Winiacz Posted September 5, 2014 Report Share Posted September 5, 2014 Trzyma bez problemu, strzelać się da, jak walnie to zrobię tym sposobem z drugiego linku Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 (edited) Ja ze swoim glockiem non stop mam problemy... Nie cofa się zamek w wyniku czego nie podaje kulek... Edited September 6, 2014 by blysk Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Orientuje się ktoś czy zero Hammer będzie pasował? http://www.gunsmodify.com/en/product/detail-id-38.html @Błysk: Daj to komuś kto naprawdę ogarnia temat, tak przez forum to ciężko coś stwierdzić. Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 @Winiacz: Dam, tylko odradzam zakupu. Bo działa przez kilka miechów potem dupa. :D Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Winiacz, zero hammer będzie pasować do glocka kjw. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 (edited) Za 100 złotych (+30 za zbijak) to i tak opłacalny zakup, w szczególności że już byłem gotów socoma stti kupić. Ogółem cała klamka zostanie lekko ulepszona, BBUnit już przechodzi odchudzanie, a głowica tłoka też niedługo zagości. Edited September 6, 2014 by Winiacz Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 @Winiacz: Co masz na myśli odchudzanie BBUnit? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 To samo co z serowanien tłoka. Wiertarka i borujemy parę dziurek gdzie materiał to wytrzyma. Przy okazji przesadziłem jak Otto w swoim 17 z piłowaniem szyny kurka, z tym z ja po prostu podłożyłem między zamek a BBunit małą podkładkę, przez co BBU siedzi niżej, i zaczepia ten kurek, i prawdopodobnie dysza będzie miała lepszy kontakt z magiem. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 A więc. Po wymianie zbijaka na guardera dalej kupa. Zbijak nie jest w stanie otworzyć zaworu (fakt faktem że strasznie twardy zawór jest). Mimo tego że wszystkie moje klamki uruchamiałem od zera, jakoś tego klcka nie mogę. Miał ktoś ten problem? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 W ogóle nie rusza, czy kulkę wystrzeli na kilka(naście) metrów, ale zamka nie cofnie? Miałem takie coś w marujcu przy magach Army... W jednym pomogło wrzucenie w imadło i ściśnięcie ośki zaworka. Drugi czeka na taki zabieg. Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 A na pewno zbijak uderza w zawór? Dorabiałem kilka zbijaków i jak są za długie to zawór je podnosi przy wkładaniu magazynka. I zbijak nie jest w stanie wrócić na poprawną pozycje żeby zbić zawór. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Zbijak uderza, wygląda mi na kwestię zaworu. Wyciągnę go, rozłożę, złożę, a jak to nic nie da to robię to o czym Otto wspomniał. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Coś mnie kiedyś trafi przez brak możliwości edycji. Zawór po dogłębnym przesmarowaniu działa lepiej, ale nie za dobrze. Pierwsze 10-15 strzałów to tylko pyknięcia, potem jak się ochłodzi i część gazu wyjdzie to zaczyna działać. Otto napisze PW apropo tych osiek. Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 Przy napiętym kurku, ze zdjętym zamkiem. Sprawdź przerwę pomiędzy zbijakiem a zaworem. Czy ocierają o siebie czy nie. Na poprzednim zbijaku wszystko działało? U mnie zbijak musi się minimalnie chować w szkielet bo inaczej było pyk i tyle. Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 (edited) "pyk" przy wystającym zbijaku może być również spowodowane tym, że gdy wkładałeś maga to podnosiło ci zbijak :icon_razz: Mam ten problem z zbijakiem guardera Edited September 13, 2014 by rogal138 Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 (edited) Zbijak chowa się w szkielet. w dodatku nawet się nie podnosi od magazynka, na pustym magu wciska zawór. Za tydzień duża akcja w Wałczu, to się sprawdzi na czyimś magu. Edited September 13, 2014 by Winiacz Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 (edited) Witam! Mam mały problem. Zacznę od sedna sprawy. Już raz wymieniłem zbijak na domowy i wszystko śmigało. Lecz on pękł. Zrobiłem nowy i jest problem. Po włożeniu magazynka i naciśnięciu spustu ucieka cały gaz, a zbijaka nie da się przesunąć do tylu. Po za tym nie mam elementu, który jest z prawej strony mechanizmu zbijaka, gdy skierujemy replikę do przodu (mam nadzieję, iż wiecie o co chodzi). Mogę zrobić kolejny, lecz najpierw wolę zapytać, czy ktoś z Was miał z tym problem. Edited March 3, 2015 by luki527 Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Teraz jest nowy problem: gaz dawkuje się poprawnie , lecz zamek ani drgnie. gaz wylatuje lufą. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Ten element którego nie masz to blokada zbijaka w pozycji wciśniętej. Bez niego klamka najpewniej słabo odrzucałaby zamek. A co do reszty się nie wypowiem, bo nie wiem co tam nakombinowałeś. Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Wcześniej prawdopodobnie też nie miałem tego elementu. Podkładam kawałek papieru pod cały zespół i można zablokować młoteczek z tyłu. Jednak nie rozwiązałem problemu pierwszego. Po spuszczeniu zbijaka cały czas wciska zawór. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Wcześniej prawdopodobnie też nie miałem tego elementu. Podkładam kawałek papieru pod cały zespół i można zablokować młoteczek z tyłu. Jednak nie rozwiązałem problemu pierwszego. Po spuszczeniu zbijaka cały czas wciska zawór. Może wciska za słabo? Uszczelnia się ten dzyndzel w środku dyszyz dyszą po wciśnięciu go? Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Już chyba wiem co jest problemem. Jutro zrobię kolejny zbijak. Prawdopodobnie jest trochę za krótki i nie wciska do końca zaworu. Problem "nie wciskania go z powrotem" rozwiązałem kawałkiem papieru pod zbijakiem (nie rusza się góra-dół). Jutro wymienię papier na coś solidniejszego. Czytałem o ty, iż części przez to się szybciej zużywają, ale ma to posłużyć jedną lub dwie strzelanki. Quote Link to post Share on other sites
Ryoga1980 Posted October 15, 2015 Report Share Posted October 15, 2015 Czasem nie pobiera mi kulki z magazynka, musze wyrzucic jedną kulkę z magazynka i przeładować ręcznie, wiecie co na to poradzić? Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted October 26, 2015 Report Share Posted October 26, 2015 Panowie, czy ta część w KJW G19/G23: zwana "trigger bar" jest zamienna przez identyczną część z WE albo Marui? Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted December 18, 2015 Report Share Posted December 18, 2015 No i moje Gloczyszko znów działa! Po naprawie u Dexa ;) Koniec OT. Panowie. Jak z wytrzymałością luf gwintowanych do naszych klocków? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts