Ślepak Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 Sądzę, że może to być wina tego, że grzebałem w kostce stykowej, chcąc zniwelować "luz" na spuście. Sprężyna tym bardziej nie, bo to M90. :D @Dżejrosz, można. Ja przynajmniej z Boyca przerzucałem i było ok. Jedynie stokową komorę HU zostawiałem. Quote Link to post Share on other sites
Dżejrosz Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 No właśnie ,pytałem sie serwisu u siebie i mówili ,że komora ma inny montaż . A jaka tam wchodzi ? Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 Jak komora ma inny montaż? Są dwa typy komór HU - ta, która wygląda jak ProWin i ta, która jest stokowa w Boyi. Czyli, że tak się wyrażę - krótszym tyłkiem, gdzie w ProWinie masz otwór na śrubkę. Jest to po to, by móc przykręcić HU do gearboxa. ja się nie spotkałem w tych replikach z innym montażem. Owszem, nie ma tam tego L-klocka jak w Boyi, który blokuje HU i nie ma tej kosteczki, do której przykręca się komorę. Komora przykręcana jest do dwóch prowadnic, które są przedłużeniem lufy zewnętrznej. Przynajmniej ja tak mam w swojej replice. Quote Link to post Share on other sites
Dżejrosz Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 A nie mam pojęcia o co chodzi :D tak napisali . Ja mam stokową mmontowanana dwie śrubki do gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted November 29, 2017 Report Share Posted November 29, 2017 (edited) Tłok E&L Gen.2 po wystrzeleniu ok 500 kulek na singlu. Wie ktoś czy coś konkretnego mogło być przyczyną takiego stanu rzeczy i czy warto się z tym pchać na gwarancję czy też może samemu kupić tłok (jaki polecacie?) i wymienić. Edited November 29, 2017 by Filipt15 Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 29, 2017 Report Share Posted November 29, 2017 Reklamuj. Generalnie tłoki te nie słyną z wysokiej wytrzymałości, ale takiego czegoś jeszcze nie widziałem. Aftermarketowy tłok który od serca polecę to jbu pom ze stalowymi ząbkami. Nie do zajechania. Quote Link to post Share on other sites
Trex15 Posted December 9, 2017 Report Share Posted December 9, 2017 Wiecie może mniej więcej jakiej sprężanie guardera energetycznie odpowiada stockowe "krótkie M130" z drugiej gen e&l? Pytam bo moja replika na stocku ma 420 fps (sprawdzane w sklepie) i nie wiem jak się do tego odnieść (czy mam duże nieszczelności czy jest ok). Quote Link to post Share on other sites
Dżejrosz Posted December 11, 2017 Report Share Posted December 11, 2017 Cześć ! Mam jeszcze pytanie szkielety gearboxow jakich firm pasują do replika E&L?? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 11, 2017 Report Share Posted December 11, 2017 Każda standardowa v3? To nie Real sword żeby trzeba było kombinować. Quote Link to post Share on other sites
Dżejrosz Posted December 11, 2017 Report Share Posted December 11, 2017 No właśnie nie każda :) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 12, 2017 Report Share Posted December 12, 2017 A swoją opinię opierasz o.....? Quote Link to post Share on other sites
Dżejrosz Posted December 13, 2017 Report Share Posted December 13, 2017 O własne doświadczenie . Znaczy powiem tak, wchodzić wchodzi ale przez to suwadło już nie. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 Cześć ! Mam jeszcze pytanie szkielety gearboxow jakich firm pasują do replika E&L?? Szkielet CNC od SHS pasuje. Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 Ja mam dokładnie ten szkielet: http://www.asg.warszawa.pl/airsoft/czesci-replik-asg/czesci-wewnetrzne-aeg/gearboxy-i-ich-czesci/szkielety-gearboxow-i-kompletne-gearboxy/p,aluminiowy-szkielet-gearboxa-v3-cnc-lozyska-9mm,31773.html I wszedł bez problemu, więc od SHS wejdzie bo to chyba ta sam firma. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 Miałem kiedyś CA w E&Lu- bez problemów. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted December 28, 2017 Report Share Posted December 28, 2017 Ja mam dokładnie ten szkielet: http://www.asg.warsz...-9mm,31773.html I wszedł bez problemu, więc od SHS wejdzie bo to chyba ta sam firma. Tak, to dokładnie to samo. Quote Link to post Share on other sites
Rejper_ Posted December 30, 2017 Report Share Posted December 30, 2017 Panowie powiedzcie mi co się dzieje? Byłem w gf z zamiarem zakupu kałasza, wziąłem jednego do ręki i moim oczom ukazał się potworek z ostrymi krawędziami, niedorobionym plastikiem i ruchomymi okładzinami. Pomyślałem, że może wadliwy egzemplarz ale nie! wszystkie trzy które oglądałem były paskudne, a żeby było śmieszniej wziąłem cyme dla porównania i okazało się, że poza lekkim luzem i brzydszym drewnem wygląda o niebo lepiej. Może mi ktoś wydlumaczyc co się dzieję, że replika za ponad tysiąc złotych jakością dorównuje zabawką z marketu? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted December 30, 2017 Report Share Posted December 30, 2017 Panowie powiedzcie mi co się dzieje? Byłem w gf z zamiarem zakupu kałasza, wziąłem jednego do ręki i moim oczom ukazał się potworek z ostrymi krawędziami, niedorobionym plastikiem i ruchomymi okładzinami. Pomyślałem, że może wadliwy egzemplarz ale nie! wszystkie trzy które oglądałem były paskudne, a żeby było śmieszniej wziąłem cyme dla porównania i okazało się, że poza lekkim luzem i brzydszym drewnem wygląda o niebo lepiej. Może mi ktoś wydlumaczyc co się dzieję, że replika za ponad tysiąc złotych jakością dorównuje zabawką z marketu? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka xD ---------------------------------------- Mój Gen 2 właśnie ewoluuje - w drodze jest P* JACK, jak przyjdzie, będzie modowane. Do tego do środka wlatuje pełne suwadło. Zobaczymy, jak z osiowością. Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted December 30, 2017 Report Share Posted December 30, 2017 Może zostały im same odpadki? Albo taka nowa generacja... I tak nawiasem mówiąc, polecam rozejrzeć się, nie robiąc reklamy napisze że mają za gramanicą, wyprzedaże na koniec roku i dolar stoi bardzo dobrze, co sumując się daje opłacalność brania droższych replik. W sklepach nie liczcie na obniżki, nawet jeśli kupują je teraz o 30% taniej. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 30, 2017 Report Share Posted December 30, 2017 xD ---------------------------------------- Mój Gen 2 właśnie ewoluuje - w drodze jest P* JACK, jak przyjdzie, będzie modowane. Do tego do środka wlatuje pełne suwadło. Zobaczymy, jak z osiowością. Powodzenia z tym Jackiem ;) Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted December 30, 2017 Report Share Posted December 30, 2017 Powodzenia z tym Jackiem :icon_wink: Dziękuję. Mam w okolicy parę osób, które "jackowały" sobie repliki, więc jestem dobrej myśli, ale w razie przypału pokornie zwrócę do Was ;) Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted December 30, 2017 Report Share Posted December 30, 2017 Powodzenia z tym Jackiem :icon_wink: Chyba nie jestem w temacie, niech mnie ktoś oświeci z tym jackiem ?? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 30, 2017 Report Share Posted December 30, 2017 PolarStar Airsoft Jack (dżek) Google.pl kolego ;) Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted December 30, 2017 Report Share Posted December 30, 2017 Zgadza się po wpisaniu pełnej nazwy, można się naczytać na ten temat. Mi się wydaje że można się zainteresowac tym: https://gunfire.pl/product-pol-1152212975-Zestaw-konwersyjny-HPA-Fusion-Engine-TM-AK-Drop-In-Conversion-Kit.html Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted December 30, 2017 Report Share Posted December 30, 2017 Panowie powiedzcie mi co się dzieje? Byłem w gf z zamiarem zakupu kałasza, wziąłem jednego do ręki i moim oczom ukazał się potworek z ostrymi krawędziami, niedorobionym plastikiem i ruchomymi okładzinami. Pomyślałem, że może wadliwy egzemplarz ale nie! wszystkie trzy które oglądałem były paskudne, a żeby było śmieszniej wziąłem cyme dla porównania i okazało się, że poza lekkim luzem i brzydszym drewnem wygląda o niebo lepiej. Może mi ktoś wydlumaczyc co się dzieję, że replika za ponad tysiąc złotych jakością dorównuje zabawką z marketu? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cóż z E&L jest tak że ich wyższość nad innymi chińczykami polega głównie na użytych materiałach (stal,aluminium itp) i stosunkowo mocnym GB (po za tłokiem bo ten to padaka) a nie wzorowym spasowaniu (chociaż wiadomo są perełki). U mnie w replice latało przednie mocowanie okładzin przez co cały chwyt się lekko gibał ale wystarczyło dać kawałek blaszki z puszki po piwie w miejsce gdzie owy element rygluje się na lufie i wszelkie luzy znikły. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts