Mr MegaMan Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 (edited) Swojej co prawda nie używałem w lesie tylko w CQB i dawało radę. Wiadomo jak to w budynku - cioranie o ścianę itp. Zero rozdarć materiału. Edited February 5, 2013 by Mr MegaMan Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Z przyjemnością informujemy, iż poszerzamy ofertę o kamuflaż A-TACS Camo™. Nasze mundury w A-TACS AU Camo™ i A-TACS FG Camo™ zadebiutują na targach IWA 2013. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 No i nie zapominajmy o Pencottcie ;) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 No proszę. Jakoś mi to umknęło :) Zapowiada się ciekawie. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Cena zapewne będzie przyjemna, a i jakość powinna być sensowną alternatywą dla szybkospieralnego Proppera. Zalezy jaki będzie materiał, jeśli ten sam 65/35 PESCO to nie spodziewajcie się różnicy. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 @Arafati-jakość i Helikon to oksymorony. Choć naprawdę chciałbym się mylić w tym wypadku. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 jest ktoś posiadacze/użytkownikiem combashirtów helikona przez dłuższy czas? jak z trwałością i oddychalnością? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Miałem i szybko się pozbyłem - materiał na korpusie jest tragiczny :/ Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Miałem i szybko się pozbyłem - materiał na korpusie jest tragiczny :/ Potwierdzam. Nie używałem go za często, a strasznie się zmechacił. Oddychalność? Jak dla mnie tragiczna. Do prawdziwego CS się nie umywa. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 no to widac jestem zdany na froga albo samorobke Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 @Arafati-jakość i Helikon to oksymorony. Choć naprawdę chciałbym się mylić w tym wypadku. Mój nick to Afrati ;) A jeśli chodzi o jakość wyrobów Helikona - szkoda mi czasu i energii na prowadzenie na ten temat długich dysput na forum. Wystarczy mi zdanie moje oraz wielu moich znajomych - już od kilku lat używamy zarówno mundurów, jak i pasów, rękawic, ładownic, polarów i innych pomniejszych akcesoriów tej firmy. Jedyne, do czego mógłbym się przyczepić po dwóch latach noszenia munduru SFU w ripstopie kolory nie są już tak żywe, jak na początku, uważam, że stosunek cena/jakość jest co najmniej dobry. Chyba, że planujesz porównywać Helikon do Crye, Eagle czy TT... Jednak to nie ta półka cenowa. I tak, mam świadomość, że zawsze znajdzie się ktoś, kto napisze "eeee, a mnie się spruły gacie w kroku...". Jednak dla mnie wystarczy, że wiem jak wygląda marpat helikonowskiej produkcji po 30-40 praniach ;) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 O pardon, na przyszłość będę uważniejszy z nickiem :). Ja też nie chcę się wdawać w długie dysputy na ten temat, na pewno nie będę porównywał do Crye czy Eagle, natomiast mam z ciuchami Helikona same złe wspomnienia-liche szwy (słabsze niż w takich typowo bazarowych markach jak Fostex), spodnie szybko tracą fason, kolory też podejrzanie szybko blakną, choć to na dłuższą metę nieuniknione. Tak jak napisałem-chciałbym się mylić odnośnie Helikona. Z trzeciej strony cena łaszków Helikona nie jest jakaś super konkurencyjna. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Helikon Level 7 jacket. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Powiedz mi, że się mylę... Helikon zaczął robić wyższe levele PCU...? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Powiedzmy, że to wariacja na temat Level 7 ECWCS III Gen. Bardzo fajna kurtka - trochę szeleści (bardziej, niż Carinthia MIG 2.0), ale ma w środku Climashield. Wygodne i ciepłe. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Te spodnie to też Helikon? :) Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Niezupełnie. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Ma ktoś coś w ich Alpha Green? Nie świeci się to zanadto w krzakach? ...wziąłbym APCU Olive albo Coyote, ale w sklepach nie ma, za to na Ofensywie pokutuje jakaś zabłąkana sztuka w Alpha Green. Tylko, że ze zdjęć trudno wywnioskować, jaki to naprawdę jest kolor. Tyle dobrego, że nie Foliage Green... Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Mam nadzieję że pytanie we właściwym dziale, nie chciałem tworzyć nowego tematu więc się podepnę tutaj: PCU, czy kupić obecnego helikona czy ściągać z EB? Z tego co wiem i jedno chińczyk i drugie chińczyk, tylko Helikon droższy. Chodzi mi oczywiście o L5, z tego co czytałem po starych tematach to nie było jednoznacznej odpowiedzi. Więc pytam, co byście kupili i dlaczego? Ma służyć raczej typowo 'bojowo'. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Mam nadzieję że pytanie we właściwym dziale, nie chciałem tworzyć nowego tematu więc się podepnę tutaj: PCU, czy kupić obecnego helikona czy ściągać z EB? Z tego co wiem i jedno chińczyk i drugie chińczyk, tylko Helikon droższy. Chodzi mi oczywiście o L5, z tego co czytałem po starych tematach to nie było jednoznacznej odpowiedzi. Więc pytam, co byście kupili i dlaczego? Ma służyć raczej typowo 'bojowo'. O którego PCU z EB dokładnie pytasz? Ten komplet kurtka + spodnie ? Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 yup. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Te spodnie wyglądają jak snow marpat. co to to-to i gdzie to kupię? :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Ale, które spodnie? :P Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Te z foty od 762 PR :) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 yup. Nie kupuj tego. Miałem. To po prostu polyester jak dresy i obok softshella to nawet nie leżało. Obecnie użytkuję Troopera w CB i jestem MEGA zadowolony Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts