Pasti Posted July 25, 2010 Report Share Posted July 25, 2010 Ktoś wie jaki rozmiar płyt Sapi pasuje do tego Cirasa?: http://www.ebairsoft.com/cordura-land-cirs...ion-p-2467.html Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Jak ten G&P'owski CB wygląda w zestawieniu z Khaki Flyye? Na żywca Pantac'a w Khaki nie widziałem dlatego pytam ;) Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Już gdzieś o tym było, ten G&P'owski "coyote brown" to khaki, zlewa sie łądnie z flyye khaki mam map'a i trzeba naprawdę mieć dobre oko, by odróżnić... Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Ktoś wie gdzie nabędę naramienniki do cirasa, zaznaczone na zdjęciu? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Aaa znaczy się comfortpady/poduszki? Bo jak na st3 spytałeś to myślałem, że chodzi Ci o naramienniki na wkłady miękkie :icon_razz2: Spytaj Kthulhu czy Ci nie uszyje :wink: Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Aaa znaczy się comfortpady/poduszki? Bo jak na st3 spytałeś to myślałem, że chodzi Ci o naramienniki na wkłady miękkie :icon_razz2: Spytaj Kthulhu czy Ci nie uszyje :wink: Tak właśnie o nie, może nieprecyzyjnie się wyraziłem, szukam pierw po sklepach, ale jak nie będzie nigdzie, to zwrócę się do niego, może wywalcze też ładownice, którą mi szyje od kilku miechów :D Quote Link to post Share on other sites
barti153 Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 A ja mam troszkę głupie pytanie, powiedzcie proszę ile waży ,,czysta'' tzn. bez żadnych ładownic CIRAS od G&P ? Dokładnie ten: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=643 I jeśli kupować ładownice, admin punch etc. to najlepiej od G&P ? Po prostu chodzi mi o to, żeby bardzo nie odznaczały się ładownice od samej kamizelki :P Z góry dziękuje za odpowiedzi :P Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Jeśli chcesz dokładnie ten sam kolor, to oczywiste żeby brać od tego samego producenta. Quote Link to post Share on other sites
barti153 Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Jeszcze czekam na odpowiedź co do tej wagi czystej kamizelki + jeszcze jedno pytanie, powiedzcie proszę jak się ma kwestia różnicy koloru miedzy Flyye a G&P, czy różnica będzie duża? Bardzo będzie się odznaczać? Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 odpowiedź masz kilka postów wyżej ;-) Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Proszę, Quote Link to post Share on other sites
Greko98 Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 A tak w sumie to kto używa CIRASA ? Jakie amerykańskie jednostki ? Quote Link to post Share on other sites
Panas Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 A tak w sumie to kto używa CIRASA ? Jakie amerykańskie jednostki ? Wikipedia: CIRAS (Combat Integrated Releasable Armor System) is a modular protective vest designed for US Special Operations Forces by Eagle Industries. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Obecnie coraz mniej jednostek go używa. Quote Link to post Share on other sites
SamsOn Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Macie może jakąś instrukcje do składania cirka? Przyszedł do mnie w częściach i nie bardzo wiem jak złożyć.. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Quote Link to post Share on other sites
yurgen Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 Pytanko może już był przerabiany ten temat jak tak to sory, jaki sposób na doczepienie torby zrzutowej do CIRAS'a ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 Poprzez MOLLE? :teethh: Quote Link to post Share on other sites
yurgen Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 Poprzez MOLLE? :teethh: Powaga??? torby zrzutowe http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/kabury-torby/torba-zrzutowa-na-magazynki-olive-a-c-m.html mają bardzo szerokie paski ciężko wchodzą w molle w CIRAS'ie a jak już wcisnąłem to są na "lewym pułdupku" prawie na plecach. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted March 17, 2013 Report Share Posted March 17, 2013 A może spróbuj podczepić torbę zrzutową do pasa? Quote Link to post Share on other sites
yurgen Posted March 17, 2013 Report Share Posted March 17, 2013 I tak też trzeba będzie zrobić ale chciałem żeby było wsio na kamizelce. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 17, 2013 Report Share Posted March 17, 2013 A co my jesteśmy, wróżki? Na przyszłość precyzuj o co chodzi, a nie rzucasz półsłówkami i jeszcze się miotasz... Kup po prostu dobrą torbę zrzutową, a nie takie coś - to rozwiąże wszystkie twoje problemy... Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 Witam! ;) Przegrzebałem każdy temat pod frazą "CIRAS", "G&P", "CIRAS G&P" jaki był w tym dziale, przeszukałem internet w poszukiwaniu recenzji i niestety nie znalazłem żadnych interesujących mnie wiadomości o kamizelce. Chciałbym przede wszystkim wiedzieć, czy ten CIRAS: 1. Nie ciąży (na przód to jeszcze pół biedy); 2. Nie świeci się; 3. Dorównuje jakością wykonania swoim replikom; 4. Kolor to rzeczywiście Coyote Brown; Chcę zamienić wkrótce CIRAS'a na jakiegoś bardziej zbliżonego do oryginału (chyba, że w między czasie pojawią się okazje z FLYYE). Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 Jak można pytać, czy kamizelka zintegrowana nie ciąży? Prawidłowo CIRASA nosimy z kevlarem i 4 płytami. To zawsze będzie ciążyć. Jak nie chcesz nosić balistyki, to kup sobie chest riga. Pomyśl również nad dozbieraniem do Flyye, tutaj przyda się oryginalna Cordura, bo CIRAS będzie pewnie mocno obciążany. Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 Ciążenie rozumiałem przez to, że nawet bez wkładów kamizelkę ciągnie na jedną stronę. Np. "CIRAS" Strike Systems bez ładownic/wkładów ciąży na plecy wywołując po pewnym czasie ból. Ot, rozłożenie wagi :) Jeśli G&P się nie opłaca to będę szukał FLYYE. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts