Kopciu500 Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Może pytanie nie odpowiednie do tego tematu, ale lepszego nie znalazłem. Mianowicie czy FAST ma jakiś określony układ ładownic, czy mają wolną rękę w wyborze? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Układ to sobie każdy sam ustala raczej. Quote Link to post Share on other sites
Kopciu500 Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Źle to napisałem. Chodzi bardziej o zestaw ładownic. Czy mają przypisany jakiś konkretny? Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Raczej nic stałego i konkretnego. Tzn. dostają sprzęt partiami, więc poszczególne oddziały, czy nawet wiesze formacje otrzymują podobne sety, ale raczej są to sprawy mniejszych zamówień, a i tak każdy w tym sprzęcie miesza, dokupuje, wymienia itp, więc jeśli nawet paru chłopa dostaje przydziałowo podobny zestaw, to finalnie już nie jest taki sam. I tak oto poznałeś tajemnice oporządzenia modułowego :D. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Generalnie to FAST ma na swoim wyposażeniu jedną z wersji FSBE II. Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Hej, czy to prawda, że rozmiarówka USMC jest większa od tej, którą ma US Army? Przykładowo, spodnie MCCUU M/R są większe od BDU M/R. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Są dłuższe. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Cholera też mi się tak wydawało. Czy to ze względu na użycie "boot bands" ? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Tak. Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted March 11, 2010 Report Share Posted March 11, 2010 Pytanie za 100 punktów. Jak wygląda sprawa... skarpet w korpusie? Przeczesując ebaya natknąłem sie na kilka różnych skarpet opisywanych jako issued czy to army czy usmc. Tylko które są aktualnie w użyciu przez marines? Stawiam że mogą być to albo zielone(50%wool 30%cotton 20% nylon) albo dostępne w 3 kolorach czarnym, piaskowym i zielonym(50%cotton 45%acrylic 5%silver). Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 Tak jak z bielizna, w wiekszosci przypadkow sa uzywane prywatnie zakupione. Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Witam Co możecie mi powiedzieć o tym plecaku : http://allegro.pl/item955072263_plecak_pat...snybcm_165.html ? Jaką ma pojemność ? Ile kosztuje nowy ? Quote Link to post Share on other sites
evan Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Jest to ILBE Assault Pack, pojemność to o ile dobrze pamiętam 27L, o nówkę będzie trudno ale w db/bdb stanie można kupić za ok 300-400zł. Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Pytanie może dziwne, ale jak wypada ta kopia http://www.taiwangun.com/wyposazenie_takty...a_c_m-1986.html w stosunku to oryginału , bo cena o niebo lepsza ;) Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 To jest kopia 3-day packa. Co to ma wspólnego z ILBE? Ale jak już pytasz, to nie wypada, shit straszliwy. Zresztą nie wiem czego można się spodziewać po plecaku w cenie ładownicy. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 W tych plecakach klamry i zatrzaski pękają w palcach, a o odcieniu kamuflażu nie ma nawet co wspominać. Quote Link to post Share on other sites
Gromus Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 Zwykli ''grunci'' używają masek p-gaz M40 czy MCU-2p? Oczywiście chodzi mi o teraźniejsze 'czasy' Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 M40. MCU-2/P to tylko w FR o ile się orientuję. Quote Link to post Share on other sites
valadi12 Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 Jakich ochraniaczy używają leśni marpatowcy? Czy to będzie coyote brown, olive czy może czarne? Czy może takich jak tutaj: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5287 Quote Link to post Share on other sites
MaCiEjOoS Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 A kto to Leśni marpatowcy ? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 Czarne/CB Alty/Bijansy w CB. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 Tak ostatnio spodobał mi się ACOG TA11 i się zastanawiałem czy ktokolwiek w ogóle go używał. Póki co znalazłem jedynie to: Gunnery Sergeant Joel Shaver’s TA11 Testimony- "The first picture is of my ACOG Training at Camp Horno. Before our Battalion deployed to Iraq our company was issued 30 TA11's to Marines who were high shooters and Marines with special billets. We were given training on the use of the scopes at different distances to make us that much better in a combat zone. Our battalion commander allowed us to purchase and use our own scopes during our deployment. I purchased a TA11 and was allowed to do the training. The picture below was taken while our battalion, the 24th Marine Expeditionary Unit (MEU) I MEF for OIF2, was working in the Sunni Triangle. My TA11 made a big difference in seeing what was going on far beyond iron sites. I am amazed at how well my ACOG did in helping me identify friendlies as well as foes. Once you go ACOG there's no going back to open sites. I now use the scope on my personal M4 rifle. Love the scope. GySgt Joel Shaver"[ Czy po za tymi 30 szt. jeszcze jakieś trafiły do USMC bądź US Army? Quote Link to post Share on other sites
valadi12 Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Jakich ochraniaczy używają leśni marpatowcy? Czy to będzie coyote brown, olive czy może czarne? Czy może takich jak tutaj: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5287 A jak jest z kolorami kamizelek i plecaków? Czy plecaki tylko pod kolor munduru czy też np. CB? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 ogarnij, że się błagam. nazwa jednostki? okres? typ sprzętu... poczytaj ten temat i pokrewny z tego działu. pooglądaj zdjęcia. zrób coś a nie czekasz aż ktoś Ci powie. Quote Link to post Share on other sites
valadi12 Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Czytałem temat i patrzałem na zdjęcia i widziałem tylko, że nosili kamizelki w kolorze woodland albo coyote brown.. Chodzi mi o współczesnego piechura w marpacie. Mam na oku czarną kamizelkę i nie wiem czy będzie pasowała.. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts