Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 684
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zmienia bo oni zawsze byli dość praktyczni...

Byli (są) też niechętni do płacenia za (nawet lepszy) sprzęt własnej kieszeni, dosyć konserwatywni w pomysłach i nielubiący wyrywania się przed szereg. Dopiero teraz tak naprawdę pomalutku zmienia się mentalność - i przede wszystkim logistyce MoD zaczęło się jakby bardziej chcieć...

Posted

Sądząc po fasunku i podcięciu czerepu to MSA TC 2000/3000 albo (choć to trudno orzec w tym pokrowcu)SDS Warrior to drugie o tyle prawdopodobne że SDS (producent m.in nowej IOTV i RBAV) jest przecież własnością koncernu BAE Systems.

Posted

Chyba mi ktoś posta wywalił i w sumie nie wiem za co. Szukałem tematu o woodlandzie gdzie mógłbym chyba spytać o ten kapelusz, ale go nie widziałem nigdzie w takiej formie jak ten o DPMie czy BW. Zatem ponawiam moje pytanie.

Czy miał ktoś styczność z tym kapeluszem? Chodzi mi o to czy firma jest godna uwagi i czy będzie pasował do brytyjskiego DPMa.

http://allegro.pl/item321504444_kapelusz_u..._rozmiar_m.html

P.S. Jeśli łamię w jakiś niezrozumiały sposób regulamin to proszę mnie o tym poinformować a nie wywalać posta.

Posted (edited)

Temat nie o tym, więc może dlatego poleciało.

"Produkt renomowanej niemieckiej firmy Mil-Tec" - święta prawda... ;) 95% użytkowników tego forum zna renomę tej firmy, która mówi: "trzymaj się od tego badziewia z daleka".

Edited by Errhile
Posted (edited)

Temat nie o tym, więc może dlatego poleciało.

"Produkt renomowanej niemieckiej firmy Mil-Tec" - święta prawda... ;) 95% użytkowników tego forum zna renomę tej firmy, która mówi: "trzymaj się od tego badziewia z daleka".

No może i nie o tym ale szukam kapelusza do DPMa i znaleźć nie mogę, więc sądzę że tutaj fachowcy pomogą.

Co do opinii o tej firmie to właśnie o takie słowa mi chodziło. Teraz z łaski swojej polećcie jakikolwiek kapelusz bo jak na razie wszystko szajs co podałem :poddanie:

---------------------------------------------------------------------------------------

Edit:

A może coś z tego do DPMa się nada??

http://rangershop.pl/product-pol-115263261...inatu-oliv.html

http://rangershop.pl/product-pol-2292-Kape...sk-US-oliv.html

Edited by juni_or
Posted
Byli (są) też niechętni do płacenia za (nawet lepszy) sprzęt własnej kieszeni

No bez scen, a na wycieczkę do Malwiny to jakie plecaki większość zabrała? I to w dobie kryzysu i recesji ;o)

• 3 weeks later...
Posted

A z ciekawostek, MoD wyspecyfikowała amerykańską firmę Daniel Defense jako dostawcę 4 szynowych łóż do SA80A2, standardowym chwytem przednim będzie Gripod, a panele ochronne na szyny ma dostarczać TangoDown. Jeżeli dobrze zrozumiałem to jakieś 70 (sic!) tysięcy zestawów. Nowym standardowym celownikiem ma być Trijicon ACOG zapewne skompletowany z mikrokolimatorem.

Posted

Cudnie, cudnie, cudnie... Po prostu miód... :D

Teraz tylko czekać by któraś z firm produkujących eLki zrobiła łoża z szynami. :D (Trochę to pewno potrwa...)

Thx Catch za newsy :P

Pozdro

PS Catch, możesz dać bezpośredni link? ;)

Posted

Przy odrobinie szczęścia dorwiesz u nas (w ramach demobilu brytyjskiego) chest Arktis 1725 o właściwie identycznym układzie. Koleżanka dopadła chyba za jakieś 50zł.

Wygląda nieźle, trochę zużyty ale solidny. Co do praktyczności - nie wypowiadam się, bo raz, że nie ja w nim biegam, dwa, że "poważnie" używany jeszcze nie był.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Dla wszystkich odczuwających mniej lub bardziej alergiczną niechęć do WebTexa, VEST.pl wprowadził osprzęt w DPM firmy Highlander. Na pewno duża zaleta - zapinki ładownic są wykonane jak przy wyposażeniu oryginalnym.

Edited by james_fryta
Posted

Witam .

Tak, ofertę dało się zauważyć. Ceny również. :wink:

Cieszę się, że oferta się coraz bardziej zwiększa, jednak wciąz nasuwa mi się takie pytanie:

po co dawać 84.90pln za podróbę, gdy za identyczna ładownice ISSUE w stanie GRADE1 można dać 35pln?

Albo po co dawać 84.90pln na Veście , skoro taka sama ładownica na Ebayu (z przesyłką do Pl) kosztuje około 60pln?

Żebym nie był gołosłowny:

http://cgi.ebay.co.uk/NEW-TWIN-AMMO-POUCH-...1QQcmdZViewItem

Tak trzymać :-F

Pozdrawiam.

Duncan McLain