orcen Posted May 13, 2007 Report Share Posted May 13, 2007 Wystrzeliłem wczoraj ponad 250 Pestek na stock AK74 CM. Strzelają w porządku, jednak są kruche. Po strzale w kamień, mur, beton, metal itd. widać że co dziesiąta kulka rozpada się na kawałki. W lufie nic takiego się nie działo. Miejmy nadzieje, że trafiłem tylko na złe opakowanie... :) Quote Link to post Share on other sites
centurion Posted May 13, 2007 Report Share Posted May 13, 2007 Przetestowałem jakieś 2000 sztuk w m15 CA stock. Nie odnotowałem żadnych niepożądanych zachowań amunicji. Choć trudno żeby się zacinały w stockowej lufie ;) Jeśli jednak chodzi o strzelanie w tego typu broni - nie odbiegają znacząco jakością od innych firm (GF, blaster, Xtreme). Quote Link to post Share on other sites
stress Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Taki OT... Moglibyscie kurierem UPS za 17zł zrobic przesyłke... koniec OT Caly team mial po 4k Pestek, i nikomu sie nie zaciela w zadnej lufie, ani w precyzyjnych ani w stockowych. TM (6,12), Cyma (6,08) czy precki 6,03. Jak dla mnie sa idealne. A skupienie sie NICZYM nie rozni od eXtremow, Exceli czy innych. Quote Link to post Share on other sites
Pivvcio Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 Pestki przyszy ladnie zapakowane, jak bedzie okazja to przetestuje. Prosze Capri o troche wiecej skrupulatnosci, bo zamiast dwoch paczek 0,3, przyszla jedna 0,3 i jedna 0,33. Mam nadzieje, ze te drugie nie beda spadac za lufa ;-) I ze te 8zl "gratis" jest z winy mojego narzekania na droga przesylke. :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
capri Posted May 16, 2007 Author Report Share Posted May 16, 2007 Ehhh, ostatnio mamy taki kocioł, że faktycznie mogła się zdarzyć pomyłka, aczkolwiek oczywiście nic jej nie usprawiedliwia. Najważniejsza satysfakcja klienta ;) Quote Link to post Share on other sites
Majo Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Replika m24, precka 6.03. Kulki: pestki 0,35 g Opis: zacinają się w magu i to namiętnie, tłok (przy przeładowaniu) potrafił rozpołowić kulki na dwie części. Aktualnie używam Straight 0,36 - żadnych problemów. Do tej repliki akurat tej wersji Pestek nie polecam. Czekam na gładkie :) Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
capri Posted May 28, 2007 Author Report Share Posted May 28, 2007 M24 CA? Była modyfikowana oprócz lufy? Quote Link to post Share on other sites
Majo Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 (edited) Sorki, zapomniałem napisać, tak - m 24 CA - cylinder wzmocniony 540 fps, gumka hop up silikonowa. Edited May 28, 2007 by Majo Quote Link to post Share on other sites
_Garfield_ Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Wystrzeliłem ok. 1000 pestek 0,25g. Żadnych zacinek, wszystkie latały porównywalnie z Xtremami. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 0.36 do 540 fps? Ja testowałem kulki .028, 0.30, 0.33 i 0.35 w 550 fps i najlepiej wychodzą 0.28. 0.30 ujdą - lepsza celność, wolniej lecą. Ale cięższe wydały mi się bez sensu. Po prostu zasięg spada. Quote Link to post Share on other sites
mant3z Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 (edited) Strzelam i strzelam tymi pestkami i qrde normalnie kulki, nic magicznego. Dobra cena, lot dobry, zasięgo normalny... czego tu jeszcze wymagać. Miałem przypadek roztrzaskania się kulki jak mi broń wystrzeliła w pokoju. Coś z 2m w ścianę (tynk). No ale czym tu się przejmować, nie widzę podstaw aby miała się roztrzaskać w lufie. Dziś domówiłem 24tyś :) styknie na jakiś czas. Pomarudzę na te przesyłki, Capri chyba najdroższy jesteś :) zmuszasz nas do dużych zakupów :P Fajnie by było jakby się poczta uwineła do piątku :/ ech... Może jeszcze napisze z czego strzelam i czym: TM G36C - wymieniony HU na G&P (290FPS), używam tylko .25'ek Edited May 30, 2007 by mant3z Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 Również nie dam złego słowa powiedzieć na te kulki.Lot dobry ,skupienie również ,cena najlepsza.Jedynie kilka kulek rozpadło mi się po strzeleniu w drzewo ale co tam dwa razy z jednej kulki się nie strzela :) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 Nikt nie sprawdził w końcu z tymi siatkowymi goglami?A co tu sprawdzać? Skoro pękają na przeszkodach to wszystko jasne. Może Capri mogłoby zadbać o bezpieczeństwo klientów i sprawdzić jak sprawa wygląda?Wszystkie kulki mogą pęknąć na przeszkodzie. Było już tu wspominanych kilka przypadków zapruszenia/uszkodzenia oka przez pękniętą kulkę i nadal podtrzymuję swoje zdanie, że tylko idioci nie dbający o swój wzrok chodzą w goglach siatkowych. Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 M4 RIS ICS(ok 400fps) Przebieg: 4k Uwagi- skupienie troszkę gorsze niż XP. Nie tną się. Jak za taka cenę sie opyla :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 Testowałem Pestki 0.2g na nowiutkim, jeszcze nie dotartym AK Krinkov JG. Na początku wystrzeliłem do końca kilkaset Exceli, a potem wsypałem do maga Pestki. Ich porowatośc jest tak duża, że musiałem cofnąc HU o kilka milimetrów, zanim zaczęły leciec normalnie, a nie w niebo. Zjawisko to zaciekawiło mie na tyle, że wcisnąłem kilka tych kulek do maga od CA870 ze springiem M140. Wcześniej używałem kulek 0.3g Xtreme i nieregulowany HU słabo na nie działał (zasięg stockowego AEG'a). Po wystrzeleniu pierwszej Pestki zauważyłem przesadne podkręcenie. Kulka kończyła lot gdzieś po 20 metrze waląc ostro w grunt. Moja ocena: Świetne kulki, ale tylko jeśli masz regulowany Hop-Up. Bo ich porowatośc jest tak duża, że są przesadnie podkręcane. Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 (Może już było, ale co tam :P ) Czy kiedykolwiek doczekamy się czarnych pestek(obecnie są jedynie czarne XP) Quote Link to post Share on other sites
capri Posted June 2, 2007 Author Report Share Posted June 2, 2007 Faktycznie, już było. Doczekamy się, ale nie szybko, bo pracujemy teraz nad istotniejszymi zmianami niż kolor. Quote Link to post Share on other sites
BlazakoV Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 ...bo pracujemy teraz nad istotniejszymi zmianami niż kolor. To znaczy? Czyżby wersja polerowana? Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Aktualnie pracujemy nad nowymi typami Pestek (fluo, bio i polerowane). Partie próbne będziemy testować za 2 tygodnie. Konkrety będę mógł przekazać za miesiąc. Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 wystrzelałem dzis moje pierwsze 1000 sztuk 0,28 pestek. Podkrecalność przez hu: 8/10 Celnosc, tor lotu itp: 8/10 bardzo ładnie lataja ale... bardzo mi się zacinaja w mid-capach (MAG oraz G&P). Zacinaja sie tak ze jak chce rozłdować maga do pusta to nie moge i trzeba puknąc. Podejrzewam że odrobina silikonu by pomogła ale nie miałem go przy sobie a miałem XP 0,28 do których wrociłem. Czekam na wersje polerowane. Quote Link to post Share on other sites
Cisko Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 AK 74 Cyma 2k pestek 0.2 g wrażenia jak najbardziej pozytywne, zero zacięć pustych strzałów lecą ładnie i daleko a powtarzalność strzałów super. Czekam teraz na nową dostawę to zamówię parę k 0.23 8-) Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 A jak wygląda przechodzenie pestek przez magi elektryczne? Chodzi mi dokładniej o box do M249. Quote Link to post Share on other sites
capri Posted June 17, 2007 Author Report Share Posted June 17, 2007 Wczoraj wystrzeliłem z podobno zacinającego się maga CA ponad 2000 Pestek 0,20g. Bez najmniejszych problemów. Jednak to tylko moja subiektywna opinia i należy to przetestować na własnym sprzęcie ;) Quote Link to post Share on other sites
woma Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 Czy pestki z nowej dostawy, będą "wzmocnione" lub polerowane? Czy receptura i sposób wykonania pozostanie bez zmian? Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 u mnie z hi-capów dobrze latają (CA,JLS). Ale w mid-capach źle :( a tak sie napaliłem :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts