capri Posted July 21, 2007 Author Report Share Posted July 21, 2007 Zastosowanie Pestek 0,28g na pewno poprawi efekty. Ja bym jednak zerknął do tego HU i zmniejszył dystanser. Quote Link to post Share on other sites
Potf0r Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Replika: AKS74U z VFC Lufa: KM HEAD 285mm 6.04mm kulki: pestki 0.25 (wyplute ponad 2k) Magazynek: midcapy G&P i VFC Brak zacięć w lufie i midcapach.... Chociaż gdy dłużej poleżą w midcapach (np. rozładuję magazynki następnego dnia po rozgrywkach) to zacinają się - wystarczy puknąć magiem w drugą rękę i wsio wraca do normy. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 Replika: M15A4 CA Stock Lufa: 509 mm stock marui Kulki: pestki 0.20 Wystrzelone kulki: około 3000 Brak jakichkolwiek zacięć w lufie czy to w magazynkach. Używam low capów CA. HU ustawione na 0 i wtedy też kulki mają najlepszą trajektorię i zasięg. Quote Link to post Share on other sites
kuba1323 Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 Mam SLR105 A1 Steel version ~440 fps, na gumce guardera przeźroczystej. Na początku strzelałem z 0.25(pestki oczywiście), wszystko ok, wydawały sie za lekkie. Przerzuciłem sie na 0.28(również pestki) i kulki wydaje mi sie, że nie są podkręcane odpowiednio(są podkręcane za słabo). Hop up na maxa podkręcony, co spowodowało już kilka zacięć(wcześniej brak). Muszę powiedzieć, że tego typu problemy są raczej rzadkością i z tego co wiem to taki objaw wystąpił dosłownie w kilkunastu paczkach z kilkunastu tysięcy paczek, które sprzedaliśmy. Chyba, że jestem w błędzie, to proszę o informacje innych osób. może to mnie dotyczy, niedługo będę miał "trochę później sprzedane " 0.28. Pozdrawiam kuba1323 Quote Link to post Share on other sites
El_Vide Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 Przestrzeliłem już 2k kulek na precce 6,03 i lata jak marzenie :) Wprawdzie kulki rozsypują się łatwo po uderzeniu w cel, ale póki co przebywają cało całą podróż przez lufę więc nie narzekam :) Kulki ładnie lecą już na MINIMALNYM hopsiupie, co biorę na plus (nie trzeba "dusić" kulki gumaczem...) Ogólnie kulki w porządku, mogę je polecić z czystym sumieniem :) I ta cena... Quote Link to post Share on other sites
crejzy Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 replika - AK 74 cyma lufa - stock 6.08 kulki - pestki 0.25 wywalone 1k magi: mid-cap G&P, hi-cap cymy, mid-cap ca Wrażenia ogólnie ok, hopup się ładnie ustawia, niestety w magu ca zacinały się Quote Link to post Share on other sites
putinn Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 replika - AUG [JG] upg 400fps lufa - precka SRC 6.03mm hu - sylikon guardera kulki - pestki 0.25 wystrzelone 1.5k + zero zacieć w Hicupie i w lufie - po 1.5k kulek gumka HU (hu ustawiony na 0) została delikatnie poszarpana co mnie delikatnie zdenerwowało... wcześniej gumka była dałą bo przed strzelaniem robiłem przegląd :-F Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 Replika - M16A3 P&J Lufa - stock hu - stock kulki - pestki 0,23 i 0,25 wystrzelone jakieś 4k Tor lotu ładny, nie wiem dlaczego pestki 0,25 lecą dalej i lepiej od guarderów 0,25. Czasami wśród kulek można napotkać się na jakiegoś bubla który blokuje się w magu, dlatego zalecam selekcje. Quote Link to post Share on other sites
sweder Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Zakupiłem 4000 szt pestek 0.23 i 2000 szt 0.20 Nie w celu testów, lecz chciałem po prostu spróbować... Replika m14 AGM, wymienione wszelkie bebechy, prec 6.03 Ustawiłem HopUp i byłem bardzo zadowolony... zasięg wzrósł... podobało mi się... Po około 3 godzinach... przerwa na obiad... Zaznaczam, że nie zanotowałem żadnych zacięć w lufie... Zaczął mnie niepokoić rozrzut... Kumpel strzelał na dragunowie, jakimiś ciężkimi, był wniebowzięty.. Znów sprawdzam HopUp... Zasieg lepszy, ale coś mi tańczyły na boki... Pomyślałem... ubzdurałem sobie... wcześniej było tak samo... Ale cóż... wziąłem od kumpla extremy... sprawdzam... Skupienie lepsze... zasięg delikatnie gorszy... Pomyślałem, że wina komory.. dopiero co wymianiałem... Więc wzieliśmy na warsztat lekko stuningowaną mke z CA... To samo... na extremach skupienie lepsze... zasięg ciut gorszy... No to excele... wypadly podobnie jak xtremy... Kolejna replika... stockowy mp5sd3 z CA... Kumpel załadował pestki... strzela w semi... cytuje: O k...... ale kulki... zaje...te (wzrost zasięgu) strzela w auto: O ku... ale tańczą... Sprawdziłem na koniec w pistolecie (Umarex na co2 - 360fps) Nie dalo sie strzelac... celnosc byla fatalna... zego na extremach nie odczulem... Podsumowując... Byłem zadowolony z kulek... gdyż bawiłem się nieprzeciętnie... Podczas testu na dystansie 50metrów celując w środek grupy trafiłem 3 osoby :) Po zmianie na xtreme trafiłem jedną... Do mojego pistoletu... się nie nadają... Jeżeli oczekuje skupienia... nie nadają się.. Jeżeli ktoś sieje kulkami jak z km... są fantastyczne... Nie wiem czym to może byc spowodowane... w końcowej fazie lotu kulki skrecaly a to w lewą strone.. a to w prawą... Zastanawialismy się czy jest to może kwestia wyważenia kulki... nie wiem... Ogólnie zdecydowałem, że będe kupował i pestki... i xtremy... w zależności od humoru i efektu jakiego będe pożądał, takie będe stosował... Tu mam pytanie do Capri... Czym może byc spowodowany ten rozrzut?? i czy planujecie coś zmieniać... gdybym na waszych kulkach miał takie skupienie jak na xtreme... a zasięg się nie zmienił... no to kulki rewelacja... W razie pytan co do bebechow wwymienionych u mnie badz mce podam do wiadomosci capri. mp5 byla stockowa... Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Używałem (niestety) tylko pestek w swoim M15 [bE] i nie jestem w stanie napisać takiej opinii. U mnie też zauważyłem rozsiew kulek. Ale ogólnie są dobre i co najważniejsze (dla mojego szczupłego portfela) TaNiE :P Serdecznie polecam! Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 replika - M4A1 G&P lufa - 6,05 kulki - pestki 0.25 Bardzo ładny tor lotu. Zero zacięć. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z pesteczek. Niedługo będę testował 0,23. Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 Oto jaka "precyzyjna" pestka trafiła się w opakowaniu. Niestety ostatnio zaobserwowałem spadek jakości, ostatnio zakupiona paczka ma strasznie duży rozsiew na auto. Na dwudniowym scenariuszu pestki zaliczyły 2 zacinki: -0.2 na SLR CA -0.23 na g36c CA lufy: stock Quote Link to post Share on other sites
sweder Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 Rozsiew, który również zanotowałem i wyżej opisałem prawdopodobnie spowodowany jest żłym środkiem ciezkości, wokół którego obraca się kulka po przejściu prze Hop Up... Raz pęcherzyk powietrza jest na środku, innym razem gdzie indziej... w związku z tym kulka nie obraca sie tak jak powinna... Rozsiew jest tragiczny... Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 Potwierdzam Również miałem zacinkę w stokowej lufie 6,08 . Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 Witam I ja moge potwierdzic że pestki lataja gorzej niż wcześniej rozsiew jest tragiczny, powtarzalnośc na semi też zostawia wiele do życzenia w porównianiu do poprzednich pestek które posiadałem. PS Mam prec lufe. Quote Link to post Share on other sites
capri Posted August 20, 2007 Author Report Share Posted August 20, 2007 Sprawa braków w opakowaniach faktycznie już została przez nas zauważona i wiemy, że średnio w jednym opakowaniu na 1000 zdarzają się odpady po produkcyjne. Niestety jest to problem wszystkich producentów to samo zauważyliśmy np. w Blasterach i Marui. Fakt jest faktem, że nie powinno to się zdarzać i walczymy o to z fabryką, żeby takie przypadki nie miały miejsca. Co do "rozsiewu", to nie zauważyliśmy tego problemu, ale skoro kilka osób zgłosiło problem to musimy temat zbadać. Czy dotyczy to wyłącznie Pestek 0.20g i 0.23g? Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 Ja rozsiew zauważyłem na 0.25 370fps lufa systema 6.04. Kolega zasypał HiCapa pestkami 0.25 które porzyczył od kolegi który kupił je pod koniec listopada i tez stwierdził ze maja duży rozsiew, SLR@380fps lufa stock. Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 U mnie rozsiew jest na 0,2 0.23 i 0.25 na lufie DF 6.04 590mm oraz MB 247mm Quote Link to post Share on other sites
fifka57 Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 u mnie roozsiew jest minimalnie wiekszy ale zauważyłem głebszy problem - słobo reagują u mnie na hopup w porównaniu np do gold fire itp.. Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 jak użyłem 0,28 pestek w sigmie na co2 ustawiając odpowiednio hu to po przejściu na extreme precision musialem hu skręcić w dół... morał z tego taki że moje też się słabiej podkręcały... no ale komora hu w tej sigmie to wymysł chorej wyobraźni ;) Quote Link to post Share on other sites
sweder Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Opisany u mnie na pestkach 0,23 i 0,20... Jak pisałem... może to kwestia srodka ciezkosci, który nie jest w środku :) Quote Link to post Share on other sites
capri Posted August 21, 2007 Author Report Share Posted August 21, 2007 (edited) Raczej to nie jest kwestia powietrza i tym podobnych. Przerabialiśmy to już na początku. A co myślicie o tym, że może to powodować powłoka zewnętrzna, która jak zapewne wszyscy zauważyli ma na sobie coś w rodzaju talku? Możecie spróbować prawidłowo wyczyścić lufy (w szczególności komory hu)? Dla niezorientowanych: 1. HU na minimum 2. lufa w dół 3. pryśnięcie niewielkiej ilości oleju silikonowego do komory (w gnieździe maga) 4. wycior Zauważyliśmy, że po wystrzelonych kilku/kilkunastu tysiącach Pestek na gumce pojawia się pył (jakby odpowiednik nagaru w broni palnej ;) ). Taki zabieg może wyeliminować problem. Przypominam, że po czyszczeniu trzeba wystrzelić kilkadziesiąt/kilkaset kulek, aby HU zaczął działać właściwie. Jeżeli ktoś ma czas i ochotę to zapraszam z bronią i amunicją do nas. Zrobimy testy na miejscu i może dojdziemy od razu do konkretnych wniosków. Edited August 21, 2007 by capri Quote Link to post Share on other sites
regal Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Replika - M15A4 Rifle CA Lufa - stock HopUp - sylikon guardera Kulki - Pestki 0.23 wystrzelone już około 6K. Lot kulki - dobry, dobra równierz podatność na HU. Ogólnie zadowolony :) Quote Link to post Share on other sites
sweder Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 (edited) Przed strzelaniem karabin był czyszczony i smarowany z racji iz był to wypad dwu dniowy... No i druga kwestia... nie było tego problemu na extremach w tym samym czasie... Jestem ciekaw czego mogłaby byc to kwestia z rajci iz ogólnie z pestek byłem zadowolony... Rozsiew był na moja korzysć w tym przypadku... Jeżeli będę jechał przez Piaseczno to któregos razu wezme ze sobą sprzęt... pokazałbym w czym rzecz... może znalazłoby sie rozwiązanie... Pestek używałem po raz pierwszy... Spróbuje zrobic nagranie w ten weekend... o ile bedzie cos widać mogę przesłac do capri, tu nie bede umieszczał... Pozdrawiam Edited August 21, 2007 by sweder Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted September 9, 2007 Report Share Posted September 9, 2007 (edited) No to i ja coś napisze. Karabin: g36c tunning 470fps HU: stock TM, gumka też stock TM Lufa: KM Head 363mm 6,04mm Magi: 2xhi-cap CA do g36, 470BB Od zawsze stosowałem eXtremy, ale że cena Pestek konkurencyjna, więc się skusiłem. Kupiłem od razu 6k kulek 0,28g. No i po wystrzeleniu 2k nie mogę powiedzieć żebym był z nich zadowolony :/ Fakt, nie zdarzyła mi się zacinka jeśli chodzi o lufę, ale wyraźnie tną mi się w magach. Mam dwa i w obu jest to samo. Przy eXtremech nigdy mi się to nie zdarzało (wystrzeliłem ich już z 30k), a jeśli nawet, to może raz czy dwa a tutaj praktycznie non stop. Mag do końca nakręcony, do tego wyczyszczony itp. Planuje je wypróbować w magu od TM. Jeśli sie sytuacja powtórzy to raczej już nigdy do tych kulek nie wrócę. One są chyba po prostu zbyt chropowate na hi-capy, bo mój znajomy w hi-capie do eMki ma podobne problemy. Edited September 9, 2007 by _Arczi_ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts