99TOMCAT Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 kup p90 gfc podmień tę część i sprzedajz niewielką stratą już full plastik gfc ;-) Wyjdzie zdecydowanie taniej... Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 kup p90 gfc podmień tę część i sprzedajz niewielką stratą już full plastik gfc ;-) Wyjdzie zdecydowanie taniej... Tak, tylko korpusy są inne, i nie pasują do siebie... Korpus podany jest do wersji P90 z wbudowanym kolimatorem który należy wmontować. Quote Link to post Share on other sites
Pies Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 (edited) Po ostatniej strzelance w dość ciężkich warunkach moje p90 "lekko" się usyfiło. Spust i selektor ognia działają teraz z oporem. Ma ktoś pomysł jak to przeczyścić? Trzeba rozkładać body czy wystarczy wymontować spust (jak?)? Edited January 20, 2009 by Pies Quote Link to post Share on other sites
Pies Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Dobra już wiem. Nie trzeba rozklejać body. Wystarczy zdjąć górne body, wykręcić malutą śrubeczkę, wyjąć prostokątną płytkę, "wyjąć drut spustowy" (do tego trzeba chyba wyjąć GB), ustawić selektor na auto i wyjąć spust. ps. sory za double posting. Quote Link to post Share on other sites
Groter Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Czy ktoś testował P90 GFC? Jak ma się ona do CA bo nie ma sensu chyba nawet robić z TM bo to inna klasa. Mimo wszystko proszę o opinię. Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Ehh... http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=56980 I jest sens porównywać gfc/acm do TM. Co w TM'ce jest takiego fajnego? jest cały z plastiku? ma słabszy GB? Quote Link to post Share on other sites
bonbon Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Można jeszcze gdzieś dostać nową P90 za mniej niż 900 zł ? Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Witam!!! Mam pytanie do posiadaczy wersji z kolimatorem - czy może mi go ktoś opisać? Dokładniej chodzi mi o typ punktu celowniczego, wielkość okienka, awaryjność, zasilanie... i to chyba wszystko. Acha, zdjęcie z perspektywy strzelaca - b. mile widziane :mrgreen: Jeszcze jedno - nie proszę o rady typu: "kup sobie wersję z tłumikiem i szyną" - co do mocowanych na lufie tłumików mam BARDZO niemiłe wspomnienia i nie chcę się w nie pakować znowu. Ps. Chodzi oczywiście o TM-kę :-P Pss. Można jeszcze gdzieś dostać nową P90 za mniej niż 900 zł ? Specshop. Ale chwilowo nie mają. I nie licząc baterii :???: Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
WUZI Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Punkt celowniczy to zwyczajna kropka z dwustopniową regulacją jasności. Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 (edited) 100%? nie żadne wynalazki typu plusik albo kółko?? :killer: edit: ort. Edited March 15, 2009 by HellCat Quote Link to post Share on other sites
Lobotom Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 W Specshopie P90 kosztuje 850 właśnie dlatego,że jej nie mają. Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Nie łapię. A kiedy ostatnio ją mieli? W takim razie kolego bonbon - gdzie wypatrzyłeś ją za 900 zł? Quote Link to post Share on other sites
Lobotom Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Cena 850 pochodzi z okresu kiedy 100 jenów kosztowało 2,2 PLN,teraz kosztuje 3,6 PLN,więc jeśli P90 się pojawi cena będzie przeliczana po nowym kursie. Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 100%? nie żadne wynalazki typu plusik albo kółko?? :killer: edit: ort. Kropka. Quote Link to post Share on other sites
Pies Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Specshop w ogóle nie zprowadza nic z Japoni na tą chwilę właśnie z powodu kursu jena (info ze sklepu). Tam gdzie mają p90 z nowych dostaw jest po 1200pln. Jedyne miejsce gdzie widziałem Pe po starej cenie jest zbrojownia (950zł). Kolimator ma zwykłą kropkę. Światło to chyba 15mm. Zasilany dwoma bateriami aaa. Quote Link to post Share on other sites
Qimara Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 Witam, Zastanawiam sie nad kupnem repliki P90 TM (tej z kolimatorem). Lecz nie jestem pewien czy spełni moje oczekiwania które są następujące: -Zależy mi na tym by przykładowo replika JG G36 lub inna broń II klasy nie strzelała o wiele dalej niż I klasowa P90 po małym tuningu jaki mam zamiar wprowadzić po wybraniu takiego którego polecicie poniżej. Czy zasięg tej repliki będzie mnie zadawalał jak na taką małą broń? Po za tym chciałbym ztuningować stokową wersje tego P90 by je wzmocnić do najlepiej około 380fps by też za bardzo nie szkodzić i za bardzo nie przekształcać tej repliki. Na pewno będą sie starał zmienić gumkę HU oraz zmienić lufę na precyzyjną i może jeszcze z zmienię tłoki i zębatki czyli różne rzeczy które można zmienić za jakąś normalną cenę i mam nadzieje że będą miały jakiś większy wpływ na jej działanie. Chciałbym odraz kupić za jednym razem tłumik lecz nie wiem jaki wybrać i jaki by pasował. Moglibyście jakiś polecić we wszystkich kategoriach? Dziękuje z góry. Pozdrawiam czekam na szybką odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 Zambezi TM ma magiczny Hop up i bardzo dobra kulturę pracy. A GB chodzi bez problemu na M120 przy rofie ok 30k/s. Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Nie ma czegoś takiego jak magiczny hop up ;), jest tylko dobrze/źle wykonany i złożony... Da się złożyć p90 acm tak dobrze, żeby miało zasięg jak p90 tm, wystarczy troszkę pomyśleć... Fakt faktem, TM będzie mieć lepszą kulturę pracy, acm ma ją na poziomie g36c JG. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Ale w Tmie zawsze będziesz miał tak złożone i zawsze będziesz miał tak wykonaną komorę a w ACM może być różnie. Quote Link to post Share on other sites
Qimara Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Osobiści zastanawiam sie nad repliką TM bo do tego ACM nie mam zadużego zaufania. Ale powracając do mojego pytania czyli po pierwsze mam zmienić spręzyne na M120? (Obojętnie jaka firma itd itp)? Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Nie wstawiaj m120 do tm'ki. Szczerze wątpię, że pochodzi takie coś długo. Max. co tam bez obawy możesz wstawić to 110. No, ale to nie jest temat o tuningu. W temacie o tuningu poczytaj jakie sprężyny ludzie wsadzają. Ja tak czy siak polecam przynajmniej na początku pobiegać ze stockiem. Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 TM wytrzyma 120. Byle rof nie za duży. Quote Link to post Share on other sites
Qimara Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 rof? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 szybkostrzelność- rate of fire Quote Link to post Share on other sites
Qimara Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts