Idzior Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Co do GP to tez mam ze sprezyna m120 i ze zmienionymi zebatkami tylko mi tlok stockowy zostal. Wsadzilismy lipola 11,1 i smiga az milo. Polecam. A no i bateria miesci sie w stockpipe. Pozdro!! Quote Link to post Share on other sites
macioo Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Dzięki za odpowiedź ;) raczej sie uda coś dobrać pojemniejszego do peq15 w takim razie. Idzior, i jakiego to rofa daje? Zębatki mam stockowe, nie mam w planach ich wymiany, dlatego wolałbym spać spokojnie, choć szybkostrzelnosc na poziomie 11,1v jest kusząca ;) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 jak masz stockowe zebatki G&P to uważaj, osie w nich lubię pekać... Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 http://allegro.pl/item1087161737_lipol_130...igy_li_pol.html Ta wejdzie do Peq15. Sam wsadziłem przedwczoraj taką. Nie powiem ile stockowe części GB wytrzymają na tym i M120 bo dopiero zaczynam to męczyć. Powiem, że rof jak na Sanyo 8,4RC Quote Link to post Share on other sites
macioo Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 (edited) Ta lipo wydaje się byc najrozsądniejszym rozwiązaniem. Rof na poziomie dobrej baterii 8,4 myślę bedzie zadowalający;) w końcu to replika broni a nie kosiarki. A jak z reakcją na spust? Jest roznica w porownaniu z 8,4 albo 9,6? Karol88, nie orientujesz się czy u tego sprzedawcy jest opcja żeby załozyli deansa na baterie od razu? P.S. teraz zauwazylem dopiero, w linku dałeś lipo 11,1v i to ta własnie bateria daje rof na poziomi 8,4 sanyo? Nie za mało? Edited June 26, 2010 by macioo Quote Link to post Share on other sites
Doopek Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 Ja mam taką, z tą różnicą, że 1,8Ah i RoF podskoczył mi o 6 kulek w stosunku do 9,6 Sanyo Cadnica Extra 1,8Ah. Jeśli masz RoF porównywalny z uzyskanym na 8,4, to chyba coś musi być nie tak... Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 (edited) Sorry pomyliłem się z tym, mam 7,4 nie 11,1. To z lenistwa dzisiaj. Tu kupowałem batkę (KLIK). Nie wiem jak z kocówkami czy pozamieniają. Edited June 26, 2010 by Karol88 Quote Link to post Share on other sites
Wint Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 http://www.allegro.pl/item1093741500_ladow..._1.html#gallery Miał może ktoś do czynienia z tą ładowarką ? Opłaca się ? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 Daj sobie spokój, gówno i tyle. Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 i stało się. Mój lipol został rozładowany nadmiernie. Szczegóły tego zdarzenia pominę, w każdym bądź razie gdy akumulatorek do mnie wrócił napięcie pierwszego ogniwa wynosiło: 2,25V a drugiego 2.18V. Myślałem iż już nic się nie da z tym zrobić ale się myliłem ;]. Postanowiłem zaryzykować i podnieść jakoś napięcie na ogniwach. Wyniosłem cały sprzęt na dwór tak na wszelki wypadek ;) i przestawiłem ładowarkę na tryb ładowania LiFe i poczekałem chwilkę aż voltarz pakietu wzniesie się do 6V. Potem powrót do trybu lipol i ładowanie z balansowaniem. Aku wstał i kręci repliki bardzo ładnie ale wygląda na to iż odbiło się to znacznie na jego pojemności. Wcześniej władowywało się w niego całe deklarowane 3Ah a przy ostatnim ładowaniu wskazało mi nie całe 2,7Ah. Morał z tego taki, że nie takie lipo straszne jak je malują ;). Quote Link to post Share on other sites
Matoss Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 Panowie , przeleciałem cały temat i jak znam życie to coś przegapiłem , ale dobre to to ?? http://allegro.pl/item1092065399_ladowarka...y_zakup_gw.html Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 Na serio przegapiłeś, cofnij parę stron wstecz i przeczytaj... Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 http://wmasg.pl/forum/index.php?act=Search...ighlite=turnigy http://wmasg.pl/forum/index.php?act=Search...ighlite=turnigy magiczne pole, które pozwala tak ładnie szukać znajduje się w każdym temacie: http://myk.elkopytko.pl/wmasg/1.jpg Quote Link to post Share on other sites
iron52 Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Po ostatnim strzelaniu zapomniałem naładować lipo. Dzisiaj oświecony podlączyłem do IMaxa B6. Ustawiam, włączam - batery check.... low voltage :(. Dr. Google doczytałem ustawiłem nimh puściłem kilka pakietów mocy ;) po minucie wyłączyłem wskoczyłem znowu na programy lipo. No i ładowanie ruszyło :) Ładuje :) Jestem happy... ale teraz mam kilka pytań. Czy mozna jakoś sprawdzić parametry aktualne baterii czy nic nie spaprałem ?? Jak mocno dostała popalić bateria. Jakieś inne porady,pomoc mile widziana. Możecie nawet mnie opie*****. P.S. Mam wrażenie jakby baterie trochę napompowało powietrzem, Nie wiem czy to normalne przy użytkowaniu bo lipo mam od kilku tygodni. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 masz spuchniety pakiet. odłacz od ładowarki i nie podłaczaj do repliki. pakiet nadaje sie do kosza. ( może wybuchnąć podczas strzelanki. ) Quote Link to post Share on other sites
iron52 Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 (edited) mam wrażenie ,że to tylko powietrze pod tą folią. Naładował mi się ładnie. Nap na celach 4.19 4.2 4.2 mogę zrobić fotki i wysłać Ci na maila. Edited June 30, 2010 by iron52 Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 To naduś folię... i zobacz czy twarde czy powietrze. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Z pakietu lipo wydziela się wodór nie powietrze. tutaj nei ma żartów. Na 2 raz wystarczy po każdej strzelance podpiąć miernik lub zaopatrzyć się w moduł lipo saver. Niektórzy mają metody w stylu mrożenie w lidówce itp, ale musisz sobie zdawać sprawę,że jak tak wymęczony pakiet się zapali to spalisz sobie chatę. Nie wiem czy warto. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 pakiet jest do kosza. Znam takich "agentów" że mrozili, przekłuwali te pęcherze.. pakiet albo wybuchał albo dymił jak głupi :) Quote Link to post Share on other sites
iron52 Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 (edited) Daję poglądowe fotki, może to tylko panika z mojej strony Edited June 30, 2010 by iron52 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 pakiet jest spuchnięty. to widac i czuć dotykajac go :) do śmieci. ( raczej do punktu utylizacji :P ) Quote Link to post Share on other sites
iron52 Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 ku****. 300 kulek teraz zniósł spokojnie. Może zaryzykuję w sobotę. Quote Link to post Share on other sites
Maku3225 Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Jak chcesz się poparzyć to ryzykuj, Ty wylądujesz w szpitalu a nie my :) Ja bym na twoim miejscu posłuchał segera i zaniósł pakiet do utylizacji. Masz nawet filmik co się z lipolami może stać jak spuchną Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 podałeś link do filmiku pokazującego co się może stać przy ładowaniu a nie rozładowywaniu lipola. Przy rozładowywaniu nie powinno się nic stać, Niemniej jednak lepiej nie ryzykować. Quote Link to post Share on other sites
Maku3225 Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 xel - kolega tą batkę ładował więc pokazałem co mu się może stać jak któregoś pięknego dnia zabraknie mu szczęścia. :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts