Tymbark Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Niestety A.Ani Tropikalny ani ARVN nie są dostępne w polskich sklepach. B.Jeżeli chodziło mi by o tropikalny nie mówił bym o wycięciu środkowej kieszeni jednak podsunąłeś mi lepszy pomysł z tym tropikalnym za ten pomysł serdecznie dziękuje. C.Czy mógłbyś podać różnice miedzy Tropikalnym a Alice Medium ? Quote Link to post Share on other sites
Cn Rudy Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Skoro już o plecakach mowa to się podłączę. Poszukuje małego plecaczka na podręczne pierdoły, racje żywnościowe itp. Czy możliwe jest by LRRP używali plecaczków takich jak ten? http://sklep.fort.send.pl/go/_info/?id=1772 Czy są na to wiarygodne źródła, czy jest to tylko domysł, czy jednak nic takiego nie miało miejsca? Quote Link to post Share on other sites
G838 Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Kolego Tymbark, czy możesz zdradzić po co i do czego Ci (robić) coś takiego? Kolego CN Rudy, to jest jedynie Twój wymysł, nic więcej. Quote Link to post Share on other sites
elgeniusz Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 http://www.vietnamgear.com/kit.aspx?kit=633 The United States supplied the South Vietnamese Army with surplus stocks of M1945 load carrying equipment early in the war. Unfortunately the combat field pack proved to be too small for multi-day missions and old larger French rucksacks were often preferred instead. In addition the pack's attachment to the suspenders was so poor that when it was employed ARVN soldiers routinely carried the pack on a separate set of shoulder straps. As a result of these deficiencies Natick Labs developed the ARVN rucksack.1 Wiec niby tak, uzywali. Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Hm..Gdyż na rynku polskim - a do takowego aktualnie mam dostęp nie dostane plecaka który widział choćby skrawek wietnamskiej dżungli , kontynuując napisze jedno - radzić sobie jakoś trzeba. Quote Link to post Share on other sites
G838 Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 (edited) do Elegiusz: Więc niby czekam na dowód popierający Twoją wypowiedź. do Tymbark: ale do czego Ci to potrzebne. Nie odpowiedziałeś. A to, że na polskim rynku nie ma 90% fantów jakie mogą znajdować się i znajdują w kolekcjach to zupełnie inna sprawa, i nie jest to wytłumaczenie. Edited April 21, 2010 by G838 Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Zazwyczaj , bynajmniej z własnego doświadczenia plecak jest niezbędnym elementem podstawowego wyposażenia piechura . Zaczynam dopiero swoją przygodę ze stylizacją jednak 2 rok siedzę w sofcie , i wiem że nie wszystko da się wrzucić do oporządzenia a co jednak jest niezbędne w walce. Od tego jest właśnie plecak. Quote Link to post Share on other sites
SAT CONG Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Tymbark A. W Polsce nigdy nie leżały plecaki do sprzedania co najwyżej ktoś wstawił sztukę do sprzedania . Ja wszystkie plecaki ściągałem do kraju. B. Proszę bardzo choć lepiej by było jak byś kupił oryginał. c. Nie mam ALICE więc Ci nie pomogę. Cn Rudy Jest to plecak M45 i do LRRP pasuje jak mi szeleszczące dresy. elgeniusz A tam chyba niema słowa o LRRP? LRRP to nie jest ARVN. Proponuje przeczytaj to jeszcze raz ze zrozumieniem. A jak znajdziesz zdjęcie LRRP z plecakiem m45 to masz u mnie zimne piwko OK? Quote Link to post Share on other sites
G838 Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 No to Tymbark w końcu do czegoś doszliśmy... Ja się nie pytam do czego służy plecak, wiem to uwierz mi. Jeżeli to ma być luźna stylizacja na strzelankach to wystarczy Ci że będziesz sobie nosił zwykłe niepokombinowane ALICE i nikt nie będzie się czepiał. W innym przypadku zniszczysz jedynie oryginalny plecak, nic więcej nie osiągniesz. Jeżeli jednak w Twojej głowie rodzi się myśl chodzić z tym czymś podczas np. zlotów militarnych jako element "postaci", to... nawet o tym nie myśl. Taka moja rada. Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Okej..rozumiem , a mógłbyś mi przybliżyć ceny kontraktowych plecaków tropikalnych ? Quote Link to post Share on other sites
Dżordż Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 (edited) Tymbark-sprawdź sobie skrzynkę z wiadomościami jezeli chcesz kupić plecak tropikalny. Edited April 21, 2010 by Dżordż Quote Link to post Share on other sites
elgeniusz Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Mój błąd, nie doczytałem. Quote Link to post Share on other sites
Cn Rudy Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 Dzięki chłopaki za informacje :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
G838 Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 Nie ma jakiegoś sztywnego cennika na plecaki tropikalne. Przedział cenowy kształtuje się od ok. 500 zł za słabą używkę po ok. 1600 zł za nowy kompletny. Jednak zawsze można coś trafić po okazyjnej cenie. Quote Link to post Share on other sites
marcu Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 @Tymbark. Ja też siedzę już trochę w ASG i jedyny moment kiedy plecak faktycznie by się przydał to był milsim TET 2 i nigdy, naprawdę nigdy więcej. Pytanie czy to co chcesz do niego włożyć faktycznie na 100% jest ci niezbędne lub czy nie możesz wsadzić sobie tego gdzieś indziej. Chorujesz na plecak, ok, naturalna kolej rzeczy. Jeśli sobie to przetłumaczysz to poczekaj, zbierz inny podstawowy sprzęt a jak już nie będziesz miał co kupić to kup plecak. Przekonasz się, że wcale na normalnych strzelankach nie jest taki przydatny, raczej przeszkadza. Jeśli sobie nie przetłumaczysz to kup Alice medium pack, wywal stelaż, doszyj szelki alice, i kawałek materiału na klapę (np z kieszeni na radio) i masz piecieszadło, które będzie Cię męczyło aż kupisz oryginał :) A druga kwestia to na jaką jednostkę się stylizujesz? Wybór plecaka zależy również od tego. Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Jungle z moora Ktoś ma, ktoś widział? Jak toto się sprawuje? Trzymają rozmiarówke? Quote Link to post Share on other sites
G838 Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Widzę że ciężko Ci poczytać posty na tym forum: Mój znajomy nosił buty od Moora i po krótkim okresie czasu mu się rozpadły. Tę sama opinie można wyczytać na zachodnich forach. Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 (edited) woch aż jedna opinia a czy jest jeszcze jakiś sklep, który szyje kopie jungli? ofc nie na panamie Edited April 23, 2010 by Kelly Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Dwa pytania: 1. Czemu koniecznie kopie? 2. Czemu "ofc nie na panamie"? Quote Link to post Share on other sites
LeoN2024 Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Wie ktoś może czy i jakich strzelb gładkolufowych używano w tym konflikcie? Obiło mi się kiedyś o uszy, że używano Remingtonów, ale to zasłyszane info. Quote Link to post Share on other sites
speedor Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Remington, Ithaca, Stevens... właśnie, i czemu nie na panamie? Quote Link to post Share on other sites
LeoN2024 Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Jeszcze jedno. Na jakiej zasadzie były przydzielane? Coś na wzór M60-karabin wsparcia na poziomie plutonu? Czy może miał go jeden żołnierz na drużyne czy jak? Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 (edited) Kopie gdyż szkoda mi schodzić oryginał Potrzebuje jungle na okres przed wprowadzeniem panamki : ) Edited April 23, 2010 by Kelly Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Kopie gdyż szkoda mi schodzić oryginał A, jasne. Potrzebuje jungle na okres przed wprowadzeniem panamki : ) To jaki okres wojny chcesz odtwarzać? Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 na moje możliwości to 67-68 w planach jest jeszcze 1st cav 65 - brakuje paru elementów doradcy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts