0L0 Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 To chyba tylko w Twoim egzemplarzu tak było... albo miałeś źle zrobioną wtyczkę w baterii :lol: Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 Wtyczka OK.Po prostu baterie innych firm,nawet Cymy czy DE nie podchodzą bo moja replika ma pozamieniane + i - we wtyczce w baterii,wtyczce w kolbie i w ładowarce:P . To w sumie żaden problem je zamienić żeby było "standardowo" ale myślałem że reszta też tak ma... Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 Mi 9,6 Sanyo bez problemu pasowała może tylko w niektórych są źle podpięte. Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 Co do problemów z tłumikiem ognia-farba którą malowano cały karabin poprostu wchodzi pod nakrętkę i blokuje ją- trzeba baaardzo mocno kręcić jeżeli to niepomoże to proponuje nasmarować gwint silikonem. Walenie młotkiem w muszkę niema sensu. Quote Link to post Share on other sites
Quattro Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 (edited) no to nie wal w nakretke tylko w muszke kiedy niechce zejsc po dobroci ;] to ma sens gdy muszka nie chce zejsc a nie nakretka sie odkrecic... a tak apropo selektora ognia i kostki styku, Krakmani tak mi zasyfili smarem styki ze selektor non stop mi sie wieszal i m14 wogole nie chcialo strzelac, radze przed uzytkowaniem dobrze wczyscic styki ze smaru dla swietego spokoju.... Edited April 30, 2007 by Quattro Quote Link to post Share on other sites
pegrin Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 Czy ktoś może wie co to za szyna jest pod kolimką? I czy montaż tego kolimatora to ten: http://asgshop.pl/produkt.php?id=1112 czy może taki jak dodają do tego kolimatora: http://asgshop.pl/produkt.php?id=1869 Quote Link to post Share on other sites
noah Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 moim zdaniem jest to dokłanie to Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 Tak jak pisze kolega wyżej też mi się wydaje że ten ze specshopu to jest albo na motażu typu " L " czyli ten jak podaleś http://asgshop.pl/produkt.php?id=1869 . Quote Link to post Share on other sites
pegrin Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 A domyślacie się co to za szyna tam jest? Bo jest krótsza i niższa niż ta dodawana do M14 AGM. Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 To oryginalna szyna do m21 one są krótsze tak że pierścienie do lunety muszą być bardzo blisko siebie. Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 Jeżeli to komuś pomoże to szybkostrzelność wynosi 13rds/s. Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 (edited) Pękła mi ta duża blaszka w zamku :( Myślicie że wymienią mi na serwisie? Niesądziłem że taka część może pęknąć :( Edited May 7, 2007 by Garoo Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 Jaka blaszka konkretnie? Quote Link to post Share on other sites
Hind Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 prawdopodobnie może to być ta blaszka http://img107.imageshack.us/img107/4231/pict5444hj9.jpg przy okazji czy wam bateria od niego też ładuje sie do 9.68V jak pisze na niej 8.4V ? Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 Hmmm... zbyt dużo bawiłeś się zamkiem? ;> Raczej gwarka tego nie uzna-niedość, że eksploatacyjne, to jeszcze z winy użytkownika. A pisali na forum: nie bawić sięza dużo zamkiem, bo to tylko ZnAl i prędzej czy później pęknie ;) Chyba, że chodzi o inną "blaszkę" (wyraź się konkretniej ;) ) to sorka :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 Baterie kadmowe przy końcu ładowania osiągają do 1.45V na ogniwo więc to normalne zjawisko. Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted May 9, 2007 Report Share Posted May 9, 2007 Oto ta blaszka: http://images20.fotosik.pl/322/d475d35730aeacdc.jpg Fakt duużo bawiłem się zamkiem :D Żałuje teraz. Da się skleić ale to już niebędzie to samo. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted May 9, 2007 Report Share Posted May 9, 2007 Napisz do Krakmana, czy mają taką na stanie, może się uda. Bo klejenie to trochę chyba nie teges... I pamiętaj-ASG to tylko zabawka ;) Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted May 9, 2007 Report Share Posted May 9, 2007 (edited) jak się sprawuje stockowa gumka i komora HU? czy jest możliwość zamontowania drewnianych okładzin? jeśli tak to gdzie takie dostać? Edited May 9, 2007 by AirBorne Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted May 9, 2007 Report Share Posted May 9, 2007 Drewnianą kolbę możesz kupić na specshopie za 600zł (orzech) lub poprosić jakiegoś znajomego który robi w drewnie. Mi właśnie robi kolega (tylko że ma przerwę - ot zaliczenia w szkole i nie ma czasu), całość zmieści się w 100zł i postawionym browarku. Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted May 9, 2007 Report Share Posted May 9, 2007 Czy TO będzie pasować ? I czy stockowa pokrywa bardzo jest plastikowa? Tzn. czy widać bardzo czy plastik? Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted May 10, 2007 Report Share Posted May 10, 2007 Powinno pasować-wszędzie pasuje, więc do AGMu też powinno. Pokrywa BARDZO plastikowa nie jest, ale ta metalowa jest o wiele lepsza-sprawia świetne wrażenie wizualne, dotykowe i minimalnie zwiększa masękarabinu :) BTW-przez plastikową pokrywę lufy nieraz zostałem w lesie zauważony, więc coś w tym jest ;) Quote Link to post Share on other sites
Mortoś Posted May 10, 2007 Report Share Posted May 10, 2007 powinno pasować bo nie jest napisane że pasuje tylko do np. TM albo G&G czyli pewnie się nadaje do wszystkich replik m14 :) ale dla pewności warto napisać do sklepu mejla. Co do pokrywy to jest plastikowa jak to plastik w sumie nie przeszkadza tyle, że czasem może skrzypnąć jak się na nią chwyci. Wart kupić metalową mimo wszytko bo to nie duży wydatek a jak ją zamontujemy to już mamy replikę full metal :) Quote Link to post Share on other sites
Quattro Posted May 10, 2007 Report Share Posted May 10, 2007 Korpus czytaj łoże według mnie jest dość solidne, jeśli nie będziesz się nim opierał przy upadaniu to nic poważniejszego się nie stanie :) Łoże jeszcze możesz zamówić u takiego pana od drewna i będziesz mieć drewniane. :mrgreen: Co do skrzypienia to fakt potrafi czasem skrzypnąć ale to właśnie w miejscu połączenia pokrywy lufy z łożem, ja to zlikwidowałem oklejając taśmą izolacyjną i teraz nic nie skrzypi :-F Oczywiście w planach jest metalowa pokrywa tak jak koledzy :) i tu pytanie: kto ma pojęcie kiedy będzie ona dostępna? Quote Link to post Share on other sites
grabczas Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 myślę ostatnio nad kupnem M14 do użytkowania jako parasnajperki (czyli będę miał do pomocy cały fire team) i rodzi się pytanie czy ten AGM będzie dawać radę bez żadnego tuningu i czy jest duże ryzyko problemów z trybem Single Fire jeżeli to ważne zajmuję się rekonstrukcją 75 Rangersów z Somalii 1993 więc będę M14 używał z racji braku replik M21 :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts