dubajczyk Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 Witam! Poczytałem trochę o replikach i mimo, że ,,chinol" postanowiłem zastanowić się nad zakupem specny. Ma być to pierwszy model, elektryk. Zastanawiam się między Specna Arms SA-B04 SA-B02 SA-B12. Możecie coś o nich powiedzieć lub ewentualnie odradzić i polecić coś innego? Budżet w okolicach ich ceny. http://gunfire.pl/product-pol-1152200033-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B04.html http://gunfire.pl/product-pol-1152200031-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B02.html http://redberet.pl/p/36/1152234822/replika-karabinka-sa-b12-keymod-8-quot--repliki-elektryczne-repliki-asg.html Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 Rozumiem, że przejrzałeś http://forum.wmasg.pl/topic/143867-emki-sa-specna-arms/ i nie znalazłeś tam informacji o interesujących Cię replikach? ;) Budżet w okolicach tzn. do ilu dokładnie? Quote Link to post Share on other sites
dubajczyk Posted June 5, 2015 Author Report Share Posted June 5, 2015 Budżet w okolicach tzn. do ilu dokładnie? Myślę, że max koło 1000 zł Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 Z wyglądu musi być emka, czy dopuszczasz rodzinę G36, AK, MP5 albo jeszcze inne konstrukcje? Quote Link to post Share on other sites
dubajczyk Posted June 7, 2015 Author Report Share Posted June 7, 2015 Jestem zauroczony w emkach. Chyba, że jest coś innego a świetnego :D. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 7, 2015 Report Share Posted June 7, 2015 Mając tysiaka możesz myśleć o eMkach Evolution Airsoft. Są lepsze niż SA. Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Wszystkie, które wskazałeś mają identyczne bebechy - weź najtańszą. Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Specna to syf nie nadający się do strzelania po wyjęciu z pudła a jak zaczniesz w niej grzebać tracisz gwarancję. Bierz EA Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Bez przesady. Podkładkowanie, smarowanie ( co każdy przyzwoity sklep powinien zrobić) i da się tym strzelać. Pozdrawiam Paweł ------------ wysłane z SM-T311 za pomocą Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Nigdy nie kupiłbym emki EA, dla mnie najgorsze M4 kiedykolwiek. Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 AnR wiem że chwalisz specny będące towarem Twojego pracodawcy. "Bez przesady. Podkładkowanie, smarowanie ( co każdy przyzwoity sklep powinien zrobić) i da się tym strzelać" - gunfire tego niestety nie robi - czasem połamaną replikę wyśle Quote Link to post Share on other sites
k0nficjusz Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Mam Specne model SA-A03 kupiłem ze względu na "zauroczenie" MK18 i ograniczenie budżetowe. Po wyjęciu z kartonu 420fps. Na strzelankach nie wypadam gorzej niż pozostali z "wypasionymy" G&P... Moja eMka daje radę więc polecam. Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 (ekhm) posiadam specnę i nadawała się do strzelania po wyjęciu z pudła. Może bez szału, ale jednak. Nie ma co odstraszać nowych od zabawy. Lepiej postrzelać, nawet zepsuć, ale za to złapać bakcyla i nauczyć się szanować sprzęt i kolegów Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Nigdy nie kupiłbym emki EA, dla mnie najgorsze M4 kiedykolwiek. Jakieś uzasadnienie? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Zapraszam na priv. Po powyższej wypowiedzi nie chce mi się wchodzić w niepotrzebną kłótnię. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Może lepiej napisz jednak na publicznym, bo przecież swojego czasu byłeś gorącym zwolennikiem tychże emek. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Emek EA jak i nagrzewania oringów na cylindrze... :teeth: Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Temat jest o Specnie, a się spuszczacie nad EA. Ja emki dzielę na 3 kategorie: - G&P - Specna - cała reszta EA = KA = gówno w ładnym opakowaniu. I nic i nikt tego nie zmieni:) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Ja tam wolę mieć ładne opakowanie. Nad środkiem zawsze można popracować, zwłaszcza przy obecnych cenach dobrych części. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted June 9, 2015 Report Share Posted June 9, 2015 (edited) Nigdy nie kupiłbym emki EA, dla mnie najgorsze M4 kiedykolwiek. Chętnie się dowiem, czemu jakieś 2 lata temu bardzo pozytywnie zrecenzowałeś te giwery na swoim blogu a teraz taka nagła degradacja oceny. A same giwery specny takie nijakie, zewnętrznie wykonane tylko poprawnie, czyli jak obecnie emki cymy, gfc, we i inne takie. Ogólnie oferują takie tam se wnętrze i takie tam se body, ale jak za takie hajsy jak na gunfire warto. Jak ktoś nie ma dużych wymagań, będzie zadowolony. Edited June 9, 2015 by falloutpl Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 9, 2015 Report Share Posted June 9, 2015 (edited) Niedawno jeden z lokalnych serwisantów powiedział mi w prywatej rozmowie że repliki EA mocno poleciały z jakością flaczków i że jest niebo a ziemia jeśli się porówna EA z pierwszego wypustu do tych z obecnego. Edited June 9, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 slawekb20 widzę, że panujące tu zasady masz gdzieś. W takim razie otrzymasz parę dni wolnego od forum :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts