slawekb20 Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 Czy w SA-A07 bateria musi być w kolbie? Da radę upchać baterię gdzie indziej? Chciałem wymienić kolbę na lekką taktyczna ACM. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 Jakiej byś tam kolby nie dał, to i tak można trzymać akumulator w prowadnicy. Nie wiem po co kombinować na siłę? Quote Link to post Share on other sites
Erkiii Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 (edited) A gdzie chcesz upchać? Możesz dać ładownicę na kolbę, możesz skołować sobię podłużną baterię ktora wejdzie do prowadnicy ale nie licz na więcej niż na 1500 mah, nawet mniej. Poza tym można zawsze dać na przód, ale to łączy się z otwieraniem gb. a jak masz risa to i tak nie wejdzie i będziesz musiał schować do puszki. Edited July 21, 2014 by Erkiii Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 U mnie stockowy popychacz wyśmigał koło 6k kulasów i nic mu nie jest mimo , że ma dość mocno zeszlifowane przeze mnie czoło (miałem ciut za krótką dyszę). Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted July 23, 2014 Report Share Posted July 23, 2014 Orientuje się ktoś w jakim standardzie robione są repliki specny? GB cymy wejdzie? Quote Link to post Share on other sites
Said Posted July 23, 2014 Report Share Posted July 23, 2014 Orientuje się ktoś w jakim standardzie robione są repliki specny? GB cymy wejdzie? Są robione w standardzie - uwaga - CHIŃSKIM :) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 23, 2014 Report Share Posted July 23, 2014 Chińskim kopiującym TM :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Ptaq5 Posted July 24, 2014 Report Share Posted July 24, 2014 Pytanie: czy fronty typu key mod od krakmanów pasują do specnowego body? Quote Link to post Share on other sites
slawekb20 Posted July 25, 2014 Report Share Posted July 25, 2014 Nie każde. Redox 2400mAh 11,1V dwudzielny nie wszedł. Brakło kilka mm :icon_smile: A jest jakaś bateria która zmieści się w prowadnicy? Chce kolbę która nie pomieści baterii, a z tego co wiem we froncie też odpada. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted July 25, 2014 Report Share Posted July 25, 2014 A jest jakaś bateria która zmieści się w prowadnicy? Chce kolbę która nie pomieści baterii, a z tego co wiem we froncie też odpada. Ta siedzi u mnie w prowadnicy http://allegro.pl/akumulator-pakiet-redox-lipo-11-1v-1200mah-20c-asg-i4411809589.html . Pisałem to już chyba z 4razy... Quote Link to post Share on other sites
Vader1995mw Posted July 25, 2014 Report Share Posted July 25, 2014 (edited) Pytanie na szybko (bo szukałem i ku mojemu zdziwieniu w temacie nie znalazłem - a jeśli gdzieś pominąłem to nie bijcie). Jaka jest mocniejsza sprężyna w Specnach? Bo słabsza to M90, a ta druga to M120? Edited July 25, 2014 by Vader1995mw Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 25, 2014 Report Share Posted July 25, 2014 Tak, druga ~m120, daje lekko ponad 400fps. Quote Link to post Share on other sites
Vader1995mw Posted July 25, 2014 Report Share Posted July 25, 2014 Dzięki ;) Quote Link to post Share on other sites
Said Posted July 26, 2014 Report Share Posted July 26, 2014 W mojej specnie długa sprężyna dała średnie 525 fps. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted July 26, 2014 Report Share Posted July 26, 2014 W mojej specnie długa sprężyna dała średnie 525 fps. Chyba chodziło ci o 425... Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted July 27, 2014 Report Share Posted July 27, 2014 (edited) Cześć chłopcy. Mam sobie model SA-A01 i mi się szyny odkręcają same z siebie. Co robić, jak żyć? Odkręciłem szyny i dokręciłem ten pierścień. Mocno. Serio. Bałem się mocniej, żeby nie zepsuć tego gównolitu, który i tak już jest mocno pokaleczony. Skręciłem, ruszyłem do boju, niestety w polu się okazało, że szyny dalej się kręcą jak chcą. Swoją drogą, chcę sobie kupić jakiegoś "ras fixa". Nie musi to być oryginalny Madbull, (w zasadzie z przyczyn finansowych jest to wręcz niewskazane xD), wystarczy dowolna szyna łącząca komorę spustową z łożem. Żeby trzymało to w jednej linii. Polecicie coś? Edited July 27, 2014 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 Powiem tak - widziałem ostatnio obok siebie Specnę i G&P. G&P było zdecydowanie ładniejsze. Bardziej matowa farba + bicia, nie zauważyłem też żadnych niedoróbek. Spasowanie podobne, tj. w obydwu całkowity brak luzów między połówkami korpusu. Tak więc pogłoski o wyższości Specny nad G&P uważam za mocno przesadzone. Co zresztą wcale mnie nie dziwi, bo to przecież chińczyk. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 Obi-Wan proponuję klej do gwintów lub sylikon. Jak chcesz ras-fix'a to może to http://www.taiwangun.com/montaz-3xrails-na-szyne-ris-shs Quote Link to post Share on other sites
ABCD Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Moja piękna M16A4 (SA-B07,wersja z oszynowaniem),ma juz z 5 miesięcy,wymieniłem w niej lufe na guardera 6,02,gumke na zieloną G&G i komore czerwoną elementa (tutaj dopiszę że trzeba dobrze ułożyc dystanser),aktualnie wrzuca sie do niej mosfet,trzeba zmienić w niej o-ring bo lekko sie rozsypuje,do reszty brak zastrzeżeń,KABLE ZMIENIĆ NA 100! Tanie,chińskie badziewie,spasowanie naprawde świetne. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 trzeba zmienić w niej o-ring bo lekko sie rozsypuje Mi już 2 razy oring głowicy tłoka poszedł na strzępy - możliwe, że przez tą "super" wykonaną głowicę tłoka. Quote Link to post Share on other sites
ABCD Posted August 5, 2014 Report Share Posted August 5, 2014 Fishbonee,wymieniam go pierwszy raz,ale dzięki,będę miał na uwadze aby niedługo znów na niego spojrzeć :) Quote Link to post Share on other sites
Valor92 Posted August 11, 2014 Report Share Posted August 11, 2014 Mam pytanie do posiadaczy "klasycznych" wersji eMek. Jak można wyjąć podstawę muszki, bo zamiast pinów, to jest coś w rodzaju "zwiniętej" blaszki? Quote Link to post Share on other sites
ANTEK21 Posted August 11, 2014 Report Share Posted August 11, 2014 Wybić, tą trzymająca ucho zawieszenia też bo pod spodem jest mała śrubka na taki sam kluczyk jak ta z tłumika płomienia. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted August 11, 2014 Report Share Posted August 11, 2014 Dokładnie, ta zwinięta blaszka to też rodzaj pina o charakterystyce rozporowej. Można spokojnie wybijać. Quote Link to post Share on other sites
Valor92 Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 Fajnie... Cóż, muszę tylko znaleźć na to czas. :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts