Yahalom Posted February 16, 2015 Author Report Share Posted February 16, 2015 Tak. No można. Ale moim zdaniem nie warte to zachodu ;) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 16, 2015 Report Share Posted February 16, 2015 Serio chcesz wziąć rozmiar L mając 170cm wzrostu? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 16, 2015 Report Share Posted February 16, 2015 (edited) Przymierzałem chiński JPC z płytami - podobno - Large. ALE muszę to zweryfikować, bo może faktycznie pomyłka Widziałem gdzieś tu na wumazgu zdjęcia ludzi w JPC rozmiar M, które wyglądały na nich jak staniki Edited February 16, 2015 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 16, 2015 Report Share Posted February 16, 2015 Nie może, tylko na pewno. https://encrypted-tb...tNeNZKM3a7aXo1p http://jerkingthetri.../platesizes.png Mam 170cm i z pobieżnego mierzenia z przodu wychodzi S albo może nawet XS. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 16, 2015 Report Share Posted February 16, 2015 Ooo, dzięki za wyprowadzenie z błędu! Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted February 16, 2015 Report Share Posted February 16, 2015 Uzupełnianie plastikowych to droga przez mękę. Robiłem tan raz. Ciężki, gruby piasek daje te nieco więcej niż dwa kilogramy w połowie płyty. No, wydmuszki. A ta od ciężaru się zniekształca, robiąc 'garba' u dołu. Może cement, ale musiałoby go być jeszcze mniej. Poza tym nie widziałem wydmuszki w innym rozmiarze niż M. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 16, 2015 Report Share Posted February 16, 2015 (edited) W takim razie przynajmniej na razie odpuszczę sobie silenie się na realizm i wcisnę karimatę. Potem MOŻE zainwestuję w wierne repliki SAPI z allegro Edited February 16, 2015 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted February 16, 2015 Report Share Posted February 16, 2015 Panowie 2 pytania: -Używał ktoś może tych elastycznych ładownic na magi od Blue Force Gear? Jak opinie, wytrzymałość? -Ktoś robi w Polsce kopie tych ładownic Pozdrawiam Ja używałem długi czas kopię riga Blue Force firmy "James Speed" z Ebairsoft za 35 dolarów. Teraz zbudowałem sobie rig na podstawie chińskiego JPC ale powiem szczerze tyle razy ile przymierzam z powrotem tego James Speed mam ochotę do niego wrócić. Łatwo się przyzwyczaić do wagi, przewiewności i super niskiego profilu. Podstawowym atutem dla mnie w nim jest fakt że sprawdza się i z magazynkami od M4 i AUG i używając replik na zmianę na strzelance nie muszę nic zmieniać w setupie. Dodatkowo nawet kiedy nie biegam z szcześcioma magami, mogę w reszcie nosić death-rag, magazynki od pistoletu, multitool etc. Zaznaczam jednak że te ostatnie dwa przy schyleniu się mogą wypaść. Magazynki od MP5 mieszczą się dwa, pojedynczy mocno lata i może przy bieganiu wypaść. Prawda jest że jedną ręką wsadzić z powrotem maga absolutnie się nie da. Konieczna jest torba zrzutowa. Jakość jest raczej średnia. Jak widać na zdjęciu na dole rozchodzi się szew, i w niektórych ładownicach na górze pruje się lekko materiał. Zwracam jednak ponownie uwagę że dałem za tego chesta 35 dolarów z przesyłką, i używałem go bardzo intensywnie. Dodatkowo magi Augowe potrafią dojechać niejedne ładownice z racji wystającego "haka", a te się wciąż trzymają. Kupiłem sobie teraz na próbę potrójną ładownicę w tym stylu od Emersona z Aliexpress. Jakość podobna do tego James Speed. Wydają się być ciut bardziej ciasne. Jak wkładam 3 magi od AUG trzeba czasami trochę mocniej szarpnąć. Magi od M4 chodzą jak złoto. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Już to pisałem, ale za polecanie PT3 powinien być kryminał, a już zwłaszcza jako pasa do chest rigga. Mi tam leży :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 17, 2015 Author Report Share Posted February 17, 2015 A używałeś jakiejś nowszej konstrukcji? Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Mi tez PT3 leżał, kupiłem pas taktyczny produkcji pl0m3na. Serio, niebo a ziemia, chociaż produkt MIWO był nie do zdarcia (po 4 latach użytkowania tylko niektóre taśmy delikatnie wyjaśniały). Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Nie użwałem ale sprawdza się więc wiesz. Oczywiście nie mówię, że inne nie byłyby może lepsze ale po prostu, sprawdza się to nosze. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 "Nie wiem, ale się wypowiem" :icon_evil: Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Yahalom!Czas podwiesić temat: "Dlaczego wszyscy odradzają PT-3?". ;-) Panowie, kilka stron wcześniej ostatnim razem obszernie pisaliśmy dlaczego ten pas jest tak fatalną konstrukcją. Nie znam nikogo, kto po przesiadce na bardziej anatomiczne pasy niż PT-3 (a nawet węższe PT-2) z rozrzewnieniem wracałby do poprzedniej konstrukcji. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 17, 2015 Author Report Share Posted February 17, 2015 http://forum.wmasg.pl/topic/109913-pasoszelki-rodzaje-porady-dyskusje-temat-zbiorczy/page__st__200 Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Wnioskuję, że próbujecie mnie przekonać, że to co robię jest złe :) Tak wiem inne są lepsze ale jakoś mi się z tym pasem nie dzieje nic o czym mowa w podlinkowanym temacie. Dla mnie jest ok i myśle, że można zakończyć dyskuje o moim wyborze :) Gdy przesiąde się na inny pas napisz swoją opinie. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Tak, żeby komuś coś poradzić trzeba wpierw samemu coś wiedzieć. Ty niewiele wiesz, ale za doradzanie się bierzesz. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Pokaż mi gdzie ja w tym temacie coś komuś radze :) Napisałem swoją opinie i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 20, 2015 Report Share Posted February 20, 2015 Czy piankowe atrapy SAPI są w jakiś sposób lepsze od napchania karimaty do środka? Dokupowanie ich ma sens czy może strata kasy i lepiej karimata? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 20, 2015 Author Report Share Posted February 20, 2015 Piankowe atrapy mają jeden zasadniczy minus - są płaskie, a SAPI powinno być wygięte. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 20, 2015 Report Share Posted February 20, 2015 Dziękuję, ale nie o to pytałem :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 20, 2015 Author Report Share Posted February 20, 2015 Piankowe SAPI to odpowiednik wkładów TWARDYCH. Karimaty używa się do "udawania" wkładów MIĘKKICH. Czy jest sens robić z karimaty SAPI? No cóż... cała sztuka polega na tym, że odpowiednik wkładu TWARDEGO powinien być... TWARDY ;) Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 20, 2015 Report Share Posted February 20, 2015 Aha, myślałem że piankowe udają wkłady miękkie. Dzięki Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 Wnioskuję, że próbujecie mnie przekonać, że to co robię jest złe :icon_smile: Tak wiem inne są lepsze ale jakoś mi się z tym pasem nie dzieje nic o czym mowa w podlinkowanym temacie. Czyżby "syndrom właściciela desantów"?;] Kupiłem sobie jakiś czas temu pas o szerokości 2 taśm, a i tak jest dość szeroki, a kieszenie trzymają się stabilnie. Jakoś sobie nie wyobrażam możliwości ani potrzeby noszenia czegoś szerszego. A zwłaszcza z chestem na rozsądnej wysokości. Kiedyś używałem polskiego parcianego pasa, który rozpinał się, rozregulowywał i w ogóle był niestabilny, ale kupiłem go w 2005 roku i mam go do dzisiaj, bo też nic się z nim nie działo. Zgodzisz się chyba, że jest to dość słaby argument przy polecaniu komuś czegokolwiek?;] Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 Nie polecam!!!!! Mówię, że mi odpowiada i nie mam z nim żadnych problemów!!! Błagam..... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts