Ślepak Posted January 28, 2016 Report Share Posted January 28, 2016 Wszedłem na ich stronę i znalazłem najtańszą (te na Glocki) za 75 najtaniej. :/ Czy mają gdzieś indziej ukryte te tańsze, o której mówisz? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 28, 2016 Report Share Posted January 28, 2016 Daj ogłoszenie w komisie tyle chodzą używki a lepiej na nie polować niż zmarnować magazynki przez materiałówke. Jedna rada plastik jest śliski ja jak ją jeszcze miałem to przykleiłem gumę z dętki aby nie przesuwała się na pasie. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted January 30, 2016 Report Share Posted January 30, 2016 Z kaburą sobie poradziłem. Teraz mam trochę inny problem, bo nie wiem jak sobie samemu z nim w sumie poradzić. Ogólnie cały pas jest obładowany dwiema ładownicami na kałacha, buttpackiem (od Samaela ;)) i nie wiem gdzie upchać zrzutówkę. Na nadupnik nie da rady i pod niego, bo przy kucaniu z magami mogę je połamać, no i mogą utrudniać w poruszaniu się. Pod ładownicami też nie da rady, bo nie mam pod nimi miejsca na to. Między ładownicą a nadupnikiem też nie da rady, bo za mało miejsca i ciasno. :/ Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 30, 2016 Report Share Posted January 30, 2016 Zrób zdjęcie pasa. Ja zazwyczaj montuję na zasadzie byle tylko się udało. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted January 30, 2016 Report Share Posted January 30, 2016 Też tak chciałem, ale gdzie nie założę, to niewygodnie. :/ Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 30, 2016 Report Share Posted January 30, 2016 Między ładownicami a nadupnikiem masz kupę miejsca. Taśmy, trytytki i do dzieła :) Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted January 30, 2016 Report Share Posted January 30, 2016 Trochę pomyślałem, pomęczyłem się i miałeś rację - fajnie się wpasowało między nadupnik a ładownice. :D Dzięki wielkie. ;) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 5, 2016 Report Share Posted February 5, 2016 Potrzebuję złożyć set pod Scara mk 17. Dość oczywistym rozwiązaniem jest Haley Strategic D3 Heavy, ale cena troszkę mnie odstrasza. Ktoś spotkał jakieś podobne rozwiązanie, które nie będzie kosztowało wiadra pieniędzy? 5-6 magazynków, radio, 2x1 magazynek do glocka, cargo? Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted February 5, 2016 Report Share Posted February 5, 2016 Kilka dni temu testowałem coś takiego: http://www.hanet.com.pl/Modularna-Torba-Na-Pistolet-Kabura-Hip-Bag-Molle w roli mini chestriga. Oczywiście dodałem tąśme 25 mm na pętli z shockcordu 2 mm, która przechodziła przez szyję. Zamysł był taki, aby stworzyć mini chesta "low profile" z tego co mam pod magazynki 20 nb do AK, ale całość niestety i tak jest dość "gruba". Jednakże noszone na zewnątrz powinno się sprawdzić na krótkie akcje. Środek można rozbudować o panel velcro. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted February 6, 2016 Report Share Posted February 6, 2016 (edited) Zapytaj któregoś z forumowych krawców o uszycie chesta 3x12 (albo 10-14) komórek. Ja swój (taki jak ten, produkcja PSTG o ile pamiętam) kupiłem na allegro za 60 zł, ze wszystkimi ładownicami zmieścisz się w 200 zł. Edited February 6, 2016 by sledz Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted February 6, 2016 Report Share Posted February 6, 2016 Ewentualnie mini chest od RedRiver, ale impreza będzie trochę droższa. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted February 6, 2016 Report Share Posted February 6, 2016 Wkurzony przypadkiem nie robił haleyów? ;) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 6, 2016 Report Share Posted February 6, 2016 (edited) Mam D3 5,56 od Wkurzonego i jestem zaj*ście zadowolony, ale nie widziałem żeby dziergał D3 Heavy, a druga sprawa-terminy u Wkurzonego są... wkurzająco odległe *badum tss* :icon_wink:. Edited February 6, 2016 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted February 6, 2016 Report Share Posted February 6, 2016 @Nath, wcale nie, wysłałem mu wiadomość kilka dni temu powiedział, że za 2 tygodnie ma wolny termin + ~ 7 dni samo uszycie. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 A jakie ogólnie polecacie ładownice do Baofenga UV-5R? Nawet chinole wchodzą w grę. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Mam z Miwo Praszka i jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 A która konkretnie, bo tam mają ze trzy typy ładownic. Ta? http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,537/Kiesze-na-mini-radiostacje Czy ta: http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,573/Kiesze-na-radio-MID Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Raczej MID. Zapewnia dostęp przynajmniej do regulacji głośności bez konieczności kombinowania / wyciągania całego radia z ładownicy. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 A która konkretnie, bo tam mają ze trzy typy ładownic..... Wersja na MID Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Siema. Potrzebuje wyposazyc swojego plate carriera czy tam inna kamizelke w przyszlosci i mam dylemat co do ukladu ladownic. Opcja A to ulozenie 3x1 na przednim panelu i 2x1 na bocznym panelu i 2x1 na pasie do pistoletu Opcja B to ulozenie 2x1 combo (5,56 i 9 mm) i 1x1 (5,56) na przednim panelu i 2x1 na bocznym panelu. Domyslam sie ze to kwestia kosmetyczna i prywatnych preferencji ale moze ktos moze stosowal obie i moglby powiedziec cos o plusach i minusach obu opcji? Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Ja bym szedł w pierwszą opcję z dwóch względów. Przy leżeniu, czołganiu i przeciskaniu się w ciasnych miejscach lepiej nie odstawać na froncie. W wypadku pozbycia się kamizelki (nic częstego, ale zawsze) masz na pasie zarówno kaburę jak i magi do pistoletu- wszystko w jednym miejscu. Osobiście jeden z magów przeniósłbym z panelu bocznego na pas, bo możliwe że będzie centralnie pod pachą i będzie go ciężko wyciągać, ale może masz inną sylwetkę- sprawdź. No i znowu, w razie kaprysu biegania bez kamizelki masz przy sobie jakiś awaryjny zapas ammo. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Im niższy profil na pc tym lepiej. Jeśli płytonosz nie ma wbudowanego kangura to jakieś płaskie 3x1 na przód (ew. fastmagi), resztę wal na pas, w razie czego dokooptuj do zestawu płaskie ucieczkowe szelki, tak żeby pas Ci pod obciążeniem nie zjeżdżał. Quote Link to post Share on other sites
Colter Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Potrzebuję porady bardziej doświadczonych graczy. Mianowicie po roku w asg przyszedł czas na pierwszą kamizelkę. Po kilku godzinach zbierania informacji zdecydowałem się na Pas + Szelki. Najbardziej mi odpowiada taki zestaw : http://www.miwo-military.pl/?p=8.226.PT-3.F-08.MIWO-MILITARY lub http://www.miwo-military.pl/?p=8.88.PT-2.F-07.MIWO-MILITARY (wolał bym PT-3) http://miwomilitary.pl/?p=8.1323.SZELKI-%27JACKO-PLUS%27.F-16.MIWO-MILITARY Tylko tu jest mały problem, gdyż chciałbym aby były z cordury co wyniesie mnie 225 zł (jacko plus i pt-3) co uważam za bardzo uczciwą cenę. Ale gdy doliczę ładownicę na 3 magi ak/beryl od miwo lubliniec ładownicę typu fast od baribala torbę zrzutową i jakiekolwiek cargo to by mi wyszło około 380 / 390 zł bez przesyłek co w porównaniu do dobrych kamizelek nie jest dużo ale i tak jest to wydatek i się zastanawiam czy nie dało by rady to skompletować tego jakoś taniej (tak patrzyłem w komisie) na początek najbardziej zależy mi na pasoszelkach i ładownicy na magi a resztę mogę dokupić później. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Możesz też popytać prywatnych krawców. Ja mam szelki i pas, które kosztowały mnie 180 zł z przesyłką. Napisz do Guziec28PL. Ja u niego zamawiałem i jestem zadowolony z jego wyrobów. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 (edited) Widzę trzy opcje: -Polowanie na używany szpej porządnych producentów; -użycie pasoszelek BW i motaniem ładownic do nich (FIAcy kiedyś tak robili, efekty tego są np. na yt); -olanie pasoszelek i nabycie brytolskiego chest rigga http://dpm-soldier.p.../chest_rig.html i haver sacka (torba na maskę pgaz, której będziesz używał jako zrzutówki). Jeśli koniecznie muszą to być pasoszelki (szanuję wybór) i nie muszą być zielone to mam thora cb od PSTG w dobrej cenie. Edited February 7, 2016 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts