Królik Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 A ja chcialem tylko pokazac ze za podobna kase mozna dostac cos lepszego i kontraktowego. Za to zupełnie niepasującego do ODTWARZANIA postaci współczesnego żołnierza US Army. Trochę tak, jakbyś Wehrmacht odtwarzał w szwajcarskim mundurze, bo trochę podobny. Link to post Share on other sites
Wolf Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Wybacz ale pod pokrowcem wyglada to w 80 % jednakowo. A jaka roznica czy masz replike czy cos co ci uratuje glowe od np spadajacej cegly. Link to post Share on other sites
Królik Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Szwajcar też z daleka wygląda PRAWIE jak mundur WH. Chcesz podyskutować o tym czym jest ODTWARZANIE (reenacting z angielska)? Link to post Share on other sites
Johnrambo Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 no oki :uśmiech: ..Dajcie już spokój z tym BW-temat to MICH i najlepiej niech tak w tym temacie pozostanie-ktoś kto ma oryginał jest w stanie tak"na oko" porównać wygląd zewnętrzny a nie właściwości bojowe? Przypuszczam że skoro dritze staniały z ponad 100 do 39 nawet:) więc MICHy też powinny zejśc do ok 70zł? -albo pozostaje zrobić zbiorówkę na e-bay i czekać na paczkę... Link to post Share on other sites
Kac Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 Ja mam inne pytanie, czy dałoby radę założyć na niego pokrowiec od polskiego hełmu? Skoro wchodzą na PASGT to chyba z tym nie powinno być problemu. Link to post Share on other sites
Wolf Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 Fakt jesli zwracamy az tak dokladnie uwage na szczegoly to masz racje. A co do pokrowca to pasuje. Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 pokrowce frycowe na michy pasować BĘDĄ (śmiesznie to wygląda), ale odwrotnie już nie. ;) Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 A skąd wiesz? Porównywałeś? Bo patrz - śmieszna sprawa ale bez specjalnego problemu założyłem orginalny pokrowiec dwustronny od MICH/ACH w rozmiarze M/L na francuski hełm F2 w rozmiarze "G" czyli odpowiedniku amerykańskiego L, skorupa tego hełmu jest w identyczna co standardu PASGT, a nawet nieco masywniejsza biorąc pod uwagę grube gumowe zabezpieczenie krawędzi. Jeśli chodzi o "Fritza" to rozwiązaniem niegłupim jest wstawienie do niego 4 punktowego mocowania pasków, usunięcie standardowej wyściółki i zastąpienie jej krążkami velcro i piankowymi padami rodem z MICH, wtedy mocowanie pokrowca od MICHa będzie nawet lepsze bo będą się miały czego trzymać od srodka paski mocujące. Będzie to wyglądać mniej więcej tak: A podsumowując: nie wiesz - nie pisz Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 no coz... jedyne co moge powiedziec to - gratuluje umiejetnosci ;) :lol: po prostu wyczytalem w kilku miejscach ze michałkowe pokrowce na pasgt nie wejda. bom! Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 Na bom to na żaglach uważaj lepiej... ech Link to post Share on other sites
sisi Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Mam pytanko. Czy ktoś z was ma może tą kopię MICHa? SpecShop MICH Jak on się spawuje, czy ktoś z was miał możliwość porównania go z oryginałem? Przyznam się że oryginalny troszeczkę kosztuje. A ta kopia powinna wystarczyć. I czy M.I.C.H. czasem nie jest nazywany "PASGTLite Helmet"? Tak dla pewności chciałbym wiedzieć (bo bardzo podobny). Link to post Share on other sites
Królik Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Po pierwsze MICH, nie MITCH. Po drugie - MICH wygląda tak: A PASGT tak: "Bardzo podobne" to one na pewno nie są. Link to post Share on other sites
sisi Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Sorrki już poprawiłem (nie wiem skąd mi się wzieło to "T"). ;-) Co do "PASGTLite Helmet" to jest inny hełm niż sam PASGT. I różnicę MICH a PASGT widzę i znam. Tu bardziej chodziło mi o samo nazewnictwo czy (tu nazwany patrz link) PASGTLite Helmet to inaczej MICH? Link to post Share on other sites
Królik Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Być może myślałeś w takim razie o LWH dla USMC. No fakt, jest bardzo podobny do PASGT, ale za to niewiele podobny do MICH. Link to post Share on other sites
sisi Posted January 7, 2007 Report Share Posted January 7, 2007 Znalazłem Ciekawą stronkę z porównaniem różnych hełmów: Porównanie hełmów. I nie tylko (np. gogle itp.). Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 7, 2007 Report Share Posted January 7, 2007 Niesamowite! Użytkownicy wmasgu zaczeli używać google! Brawo, znalazłeś jedną z najbardziej podstawowych stron o tej tematyce w całej sieci. Ech... Link to post Share on other sites
kikol Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Słuchajcie! Ja obadałem google i chciałbym zadać kłam twierdzeniu, że Mitch nie jest niemiecki. Pewne jest, że został zamerykanizowany. Ten na zdjęciu akurat jest bez pokrowca, ale ma miękkie pady w zestawie. Link to post Share on other sites
mwist Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 :wink: Link to post Share on other sites
dzikki Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Dobra finał. Jak ktoś ma coś do powiedzenia mądrego i na temat to PW. Link to post Share on other sites
Recommended Posts