PieTrzaK Posted December 24, 2007 Report Share Posted December 24, 2007 Po 1,5 miesiąca to chyba niebardzo da się ocenić replikę pod względem żywotności, wytrzymałości. A realniej to wygląda do pewnego momentu. A farba w BOYI lubi odłazić ponad normę. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Czy magi od p&j będą pasować i podawać kulki w emce boyi ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 Low Cap P&J praktycznie nie wchodzi do gniazda magazynka, ale kulki podaje dobrze, tylko wmiana jest tragicznie długa. Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 (edited) Chciałbym się zapytać o wytrzymałość RIS'a. Mam nadzieję, że nie jest to przypadkiem ochłap chińskiego plastiku i się nie rozwali zbyt szybko. Czy RIS Dboys pasuje do eMki G&P? Edited December 29, 2007 by nagrab Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 A ja bym chciał zapytać czy RIS jest złożony z dwóch połówek (górna i dolna) czy może jest to jeden element? Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 RIS jest złożony z dwóch połowek i jest marnej jakośći, po pewnym czasie wyłamują sie elementy stabilizujące i robi sie klekot :P . Co do emki G&P , to RIS może i by pasował, ale pytanie jaki sens ma zakładanie tego "czegoś" do markowej repliki? Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted December 31, 2007 Report Share Posted December 31, 2007 To jedynie czysta ciekawość. Dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Ostatnio zamontowałem kolbę teleskopową classica. Troszkę piłowania i ładnie wchodzi. Aczkolwiek kolby nie należy nabijać na prowadnicę - później trudno ją zdjąć. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Lukas_717 Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Czy do tego M4 będą pasować i dobrze podawać kulki takie magazynki Mid-Cap G&P albo Pro-Arms? I jeśli tak to czy potrzebna jest w nich interwencja jakiegoś pilniczka? Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Pytanie : Czy do Emek tejże firmy ( akurat mi o m4 ris chodzi, ale to nic nie zmienia chyba ) pasują części innych "markowych" firm...chodzi mi o CA, a dokładnie o kolbę ( teleskopowa ) I frontset - będzie pasować ? J Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Znajomy ma problem z otwarciem wersji M4 Full Metal. Wybija piny, ale za nic body nie chce się otworzyć. Możecie pomóc i napisać, co trzeba zrobić po kolei? Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Raffee Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 To powinno być pomocne http://www.asgshop.pl/hopup_lufa.php . Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 volt-220 - jak widać kolba pasuję, tylko trzeba ją przeszlifować, z tego co wiem, to frontset też powinien pasować. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
maciejs Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 Czy do tego M4 będą pasować i dobrze podawać kulki takie magazynki Mid-Cap G&P albo Pro-Arms? I jeśli tak to czy potrzebna jest w nich interwencja jakiegoś pilniczka? Co do G&P wchodzą bardzo ciężko, ale tak podają kulki. Mimo wszystko zapomnij o szybkiej zmianie magazynka. Co do drugiego produktu to nie wiem. Mogę jeszcze udzielić informacji, że magazynki G&G w ogóle się nie trzymają. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 Trzeba "przeszlifować" a co konkretnie ? Quote Link to post Share on other sites
UrkHart Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 (edited) Trzeba "przeszlifować" a co konkretnie ? a po co od razu szlifowanie i wymiana na inne elementy :?: kolbę wystarczy zdjąć i na prowadnicę nakleić trochę taśmy, znikają wszelki luzy. na frontset trzeba uważać, aby nie przekręcić śruby na górze RIS-a. mnie wyłamały się oba blokujące "ząbki" i mam lekki luz, ale może kolega dorobi mi ten element z porządnego materiału i po sprawie, co polecam zrobić od razu . a magi to faktycznie, trzeba dobrze sprawdzać co psuje, bo potem "w akcji" :killer: wymiana zajmuje wieczność... Edited January 22, 2008 by UrkHart Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Co do tych wymian. Ja po prostu mam wolną kolbę od CA i front ris od CA, na moim miejscu gdybyś to kupował też byś zmienił pewnie :P Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Imho warto zmienić na kolbę CA, lecz wcześniej miałem kolbę stała (stockowo) i imho ładnie (do momentu kiedy ktoś na niej nie usiadł) się trzymała i jakoś tam wygląda, w każdym razie plastik nie wyglądał tak "bazarowo", lecz szczytem to też nie było. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 witam , za pare dni chciałbym sobie sprawić takowe m4 ris boyi i tu moje pytanie czy ten gun nadawałby sie do cqb w tzw stocku (czy może zamontować jakąś słabszą sprężyne) i czy taką kolbę http://gunfire.pl/product-yid-1152189955-T...ycyjna-M33.html na bok składaną ktoś już montował na to cacko ? Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Ja uzywałem tego na budynki(m4 CQBR ale z przedluzka lufy wiec to samo co ris) z wymiana kilku części w GB. Tu co wymieniłem : http://wmasg.pl/forum/index.php?s=&sho...st&p=640906 Tylko jest jeden błąd, spreżyna była m90 a nie m100. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 dzięki Ravic a wiecie może jak z tą kolbą ? (wydaje mi sie że powinna pasić bez problemów bo to też firmy boyi/dboys ale lepiej sie upewnić :) ) Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Pasować powinna tylko nie wiem czy nie bedzie trzeba ciać rurki prowadnicy kolby która jest w body. Tu jest temat o sprzecie boyi: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=39359&st=0 może ktoś już to montował. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 jeszcze raz dziękuje , jak będe szczesliwym posiadaczem m4 to sie wam fotką jakąs pochwale :P Quote Link to post Share on other sites
bulany Posted February 12, 2008 Report Share Posted February 12, 2008 Co sądzicie o 'Magazynek Low-Cap FULL METAL do M16/M4 Boyi' z Gunfire do tej repliki? Sprawdzał ktoś? Jakie mid/low-capy są najlepsze do tego guna? Wiemy już, że G&G i G&P niezabardzo spełniają sie w tej replice. Quote Link to post Share on other sites
Raffee Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 Ten low-cap daje rade tylko trzeba go nasmarowac ale to norma, czy wam też hi-cap sie tnie ? Ja musze co pare kulek w niego stukać żeby podał kulki, strasznie jest to wnerwiające podczas gry. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts