-Otto- Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 Co do koloru - SD stosuje jakąś dziwne pokrycie. W moim glocku także na zdjęciach, oraz ogólnie w sztucznym świetle wpadał wręcz w fiolet (foto foto 2), mimo że za dnia był ładny czarny (foto 3). W trakcie pozbywania się pokrycia, zamek i lufa robiły się niebieskie (foto 4 foto 5) Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 O, widzę, że ktoś jednak zgarnął tego Siga :icon_smile: Też miałem ochotę, ale udało mi się oprzeć pokusie :icon_smile: Jak wrażenia? No tak, ja się nie umiałem oprzeć :D. Oprócz niego mam glocka army i powiem Ci, że różnica jakości jest niesamowita. Wszystko masz śliczne i matowe, oznaczenia są też świetne (nawet na magazynkach widnieje lekkie logo widoczne pod światłem Sig Pro ® ). Bardzo fajnie jest też wyważony, strzela ładnie. Jedyne co mnie martwi to dostępność części zamiennych - jak cokolwiek się posypie to będę musiał truć dupę KWA albo KSC czy w fabryce coś im się nie wala. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted October 8, 2013 Report Share Posted October 8, 2013 (edited) Up. Own, jak zwykle co tu gadać. Ścieło mi białko oczu... Jak dobrze pójdzie, na Grudzień planuję sobie coś podobnego ale Polskiego i trochę starszego. :icon_wink: Mianowicie, KBK AK. Full stalowe z częściami od ostrego, no i kołkowane. Edited October 8, 2013 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 (edited) Mała ciekawostka dla fanów postarza AK (ale nie tylko): http://totallycoolpix.com/2013/09/graphic-the-westgate-shopping-center-shootings-in-kenya/ O ile temat tragiczny, o tyle też sporo zdjęć przeżutych ostrych karabinków. Edited November 7, 2013 by shardac Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 7,62x 39 : W jaki sposób została zamontowana prowadnica kolby do M4 na obsadzie kolby składanej w AK? Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 Ja robiłem coś takiego to po prostu tokarz wywiercił mi dziurkę i w nią wkręciłem prowadnicę. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Wkręciłeś tą długą śrubę ze środka prowadnicy? Tylko to zrobiłeś? Kolba trzyma się stabilnie? Rozumiem, że musiałeś rozwalić plastikową pełną kolbę? Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Ja u siebie plastikową odkręciłem. Śrubę musiałem krótszą dokupić no i zrobić szerszy pierścień z prowadnicy co by jakoś uchronić śrubę przed złamaniem. I trzymało się w miarę stabilnie, a zawsze mogłem powrócić do stockowej wersji. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 A czy ta obsada kolby składanej po usunięciu plastiku jest płaska tak, że można bez przeszkód prosto przykręcić prowadnicę kolby do M4? A może trzeba szlifować na płasko? Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Płaska Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 Latarka to ultrafire C8 czy mi się wydaje? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 9, 2014 Author Report Share Posted May 9, 2014 C8, ale Convoy (i tak to to samo od chińczyka z alibaby czy tam skądś) - pisał w innym temacie. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 Zgadza się, Convoy C8 Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 @szymeq i v4rch1ak wy sobie żartujecie z tymi replikami? Coś w typie: Wybaczcie Panowie, ale jak te biedne, stockowe, niekoszerne i niezgodne z oryginałem repliki mają się do vfc i e&l na częściach z ostrego lub zenitha? Fotki są wyżej. Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 Co z tego że biedne? Nie każdego stać na replikę za 1500 zł. Mam sprzęt za 5 stów i bawię się tak samo dobrze jak ktoś z wybajerzoną, drogą repliką plus zostaje mi 1000 zł na inne wydatki, tak więc nie wiem w czym masz problem. PS zamiast kota powinieneś tam umieścić psa płci żeńskiej, wtedy by się zgadzało. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 Problemu nie mam. Nie chodzi o cenę, bo boyka czy cymę też można pięknie zrobić (choćby drewna przemalować, pas oryginalny dodać itd.), ale seryjną repliką z paskudną, zupełnie niezgodną z palnym odpowiednikiem rurką, zamiast poprawnego tłumika, albo drewnami o marchewkowym kolorze, to na prawdę trochę wstyd się chwalić. Miałem boyki, miałem cymy, miałem te ostatnie kałaszki od fc (swoją droga piękne są). Chwaliłem się nimi, owszem, bo w sumie to część naszego hobby, choćby na przykład: https://goo.gl/photos/Ai6iwg3bSaaW6NoH9 albo https://goo.gl/photos/oQd6cRv8LSPisBLe8 lub https://goo.gl/photos/PLRtwFB7DuxCvsX2A ale dopiero jak udało mi się zrobić przy nich coś godnego uwagi i pochwalenia się. Czemu akurat pies? Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 Czemu akurat pies? Bo to są suczki :D Wiem że powinien być do tego PBS-4 ale kupowanie tłumika za 150 zł tylko po to żeby mieć bardziej koszerną replikę dla mnie nie ma sensu. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 Ja się zgadzam z Mendim. Wstawianie tu stockowych replik totalnie mija się z celem. Równie dobrze moglibyście wklejać zdjęcia ze stron sklepów, na których je kupiliście. Nie trzeba wydawać milionów monet, żeby stock wyglądał nietuzinkowo. Natomiast standardowy akacz cymy czy boyi z innym niż zestawowy czy niewłaściwym magazynkiem, to chyba delikatne zaśmiecanie tematu. Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 To ten temat jest tylko dla posiadaczy AK74 z akcesoriami? Nie wiedziałem. Myślałem że każdy może wrzucić foto swojej repliki, nawet jak ma stockową CM031... Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 Przeanalizuj sobie ilu jest właścicieli stockowych bojców i cym. Co by było, gdyby każdy chciał pokazać swoją? Czy Ty chciałbyś przeglądać taką galerię? Gdyby nie awatar obok posta, nie rozpoznałbyś swojej własnej spomiędzy wszystkich innych. Tu bardziej o to chodzi. Moim zdaniem to nieistotne, czy na replikę wydałeś 500, 1500 czy 2500. Wypadałoby jednak zrobić coś, aby wyróżniała się na tle całego skośnego nakładu na tym forum, wtedy faktycznie warto pokazać ją światu. Stocki widzieliśmy. :) Wypadałoby skończyć tę dyskusję, to z pewnością nie jest odpowiedni temat by ją tutaj ciągnąć. Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 A propos tej emki, to od zawsze zastanawiałem się, po co tyle osób przykleja do boku kolby light sticka? Dla wyglądu? Wysłane z mojego myPhone FUN 2 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 4, 2016 Author Report Share Posted August 4, 2016 No przecież nie po to, żeby go używać :teeth: Quote Link to post Share on other sites
CiV_1994 Posted August 6, 2016 Report Share Posted August 6, 2016 Pułapka lansu :icon_biggrin: Swoją drogą, przez jakiś czas też tak miałem, teraz wylądowały w plecaku. Wtedy tłumaczyłem to sobie tym, że na pewno przez przypadek mi się nie złamią ;). Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted August 7, 2016 Report Share Posted August 7, 2016 Bo ligsticki świetnie komponują z kolbami special forces jeszcze do zestawu brakuje tylko karteczki z kodami do nalotów lub tłumaczeniem arabskiego. To jest asg ma być fajnie. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted August 7, 2016 Report Share Posted August 7, 2016 Owszem, ten lightstick był głównie dla picu, choć z drugiej strony nie był kompletnie bezużyteczny - dobrze mieć pod ręką światło chemiczne Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts