Visq Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 (edited) http://www.ampedairs...egory_s/208.htm https://www.facebook.../bbwarzofficial Firma z USA mocno związana z Polarstarem, producentem Fusion Engine, wypuszcza BIAŁE kulki 0,36/0,40/0,43. Zależy im na jak najlepszej jakości bo chcą być odpowiedzią na zapotrzebowanie tłumu użytkowników Fusion Engine na cięższą amunicję. Preordery za 22/24/26 USD za 2k - pierwsze partie mają wysyłać początkiem marca. Wg ich facebooka pierwsze testy mega obiecujące i w końcu "to jest to". Co do samego sklepu to świetna obsługa i szybka wysyłka do Polski - składałem u nich cały zestaw Fusion Engine. Edited February 15, 2014 by Visq Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 (edited) Będziesz może przyjmował zamówienia grupowe? Bo z chęcią brałbym 0.36g. Edited February 15, 2014 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 @Visq jeśli masz moc by robić zbiorówkę, to biorę w ciemno pakę 0,43g Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Ja również pokusił bym się o paczkę 0,40g ;) Quote Link to post Share on other sites
Visq Posted February 15, 2014 Author Report Share Posted February 15, 2014 (edited) Ojej. zawstydzacie mnie :icon_biggrin: mógłbym ogarnąć temat, nie ma problemu. Będę śledził rozwój sytuacji i jak kulki będą dostępne podliczymy się i zorganizujemy. ok piszcie PW, skontaktuję się ze sklepem i będziemy kalkulować koszta jak ustalimy liczbę chętnych do marca (bo wcześniej i tak nie wyślą). Edited February 15, 2014 by Visq Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 ja tez pake 0.43. spokojnie mozesz tego wiecej brac i pozniej handlowac pojdzie ci to jak swieze buleczki :P Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Też bym brał ze 2 albo 3 paki 0,4 i 2 paki 0,43 kwesta jak z przesyłką, strona się chwali, że powyżej 150usd przesyłka za darmo, pewnie obowiązuje tylko w usa, ale tego nie sprecyzowali. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 17, 2014 Report Share Posted February 17, 2014 "unless you have $150 worth of pre-ordered BBs within your pre-order, then it would be considered free shipping." toć to 7 paczek, a sam Wojdatuz chce 5 :icon_razz: ja 2, kilku chłopaków po 1. Jeśli tylko Visq będzie to chciał ogarnąć, skoro doświadczenie w zakupach u nich ma. Pasuje tylko faktycznie ich zapytać, czy to free shipping na cały świat jest. "If you would like to place an international order, please email us at sales@ampedairsoft.com with the items that you are interested in. We will then provide you with a quote and payment details. If you have any questions, please feel free to ask! Free shipping does not apply to international orders." Quote Link to post Share on other sites
Woron Posted February 17, 2014 Report Share Posted February 17, 2014 Też bym się pisał na pakę 0.40 albo nawet 2. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 17, 2014 Report Share Posted February 17, 2014 (edited) No myślę czy samemu nie zrobić zamówienia :icon_smile: Tylko żeby jakoś to cło nieszczęsne... :icon_smile: Tzn. niby do 150E się nie płaci cła... http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/100275,paczki_z_zagranicy_do_150_euro_bez_cla.html Edited February 17, 2014 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted February 17, 2014 Report Share Posted February 17, 2014 (edited) No myślę czy samemu nie zrobić zamówienia :icon_smile: Tylko żeby jakoś to cło nieszczęsne... :icon_smile: Tzn. niby do 150E się nie płaci cła... http://podatki.gazet...ro_bez_cla.html A ile tego cła jest? Z 3 %? :icon_biggrin: PS. To o co pewnie ci chodziło szuka się pod wartością "VAT" i to on winduje ceny produktów (23% ceny razem z kosztami przesyłki) :icon_smile: PS2. Ciekawi mnie który sklep w Polsce je sprowadzi, sprowadzanie kulek na własną rękę zazwyczaj wychodzi drogo (ciężka paczka). Edited February 17, 2014 by grzesio93 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 17, 2014 Report Share Posted February 17, 2014 Biere też jedną pakę :D. Quote Link to post Share on other sites
Visq Posted February 17, 2014 Author Report Share Posted February 17, 2014 (edited) Panowie zainteresowanie tematem przerosło moje oczekiwania, do dzisiaj jest zapotrzebowanie na ponad 20 paczek. Przyjmijmy 30 paczek x średnio 24 usd, co daje 720 USD. Ja trochę więcej zapłaciłem za zestaw Polarstara, do tego 95usd za przesyłkę. Do tego zapłaciłem chyba z 700zł cła i vat. Jest jednak jeden problem - koszt wysyłki...przy P* było to ok 3kg, tu mamy 30 paczek:D zastanawiam się, czy nie będzie bardziej opłacało się zorganizować kilkunastu wysyłek, by zminimalizować koszty wysyłki i uniknąć cła... 3 paczki - 75usd + wysyłka powiedzmy 20 usd - 100usd, nie ma cła, ale wychodzi ponad 100zł za paczkę...dużo, ale chyba nie da się mniej :( Co myślicie? ps. poprosiłem sklep o wycenę wysyłki 3 paczek na raz i 30 paczek na raz. Policzymy stosunek złotówka/paczka. Edited February 17, 2014 by Visq Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 18, 2014 Report Share Posted February 18, 2014 (edited) Kuk kuk, sam bym 2-3 paczki 0.43g brał. Jakby wyszły średnio 90zł za paczkę... to by było mega chociaż te 100zł to też źle nie jest Zwróćcie uwagę na jedno - w pl za słabej jakości kulki płaci się ok. 60-70zł. Ba, to co jest obecnie to przecież nawet się mianem kulki nie nazywa. :icon_razz: Szkoda, że żaden polski sklep tego nie sprowadzi.... miałby stałego klienta. Edited February 18, 2014 by seger Quote Link to post Share on other sites
Visq Posted February 18, 2014 Author Report Share Posted February 18, 2014 Wszyscy zainteresowani niech piszą do mnie PW - zrobię listę do końca lutego (przypominam, że kulki wchodzą na rynek "początkiem marca"). Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted February 18, 2014 Report Share Posted February 18, 2014 @visq ja pisalem do ciebie na pw jakis czas temu sprawdz folder wiadomosci. Dla mnie cena 100 zl za 2 tys bialych o wadze 0.43 jest jak najbardziej ok Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 18, 2014 Report Share Posted February 18, 2014 EEE Mikadorus nowy avatar :icon_razz: Czemu żaden sklep tego nie sprowadzi? Może by zapytał. Ewentualnie można rozwiązać to inaczej - sklep jest w Hameryce, a stamtąd już za pośrednictwem jednego z forumowiczów brałem graty. Może by z nim zagadał (Kosmo http://wmasg.pl/pl/profil/show/2930), żeby zakupił tego ze 40 worków i wysyłał już indywidualne paczki po 2-4 woreczki. On by coś tam dla siebie uciułał, paczki byłyby mniejsze i tańsze no i tego podatku by pewnie nie dowalili. Pomysł z wydzieleniem tematu nie jest głupi, aczkolwiek nie mam tu władz takiej. Seger, Wojtass i anek tu moderują, mogę szepnąć słówko. Zrobione - Seger Quote Link to post Share on other sites
Visq Posted February 18, 2014 Author Report Share Posted February 18, 2014 (edited) Wszystko rozbija się o kwotę wysyłki. Bo jeśli on na miejscu kupiłby te 40 paczek (i miałby do siebie wysyłkę za darmo), a potem udałoby mu się tanio powysyłać prywatnie po kilka paczek (jako prezent :P), to odpada nam cło i vat, dochodzi tylko koszt wysyłki (który trzeba by zoptymalizować na linii dolarów/paczkę). Jeśli jest taka możliwość to najpewniej to będzie najtańsza opcja. Edited February 18, 2014 by Visq Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 18, 2014 Report Share Posted February 18, 2014 Dzięki seger za szybką reakcję, tyle że odsyłacz amba zjadła :P Wysłałem zapytanie do chłopaków z gunfire, a nóż się pokuszą choćby na kilka worków. Trzeba by zapytać tez Kosmo, czy by się tego podjął i jakąś prostą kalkulacje zrobić. Ogólnie jest to jakieś światełko w tunelu. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 18, 2014 Report Share Posted February 18, 2014 Popieram, Mendi ten twój kumpel jest dostępny na inne wypadki? :) Np jakiś gazowo-elektronicznych dmuchawek na powietrze? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 18, 2014 Report Share Posted February 18, 2014 Kumpel to za dużo powiedziane, nie znamy się osobiście. Pośredniczy w zakupie wielu rzeczy z USA i ma bardzo dobrą opinię. Jest osobny topic o tym TUTAJ A oto stronka z kosztami http://zakupyusa.tdcg.pl/?page_id=6 Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted February 18, 2014 Report Share Posted February 18, 2014 Gdzie można znaleźć jakiś test tych kulek? Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted February 18, 2014 Report Share Posted February 18, 2014 Test robił producent,na fb mają stronę gdzie jest ładna fotka powieszchni kulki.Na testy zrobione poczekamy jak bedą już w sprzedaży,i ktoś je przetestuje. Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted February 18, 2014 Report Share Posted February 18, 2014 Ciekaw jestem co z tego będzie . Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 18, 2014 Report Share Posted February 18, 2014 Ciekaw jestem co z tego będzie . Podejrzewam że kulki, ale mogę się mylić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts