Errhile Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Byłbys uprzejmy podrzucić foto? :) Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Jak tylko ogarnę czas - może jutro albo w szabas :) Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Ja sobie ostatnio przerobiłem bandolier SDS 3x2 na chest riga Też kiedyś miałem wizję, i stworzyłem takiego potworka. Niby fajna rzecz, ale chcąc mieć coś minimalistycznego, nadal wydawał się jakiś wielki. Okruch, machnij sobie do niego obszycie molle zewnątrz, płaskie graty da się dołożyć, i działa. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 (edited) To jest dopiero połowa zabawy: z tyłu bandoliera planuję wszyć Speed Clipy Blackhawka, i alternatywnie montować go na holenderskiej kamizelce :icon_smile: Oto rzeczony chest-rig: Rzeczy fajne: - ładownica na radio fajnie unieruchomiła się między pasami i drabinkami; - ładownica na ładowarkę bardzo dobrze trzyma się na taśmach; - taśmy nie kosztowały mnie nic, mam je ze złomowiska samochodowego. Pomalowane trochę sztywnieją. - kiedy znajdę czas, doszyję speed clipy i będę miał wybór, nosić bandolier jako chesta lub na kamizelce; - pomysł Karmazyta jest fajny, zbliża się zima, będzie czas - zobaczymy :icon_smile: chociaż pojedyncza warstwa cordury jako podkład jest dość wiotka. Raczej zostanę przy mocowaniu "dodatków" na pasach bezpieczeństwa. Edited October 10, 2014 by Yahalom Quote Link to post Share on other sites
goroth Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 (edited) Cześć wszystkim. Używa ktoś, albo jest wstanie coś powiedzieć na temat tego PC http://www.miwomilit...1570.KAMIZELKA- ? Edited October 27, 2014 by goroth Quote Link to post Share on other sites
goroth Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 (edited) (nie mogłe edytować) Zapomniałem napisać, generalnie szukam jakiegoś wygodnego PC do przenoszenia: 3 do 6 magów do SR25 w shinglach, ładownicy z radiostacją, jakiegoś Admin Pouch'a z pierdołami i ew. jakiś ładownic na granaty. Trochę poszukałem w necie i Osa wydała mi się najciekawsza. Edited October 27, 2014 by goroth Quote Link to post Share on other sites
Filip7370 Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 Z tym może być ciężko. SR25 ma szerokie magi, zatem shingle 3x2 napewno, nie wiem czy będą szersze niż przedni panel. Poza tym co tutaj napisałeś popatrz jak rozwiązesz sprawę nawodnienia się. Napisałeś "radiostacja" ale JAKA? Czy będziesz używał Headset? Jeśli nie to można przyczepić radio na szelce, bo SR25 to raczej nie CQB i będziesz strzelać tylko z jednego ramienia. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 Goroth, obejrzyj zdjęcia "realnych" użytkowników SR-25 i podobnych, i spróbuj dobrać podobny szpej. Quote Link to post Share on other sites
Filip7370 Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 Okruch bardzo słuszna rada. Quote Link to post Share on other sites
goroth Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 Przejrzałem dużo zdjęć ze szpejem pod 7.62NATO (SR25,SCAR-H,...) i większości raczej latała w PC. Dlatego pytałem o Ose bo wydała mi się na tyle duża żeby wszystko co wyżej wymieniłem zmieścić z z zapasem, a jednocześnie nie jest jakaś strasznie obszerna/duża. Tylko pytanie czy Osa da rade albo jest jakiś PC, który może się lepiej sprawować. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted November 2, 2014 Report Share Posted November 2, 2014 Czas wydać ciężko zarobione pieniądze i przy pozbyć się "uniwersalnych" pasoszelek, które wcale nie są takie uniwersalne :P Planuję kupić z Miwo Praszki: PSPB2 (E-SAPI M), Pokdład TPPO, pas operacyjny i szereg innych pierdół. Powinienem być zadowolony z takiej kombinacji? Potrzebuję sporo miejsca na magazynki, granaty 40mm i pasoszelki mi tego nijak nie zapewniają. A trochę realizmu w postaci płyt SAPI (Pozdrawiam Powałę :P) również jest kuszący. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 2, 2014 Report Share Posted November 2, 2014 Wszystko pomieścisz i jeszcze miejsce zostanie. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted November 2, 2014 Report Share Posted November 2, 2014 Wszystko pomieścisz i jeszcze miejsce zostanie. W takim razie bierę, miałem ten zestaw na oku od dłuższego czasu. Quote Link to post Share on other sites
Rudy 97 Posted November 4, 2014 Report Share Posted November 4, 2014 Witam! Potrzebuje porady jak najrozsądniej będzie skonfigurować sobie moją kamizelkę(lbt6094 z bokami szkieletowymi od jpc) + do tego zwykły pas bez molle do przenoszenia 12 magazynków do emki, 2 do boczniaka, szybkoładowarki, wody(mam camela), jakaś apteczka, oraz paru dodatkowych pierdół( do tego mam cargo poziome). Myślałem nad tym, żeby kupić ładownice 4x2 i ją nosić z przodu na kamizelce+ do tego 3 fastmagi do noszenia magów z lewej strony na pasie. Na plecy camel, na pas jeszcze worek zrzutowy i ta ładownica na pierdoły i apteczka. Co o czymś takim sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 4, 2014 Report Share Posted November 4, 2014 (edited) Miałbym inną sugestię. Poniższy konfig zakłada że jesteś praworęczny: -trzy magi na kangura, -trzy w fastmagach z przodu (na pejotów czyli magazynkami w dół), -dwa razy doubledecker taco z lewej strony plus cargo za nim, -camel na plecy, -zrzut na pas, -apteka na pas. Edited November 4, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted November 4, 2014 Report Share Posted November 4, 2014 Możnaby ten cummerbund wymienić na zwykły, bo przy 12 magach i 2 litrach wody te gramy zaoszczędzone na materiale Cię nie zbawią. Za to stabilna powierzchnia montażowa jak najbardziej. Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Witam! Potrzebuje porady jak najrozsądniej będzie skonfigurować sobie moją kamizelkę(lbt6094 z bokami szkieletowymi od jpc) + do tego zwykły pas bez molle do przenoszenia 12 magazynków do emki, 2 do boczniaka, szybkoładowarki, wody(mam camela), jakaś apteczka, oraz paru dodatkowych pierdół( do tego mam cargo poziome). Myślałem nad tym, żeby kupić ładownice 4x2 i ją nosić z przodu na kamizelce+ do tego 3 fastmagi do noszenia magów z lewej strony na pasie. Na plecy camel, na pas jeszcze worek zrzutowy i ta ładownica na pierdoły i apteczka. Co o czymś takim sądzicie? Chryste, na co Ci tyle magazynków?! Generelnie konfig Natha jest naprawdę dobry do przemyślenia, o ile nie leżysz czy czołgasz się za dużo. W innym wypadku łatwo zasyfisz sobie magazynki, a co za tym idzie - replikę Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Dlatego kazałem magazynki "na pejota" w fastmagach powiesić, syf nie wchodzi do środka, a wymiana łatwa (jak człowiek chwilę poćwiczy). Quote Link to post Share on other sites
Rudy 97 Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Magazynki to reale, stąd ich liczba ;) Używa może ktoś z was otwartych ładowanic na panelu udowym? Bo zobaczyłem coś takiego i dosyć mi się spodobało takie rozwiązanie Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Panele udowe... Mnie nie leżą. Obraca się toto, spada przy bieganiu, zsuwa... Lepiej, jak wspomnieli Koledzy, fastmaga do góry nogami. A tak mi coś przyszło do głowy. Usunąć kieszenie ze spodni, naszyć PALSy, montować shingle, albo naszyć na spodniach kieszeń-ładownicę z szerokiej gumy, teraz są takie modne do wycinanek... Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Miwo Praszka bodajże, ma w swojej ofercie panele biodrowe. Kieszeń bezpośrednio na spodniach też będzie latać jeżeli są to luźne spodnie. Panele udowe w CQB/terenie zurbanizowanym dają jeszcze jakoś radę. Do lasu jest to niezbyt dobre rozwiązanie. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Bo zobaczyłem coś takiego i dosyć mi się spodobało takie rozwiązanie Niech zgadnę, czy było to może u Krzysia Wybrzeże? :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Miałem i kopię i oryginał na sobie i mnie panel udowy Krzysia W. nie przypadł do gustu. Żaden panel udowy mi na dłuższą metę nie przypadł do gustu. Quote Link to post Share on other sites
KSW Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Pytanie - czy jeśli chciałbym na pasie nosić : 1l manierke , cargo 3x4 , małą apteczke, torbe zrzutową i ładownice na 3 magi AK - będę potrzebował szelek, czy jeszcze da rade bez nich ? Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Wiele zależy od Ciebie, Twoich warunków fizycznych i szerokości bioder. Ale raczej tak, to mimo wszystko dość ciężki majdan. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts