Stalker Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 Dzięki. Nie zauważyłem :) Quote Link to post Share on other sites
mrozowski Posted November 3, 2007 Report Share Posted November 3, 2007 (edited) Witam Ja z kolei mam inne pytanie odnośnie baterii do AUG'a Bo nie wiem jak było u was, u mnie stockowa bateria padała po 30 minutach strzelania.. Ofc. była formatowana i traktowana z nalezytym szacunkiem ;)). Tak wiec zostalem zmuszony do kupna nowej. Kupilem Intellecta 8,4 V 1400mAh :-F Ale pozniej nasluchalem sie, ze intellecty maja wiekszy woltarz niz stockowe baterie. Ile w tym prawdy :wink: i jak moze to wplynac na prace GB ? Edited November 3, 2007 by mrozowski Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted November 3, 2007 Report Share Posted November 3, 2007 To zależy, ile w ciągu tych 30 minut wystrzeliwałeś kulek... Jak kilka tysięcy, to się nie dziw :) Moja bateria ciągle bez problemu pracuje, do około 2k kulek na jednym ładowaniu. A co do baterii: czy po zamontowaniu nowej broń strzela inaczej? Większy ROF? Podobno większe napięcie powinno tym skutkować... Jeśli nie, to chyba nie ma się czym przejmować. Quote Link to post Share on other sites
Patso Redneb Posted November 3, 2007 Report Share Posted November 3, 2007 Moja bateria rowniez dziala bardzo dobrze, mimo ze nie byla jakos specjalnie formowana (po prostu staralem sie rozladowywac). Wiec musiales miec pecha. Poza tym bateria 8,4 V nie powinna mniec wiekszego napiecia niz inna bateria 8,4 V... (choc oczywiscie chinczyki moga oszukiwac z tymi napisami) ;] Quote Link to post Share on other sites
Alison Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 Witam Mam pytanie take dosyc dziwne , mianowicie: Która strona wkłada sie dzyndzel w tym AUG-u który odpowiada za złozenie lufy z body . Z góry dzieki za odp . Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 Lufy z body? Chyba chodzi Ci o upper-receiver z body. Ten dzyndzel wkłada się taką wypukłą kropką, którą ma na sobie po stronie lewej, jak trzymasz karabin normalnie tj. wylotem lufy od siebie. Krótko mówiąc: Quote Link to post Share on other sites
melon Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 Wiatam Wszystkich.:D Chcaiłbym sie zapytac czy ktoś nma porwnanie z AUG [JG] i M14 AGM? Duzo czytał o obydwu karabinach i powiem wam że trodno sie zdecydować. Oczywiście jaki karabin nie kupie to odrazu mam zamiar wstawić HU guardera i Precke Sytemy...i czy ktoś moze mi powiedzieć który karabin bardziej spisywał by sie celnością, zasiegiem itp. W druzynie mam raczej funkcje strzelca wyborowego (bo o snajperstwie nie ma raczej co mówic :)) i któtry z tych dwóch replik bardziej by sie nadawał do tej funkcji? Pozdro :killer: Hmm, po kolei. W M14 wymieniona gumka na silikon guardera i teflon fix, karabin strzela naprawdę daleko i celnie. Z GB żadnych problemów, za to odleciała blokada spustu, rozwalił się selektor ognia i od loża zaczęła odłazić cała górna metalowa (znalowa?) połowa karabinu. W AUGu zgubiłem dwie części (które i tak nie były potrzebne), pływałem z nim, taplał się w błocie i piachu, wielokrotnie upadł na ziemię. Nic go nie uszkodziło, po prostu pancerny kloc. Wymieniłem lufę na stockową CA - od M16, gumkę również na stockową CA, sprężynka M120, tłok CA, cicha głowica tłoka CA. Dźwięk pozostał ten sam, celność gorsza niż w M14 (kwestia długości lufy i pewnie gumki), ogólny zasięg nieco większy. Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 Witam Mam pytanie take dosyc dziwne , mianowicie: Która strona wkłada sie dzyndzel w tym AUG-u który odpowiada za złozenie lufy z body . Z góry dzieki za odp . Pozdrawiam Z prawej... Quote Link to post Share on other sites
Patso Redneb Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 Ech, mozna go wlozyc z dowolnej strony, jak komu wygodniej. Domyslnie kropka (wskazujaca te strone bolca, ktora sie wciska) jest po lewej stronie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, zeby bolec wyjac i wlozyc od lewej (tak, zeby kropka byla po prawej). Trzeba tylko uwazac, zeby ze srodka nie wyleciala blaszka, dzieki ktorej bolec nie rusza sie swobodnie. Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 Czy u Was też chwyt przedni się lekko telepie na boki i nie zatrzaskuje się w pozycjach pozioma i 45st. ? Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 W każdym egzemplarzu AUGa każdej firmy rączka ma luzy. W pozycji poziomej zatrzaskuje się tak sobie, bo sprężyna jest mniej napięta. Z resztą to dobrze, bo mnie się rączka nigdy sama nie rozłożyła, a można dzięki temu szybciej ją rozłożyć. Pozycja 45 stopni? Nie ma czegoś takiego, to ułożenie rączki wynikające z konstrukcji mechanizmu rozkładania, po prostu są wgłębienia na ściankach prostopadłych do siebie, od rączki odchodzi bolec i zatrzymuje się na wgłębieniach i w rogu tych ścianek. Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 Izolacyjną uporałem się z lataniem rączki "na prawo i lewo", zostało jeszcze "przód i tył". Jakieś pomysły jak unieruchomić lufę (minimalnie kiwa się, ale się kiwa)? O "kącie 45" to już wiem, całkiem rozebrałem AUGa zaraz po otrzymaniu go :-F Quote Link to post Share on other sites
BMBL80 Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Witam. Stałem się posiadaczem AUG-a, ale po pierwszej strzelance (bateria nie padła) nie za każdym razem działa SEMI. Odgłos jest jak rozładowana bateria. Na Auto nie ma problemu i moge HI capa na raz wystrzelać. Wina baterii czy oddawać na gwarancji?? Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 Moim zdaniem nie wina baterii i oddać na gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
Efru Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 Proszę o połączenie postów ponieważ niema już opcji edytuj. pozwoliłem sobie na szybko w Photoschopie wkleić lunetke i kolimatorki Otwarty i zamknięty (mało było zdjęć od boków). No wiec AUG z lunetką gamo 3-7x20 Moim zdaniem wygląda bardzo ładnie ( Zależy od gustu) Kolimatorek otwarty jakiś badziewny moim zdaniem funkcjinalne ale bardzo nieestetyczne No i kolimator zamknięty ładny tylko że nie za bardzo się starałem z wklejaniem (wysokość itp itd) Mam nadzieje że to choć trochę wam pomoże z wyborem otwarty czy zamknięty albo kolim czy luneta? JEST TO BARDZO NIEDOKŁADNE I NIE MAM POJĘCIA JAK BY TO BYŁO W RL Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Najważniejsza powinna być funkcjonalność gun'a a nie to jak wygląda. Luneta wymusza zupełnie inne używanie repliki niż w przypadku kolimatora. Lubisz szybkie, taktyczne wejścia i szturmy - inwestuj w kolimator. Wolisz dłużej się pokampić ale oddać ten jeden celny strzał - kup lunetę. Ja na dzień-dobry w swoim Augu zamontowałem otwarty kolimator: http://photos03.allegro.pl/photos/oryginal...44/56/272445654 Biegałem z nim przez 4-5 miechów, ale wkurzało mnie to, że jak chciałem przycelować w odległy cel, to nie widziałem już gdzie spada kulka. Z uwagi na naprawdę pokaźny zasięg gun'a zakupiłem lunetę 3x9x40: http://www.tarcza.pl/allegro/blog_3-9x40_1.jpg Z uwagi na fakt, że milion razy lepiej jest mi teraz celować, to dodatkowo mogę używać lunetki zamiast lornetki i nie męczyć się w trakcie potyczki z jej wyjmowaniem. Pozaztym na Aug'u bardziej mi podchodzi luneta niż kolimator - długa lufa i dobre skupienie strzałów raczej nie należą do priorytetów na bliskich kontaktach, a do takich lepiej wykorzystywać otwarty kolimator. Chyba że chcesz zakupić coś z powiększeniem 4x, to w zupełności wystarcza. Pozdro! ;-) Quote Link to post Share on other sites
Efru Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Spotkał sie ktoś z metalowym body?? czy w ogóle jest sens?/ Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 o_O Ale Steyr jest z kompozytu. Po co kupujesz gnata kompozytowego i chcesz tam metal body? Kupić trzeba było emke. Nie ma sensu i nikt się z tym nie spotkał. Quote Link to post Share on other sites
luk4as Posted December 8, 2007 Report Share Posted December 8, 2007 mam pytanko moge gdizes kupic stopke Jg do styera ? bo zgubiłem - a z ca kosztuje 48 :P za kwałek gumy ;/ Quote Link to post Share on other sites
Efru Posted December 8, 2007 Report Share Posted December 8, 2007 Hmm przeszukałem all sklepy jakie znam i nie znalazłem innej niż CA którą wymieniłeś. Quote Link to post Share on other sites
vamp1re Posted December 14, 2007 Report Share Posted December 14, 2007 Czy jest jakas znaczna roznica miedzy AUG A1 a AUG A2???? Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted December 14, 2007 Report Share Posted December 14, 2007 Luneta 1.5x a szyna RiS? No i body w innym kolorze :-P . Quote Link to post Share on other sites
mate_ogr Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 CZyli w różnice typu wzmocnione częsci GB itd. które podają w opisach sklepów raczje nie należy wierzyć? Swoją drogą w stock'u całkiem nieźle daje radę choć o Hop up, preckę i cylinder 0 aż się prosi. Quote Link to post Share on other sites
Weit Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 jestem zainterezowany kupnem AUG ktoś mi powie jaki gwint na tłumik jest w tej maszynie ? Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 jestem zainterezowany kupnem AUG ktoś mi powie jaki gwint na tłumik jest w tej maszynie ? Standardowy 14mm lewoskrętny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts