Foxtrot29 Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 Nie kupuj. Quote Link to post Share on other sites
Rogalez Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 Mam pytanie - z tego co czytałem mówi się ciągle o lufach MadBulla 6.03 (Black Python) , co zaś sądzicie o tej ? http://azteko.pl/madbull-lufa-precyzyjna-601-ultimate-363mm-m4-m15-p-6528.html I druga sprawa - czy do eM'ek (ja akurat mam od ICS'a) można włożyć dłuższą precke (np. 455mm) i nadmiar zakryć tłumikiem dźwięku ? Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 I druga sprawa - czy do eM'ek (ja akurat mam od ICS'a) można włożyć dłuższą precke (np. 455mm) i nadmiar zakryć tłumikiem dźwięku ? Oczywiście, można tak zrobić ;) Quote Link to post Share on other sites
Karol93 Posted July 19, 2013 Report Share Posted July 19, 2013 (edited) Zakupilem niedawno rurke madbulla 229mm 6,03 black python v 2. Wymienilem ze stockowej lufy GP 363mm i nie powiem skupienie sie poprawilo, a hopem dlugo sie nie bawilem. Co do zasiegu, nie powiem bo nie mam jak zmierzyc. Czyli jak za ta cene to polecam. Kulasy na ktorych strzelalem - guardery 0,25. Edited July 19, 2013 by Karol93 Quote Link to post Share on other sites
meteoryt Posted July 27, 2013 Report Share Posted July 27, 2013 Wlasnie zamontowalem sobie Madbulla 6.01 509mm i powiem Wam że jest lepiej niz na Promyku 6.03. O ile osiagi sa takie same, FPS bez zmian to celnosc moim zdaniem wzrosła. Na 50m strzela spokojnie w A4 a na 60m tez calkiem dobrze i jest mniej odchyłów od toru lotu. G&G 0.3 Poza tym za Promyka dalem swego czasu 280zl a Madbull kosztowal mnie 50$ http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160988536129 wiec wniosek jest oczywisty. Jutro jade na strzelanke to zobacze jak to wyjdzie w praniu. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted July 27, 2013 Report Share Posted July 27, 2013 Wlasnie zamontowalem sobie Madbulla 6.01 509mm i powiem Wam że jest lepiej niz na Promyku 6.03. O ile osiagi sa takie same, FPS bez zmian to celnosc moim zdaniem wzrosła. Na 50m strzela spokojnie w A4 a na 60m tez calkiem dobrze i jest mniej odchyłów od toru lotu. G&G 0.3 Poza tym za Promyka dalem swego czasu 280zl a Madbull kosztowal mnie 50$ http://cgi.ebay.com/...em=160988536129 wiec wniosek jest oczywisty. Jutro jade na strzelanke to zobacze jak to wyjdzie w praniu. Gdzie i kiedy kupiłeś tego promyka? Swego czasu było bardzo dużo podróbek. Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Witam,szybkie pytanie i proszę o b.szybką odpowiedż. Alternatywa jest taka,madbull czy ultimate? Na cos droższego brak kasy. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 MB.... Quote Link to post Share on other sites
mich2000 Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 (edited) MB. Posiadam taką w Berylu i... nie jest źle. Chociaż po nocach mi się śni Prometheus;) Edited January 22, 2014 by mich2000 Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Dzięki,jest nawet o 4 dychy tańsza. Pozdrowionka Quote Link to post Share on other sites
mejt Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Obecnie użytkuję MB 455 mm w swoim AK. Skupienie przyzwoite, wiadomo, że to nie najwyższa półka, ale za tą cenę jestem zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Miałem kilka luf Mb z serii Black Python, zarówno zwykłe do aeg jak i te dziwne z płaską końcówką przy hu (trzeba było nadłożyć klejem by się to uszczelniało w aegach). W swd dają na prawdę niezłe skupienie, natomiast w śwince, po 30tys wystrzelonych kulek guarder, wewnątrz lufy zrobiły się niesympatyczne przetarcia i wgłębienia. Odciąłem uszkodzoną część (ok. 10cm), bo było to głównie przy końcówce i hula dalej, choć długo już nie pociągnie. Z racji materiału, dosyć miękkiego i plastycznego, widziałem kilka luf skrzywionych w transporcie, lub po wywrotce z repliką. Czekam na info o nowym wynalazku MB - stalowych lufach precyzyjnych. Były szumne zapowiedzi, ale co do konkretów to póki co cisza. Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Miałem kilka luf Mb z serii Black Python, zarówno zwykłe do aeg jak i te dziwne z płaską końcówką przy hu (trzeba było nadłożyć klejem by się to uszczelniało w aegach). W swd dają na prawdę niezłe skupienie, natomiast w śwince, po 30tys wystrzelonych kulek guarder, wewnątrz lufy zrobiły się niesympatyczne przetarcia i wgłębienia. Odciąłem uszkodzoną część (ok. 10cm), bo było to głównie przy końcówce i hula dalej, choć długo już nie pociągnie. Z racji materiału, dosyć miękkiego i plastycznego, widziałem kilka luf skrzywionych w transporcie, lub po wywrotce z repliką. Czekam na info o nowym wynalazku MB - stalowych lufach precyzyjnych. Były szumne zapowiedzi, ale co do konkretów to póki co cisza. Przecież są doskonałe i tanie modify hybrid-stalowe z"ustnikiem" z Alu lotniczego i dają z dedykowaną gumką Quote Link to post Share on other sites
Said Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 Mój bp v.2 poprawił troszkę skupienie i zasięg - ale szału ni ma. FPSy za to na pewno poszły w górę. Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted July 27, 2014 Report Share Posted July 27, 2014 I jak panowie ma ktoś te stalową lufę od madbulla? I jak wypada? Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted July 27, 2014 Report Share Posted July 27, 2014 Ktoś ma na pewno, bo widziałem w innym temacie, ale nikt się nie chce pochwalić ;). Quote Link to post Share on other sites
Yeah Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 Właśnie przyszła :) Nowa lufa MB Black Python, pięknie się prezentuje i znacząco poprawiła skupienie =) Na dystansie 40-50m strzela praktycznie w punk :) Gorąco polecam za tą cenę ową lufę ! Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 I jak panowie ma ktoś te stalową lufę od madbulla? I jak wypada? U mnie przeszła pierwsze testy i powiem, że jestem zadowolony ale jeszcze nie mogłem wypróbować całej jej siły ze względu, że byłem na odsłoniętym ternie gdzie cholernie wiało. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted August 6, 2015 Report Share Posted August 6, 2015 Męczyłem przez jakiś czas steelbulla 455mm w wałku, a kolega morduje identycznego w ak. Bardzo fajne lufki, ciut lepsze od pps, jakościowo porównałbym je do czegoś pomiędzy systemą, a promykiem. Steel Bulle nie lubią kulek rockets, ŻADNYCH. Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted August 7, 2015 Report Share Posted August 7, 2015 Ma ktoś jakiś punkt odniesienia luf Madbulla w stosunku do precek Guardera 6.02 i 6.04 mm? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted August 9, 2015 Report Share Posted August 9, 2015 Guarder nigdy nie robił dobrych luf, a te ich 6,02 to chłit marketingowy. PPS i mb steelbul sa od nich lepsze - porządniej wykonane i wytrzymalsze. Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted August 9, 2015 Report Share Posted August 9, 2015 Czyli jedyną tanią alternatywą dla Promyka są lufy Madbull Steel Bull lub Systema/PPS? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted August 9, 2015 Report Share Posted August 9, 2015 Czyli jedyną tanią alternatywą dla Promyka są lufy Madbull Steel Bull lub Systema/PPS? Jeśli chodzi ci o inne stalówki, to moim zdaniem - tak. To jakaś alternatywa, choć sporo tańsza więc i osiągi słabsze. Bardzo zadowolony byłem z miracli, ale cena ta sama co promyk, a to nadal mosiądz. Zawsze możesz się połakomić na aluminiowe black pythony lub jbu, ale jedne i drugie to czysta loteria, a w razie zacinki to kulka potrafi wgryźć się w lufę. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 21, 2015 Report Share Posted August 21, 2015 W środę robię porównanie sztylbulla, promyka, stock G&P. Czychajcie! Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 21, 2015 Report Share Posted August 21, 2015 W środę robię porównanie sztylbulla, promyka, stock G&P. CzyCHajcie! Czycham ochydnie... Poważnie, dla mnie wszelkie testy bez mikrometru są bez sensu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts