. Jaka eMke polecacie do 1k? Quote Link to post Share on other sites
Adamo_0 Posted June 2, 2017 Report Share Posted June 2, 2017 Jeśli mógłbym się podpiąć pod temat. Jaka eMke polecacie do 1k? SA-A03 albo SA-B03 (z dłuższą lufa) Poza tym obie są identyczne i dobre cenowo. Dokupisz sobie gumkę + precka i wyjdzie ok 1000zł Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted June 2, 2017 Report Share Posted June 2, 2017 W temacie o eMkach Specny, pytasz? ;) No przecież, że eMkę Specny :icon_mrgreen: Przejrzyj choć temat, to zorientujesz się, czym się różnią wewnętrzenie i sobie wybierz, co Ci podpasuje. Aktualnie są przeceny - można ze Specną z dodatkami (lipo, gumka, ładowarka, kilka magów) zamknąć się w 1000zł. Quote Link to post Share on other sites
tomjar Posted June 2, 2017 Report Share Posted June 2, 2017 O proszę. To byłaby ciekawa opcja. Z tym że ładowarkę do lipo mam. Więc ewentualnie zamiast tego kilka magów. Jakbyś dał radę podlinkować najciekawszą opcję byłbym wdzięczny, ponieważ miałem 3 letnią przerwę i nie za bardzo jestem w temacie. Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted June 2, 2017 Report Share Posted June 2, 2017 http://azteko.pl/specna-arms-replika-karabinka-sa-b02-saec-system-half-tan-p-16429.html https://gunfire.pl/product-pol-1152207260-Replika-karabinka-SA-B01-SAEC-TM-System-Half-Tan.html http://azteko.pl/specna-arms-replika-karabinka-m4a1-ris-cqb-sa-b02-p-7738.html http://www.asg.warszawa.pl/airsoft/repliki-asg/elektryczne/karabiny-szturmowe/p,specna-arms-replika-karabinka-sa-a04,8107.html Kolejność przypadkowa. I serio - poczytaj temat. Quote Link to post Share on other sites
tomjar Posted June 2, 2017 Report Share Posted June 2, 2017 (edited) a co powiesz na tą? Lipo 11.1V będzie dobre czy za mocne bez wymiany kabli https://gunfire.pl/product-pol-1152213327-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-A01-Kryptek-Typhon.html Edited June 2, 2017 by tomjar Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted June 2, 2017 Report Share Posted June 2, 2017 Kwestia gustu. Lipo 11.1V przeżyje oczywiście, pytanie jak długo (tłok). Moim zdaniem Specna E&C nie warta tysiąca nawet malowana w krypteka, ale to Twoje pieniądze :) Quote Link to post Share on other sites
czerwieNN Posted June 9, 2017 Report Share Posted June 9, 2017 Siemka :) Mam do was takie pytanko, mianowicie: kupiłem używaną Specna SA-A01, byłem najpierw ją oglądnąć i przestrzelać u właściciela. Pytałem czy wymieniał coś kiedykolwiek - powiedział że nie. Stan wizualny tej M4 jest idealny, gość mówił że nie był z nią nawet na żadnym strzelaniu bo po około 2 miesiącach od zakupu musiał wyjechać za granicę do pracy i że wystrzelał może z 200 kulek, nawet nie. Gdy już wróciłem do domu z tą repliką zacząłem oglądać ja jeszcze raz i zobaczyłem jakby lekki "wyciek" (?) przy śrubce w dolnej części chwytu pistoletowego. Nie jestem w stanie tego wytrzeć, ponieważ jest to zaschnięte. I teraz pojawia się moje pytanie do Was, czym ten "wyciek" może być spowodowany? Czy może po prostu ta srubka zostala zabezpieczona klejem do gwintów? Tutaj przesyłam zdjęcie: KLIK Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam czerwieNN Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 9, 2017 Report Share Posted June 9, 2017 Czy może po prostu ta srubka zostala zabezpieczona klejem do gwintów? Tak. Quote Link to post Share on other sites
czerwieNN Posted June 9, 2017 Report Share Posted June 9, 2017 Tak. Ok, w takim razie jestem trochę spokojniejszy. ;) jednak z początkiem wakacji podskoczę do jakiegoś serwisanta, żeby sprawdził stan ogólny ten repliki i potwierdził albo zanegował informacje, które podał mi były właściciel :) Quote Link to post Share on other sites
Tinkertrain Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 Pany, posiadam b02, mam taki problem że chciałem wymienić front na mk18, zakupiłem owy, specnowski. Gdy założyłem na lufę pierwszy elemebt i zacząłem przykręcić pierścień mocujący to to pojawił mi się problem że nie mogę tego pierścienia dokręcić na maksa, ten pierwszy element który się nakłada ma spore luzy, nie powinien on siedzieć sztywno? Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 Trzeba kombinować z jakimiś podkładkami, żeby wszystko ładnie siadło. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 Uszczelki hydrauliczne są spoko do takich zabaw. Quote Link to post Share on other sites
Tinkertrain Posted June 17, 2017 Report Share Posted June 17, 2017 Zabrzmi dziwnie ale tak powinno być, mimo takich luzów. Jak skręciłem już cały front to luzy ustaly. Dziwne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts