orkanradar Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 Witam Czy ma ktoś coś z rzeczy uszytych z cordury MC i może pokazać zdjęcia? Quote Link to post Share on other sites
DrZeRT Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Kilka stron wcześniej jest mój post z fotkami ładownic do ak w MC Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Przejrzałem Twoje posty do stycznia 2007 i chyba ślepy jestem - szukałem postów w temacie Miwo Praszka. Quote Link to post Share on other sites
DrZeRT Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Przepraszam moja wina, wydawało mi się, że tutaj też wrzuciłem, już się naprawiam i podaje fotki Ładownica T Apteczka IKMZ Porównanie grubości taśm; na górze mamy taśmy SDS z wkłądką usztywniającą; na środku stare taśmy MIWO; na samym dole taśmy obecnie wykorzystywane, jak widać najcieńsze i zdecydowanie najmiększe. Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 (edited) Witam! Panowie przepraszam za tak długi czas bez odpowiedzi, ale byłem poza zasięgiem sieci, a jak już byłem na krótko w domu, to rodzina była na pierwszym miejscu. Teraz już ogarnąłem zaległe sprawy i czas na odpowiedzi - wspomniany wyjazd miał wpływ na prace nad nową kamizelką zintegrowaną, pasem taktycznym oraz zawieszeniem 2 pkt. Efektem projektu zestawu pas i szelki są te ostanie, zmodyfikowane pod pasy PT-2 do 4. Myślę, że teraz zaległe prace wrócą do łask. Jednak co do pasa taktycznego, to wygląda na to, że zabrnięto w ślepą uliczkę. Jednym słowem, na testach pas nie wykazał zakładanych zalet w porównaniu do modeli już oferowanych. Ale się nie poddajemy. - co do taśm, to aktualna sytuacja jest przejściową. Zapadła już decyzja o wejściu w nowy wzór taśm. To jednak po Nowym Roku. - zamki bryzgoszczelne będą po Nowym Roku - Wukasz dzięki za obiektywną opinie na temat plecaka KOCK. Myślę, że będą zmiany. - nazwa KOCK. Panowie decyzja, że plecaki MP będą nazwą nawiązywać do pól bitewnych kampanii wrześniowej 39 roku miała na celu oddać honor i pamięć tym, którzy w tych bitwach brali udział. Tylko tyle. A że miejsce gdzie walczyli nosi nazwę mało angielską, to przecież nie ich wina. Natomiast kwestia marketingowa jest tu drugorzędna. Najbardziej jednak rozbawiła mnie opinia o niefortunnym sformułowaniu "Warto pamiętać, że Kock był ostatnią bitwą polskiego września, która miała miejsce w październiku." Taką mamy historie i takie są fakty, a że brzmią niefortunnie. Cóż. Zaznaczam jednocześnie, że nie jestem nacjonalistą itp. Jestem jednak żołnierzem i cenię ludzi zdolnych do takich poświęceń, do jakich byli zdolni tamci ludzie. Niejednokrotnie w waszym, czy moim wieku. Pozdrawiam! Ps. Co do nowego pasa takycznego, to postaram się o kilka fotek. Edited December 20, 2009 by goryl017 Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 Cieszę się że taśmy są przejściowe. Quote Link to post Share on other sites
Pergacz Posted December 21, 2009 Report Share Posted December 21, 2009 Kamizelka z kontraktor, była projektowana konkretnie do noszenia na balistyce? pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted December 21, 2009 Report Share Posted December 21, 2009 Mam wielką proźbę do pracowników Miwo, ewentualnie użytkowników: przymierzam się do zakupu kamizelki TAJ i nie wiem ile ładownic na magi od Beryla/AK74 zmieści się na przód kamizelki ( dolne rzędy palsów, "pod brodą" będę miał ładownice na magi od broni bocznej ). Czy 2 ładownice na 3 magi ( przepraszam, że ze Spec Opsu :mrgreen: ) + 3 ładownice na 2 magi ( już Miwowskie ) nie zajmą za dużo miejsca. Nie pogardziłbym miejsem na cargo w okolicach prawej ręki, ale magazynki są najważniejsze. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Wolv Posted December 21, 2009 Report Share Posted December 21, 2009 Przyłóż sobie do brzucha i sprawdź czy Ci się zmieści :). Z ładownicami specopsa nie miałem styczności (mam pas i już mi wystarczy), ale jak mniemam nie różnią się szerokością od tych miwowskich bo są uwarunkowane rozmiarem magazynków. Na moje oko ładownice się zmieszczą, nie wiem jak z cargo. Popatrz na zdjęcia i policz szerokość po palsach (na zdjęciach mają prawdopodobnie system 20mm z przeszyciami co 3cm). Pamiętaj że rzeczy ze specopsa są w systemie molle i mają przeszycia co 38mm i w takiej opcji musisz zamówić rzeczy (Miwo szyje 25mm z przeszyciami co 30 i 38 mm). Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted December 21, 2009 Report Share Posted December 21, 2009 Używam tylko MOLLE. Uważam, że polski system to pomyłka ewolucji, której twór nie prowadził niczego poza zamieszaniem, ale nie od tego jest ten temat. Z tego co liczę - zmieści się, dzięki ;) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted December 21, 2009 Report Share Posted December 21, 2009 (edited) Jeśli sie chcesz koniecznie unieszczęsliwac ladownicami na 3 magi... Używaleś kiedys i wiesz jaka jest roznica w obsłudze? A co do zajmowania miejsca. zajmie to 8 x 2 palsy. Nie wiem ile palsow ma taj ale przy moich slusznych wymiarach jest to tyle ze jakies cargo i apteczke mialbym ostro na bokach, uwazaj zebys nie mial reszty kieszeni na plecach. Edited December 21, 2009 by Jaeger Quote Link to post Share on other sites
MATI12 Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Która z kieszeni najlepiej pasuje do granatu dymnego GD-10 ? Kiesze na granat dymny US , Kiesze na granat ręczny , Kieszeń na granat Nico . Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 31, 2009 Author Report Share Posted December 31, 2009 Która z kieszeni najlepiej pasuje do granatu dymnego GD-10 ? Kiesze na granat dymny US , Kiesze na granat ręczny , Kieszeń na granat Nico Hm, nie znam wymiarówki MIWO, ale do GD-10 pasują kieszenie granaty dymne US wszelkich innych producentów (kontrakty i kopie), kieszeń na granat ręczny prawdopodobnie będzie za niska, na NICO będzie zdecydowanie za wąska. Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Witam! Dla zainteresowanych i pytających o zdjęcia prototypu pasa taktycznego http://miwo-military.net/galeria/Prototypy/ Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Witam , mam pytanie czy zakładał ktoś pod tą kamizelkę http://miwo-military.net/-produkty/pid,558...ATROLOWA-K-D-P- jeszcze oporządzenie PLCE , ew jeżeli nie czy ktoś mógłby mi polecić jakiś pas/szelki lub coś podobnego abym mógł wrzucić jeszcze torbę na odzysk? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Co się dzieje, że strona zniknęła ? Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 (edited) Wygląda jakby zniknęła zawartość :( (hacker ????) nawet maile do webmastera wracają :( I'm sorry to have to inform you that your message could not be delivered to one or more recipients. It's attached below. For further assistance, please send mail to <postmaster> If you do so, please include this problem report. You can delete your own text from the attached returned message. The Postfix program <webmaster@miwo-military.com>: host miwo-military.com[195.149.229.125] said: 511 sorry, no mailbox here by that name / skrzynka pocztowa odbiorcy nie istnieje (#5.1.1 - vuser) (in reply to RCPT TO command) Edited January 4, 2010 by JarekM Quote Link to post Share on other sites
bulany Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 Wygląda jakby zniknęła zawartość :( (hacker ????) nawet maile do webmastera wracają :( Za dużo filmów... Stronka już śmiga jak trzeba. Czym była spowodowana przerwa - trudno powiedzieć. Adres webmaster@domena.com jest wyświetlany automatycznie w przypadku takiego błedu. Miwo nie ma adresu webmaster@miwo-military.net czy webmaster@miwopraszka.pl - stąd komunikat zwrotny. EOT Quote Link to post Share on other sites
The Fury Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Właśnie dotarła do mnie paczka z pierwszym zamówieniem MIWO Praszka: + mocno i solidnie zabezpieczona + w środku towar taki jaki zamawiałem + termin 10 dni roboczych, wysłane 4 dnia dotarło 5, czyli tydzień przed terminem. + kontakt - bardzo dobry, szybkie odpowiedzi na maila, marudzenie o ładownicach. Działają w sposób na prawdę godny polecenia. Kupiłem na próbę, na pewno powtórzę zakupy i zakupię to co mam upatrzone. Co do jakości wykonania wypowiem się jak pochodzę trochę w plecaku, ale wygląda solidnie. Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 http://www.miwo-military.net/-produkty/pid...-taktyczne-ST-2 Szelki taktyczne ST-2 od Praszki - może mi ktoś o nich coś powiedzieć? Bo widze, ze to nowość. Mam zamiar nosić razem z PT-3. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Fajnie, bo mają pasek na klacie łączący szelki przez co nie latają kiedy masz nie do końca dociążony szpej. Powierzchnia tylna to też fajna sprawa, ale patrząc w przyszłość bezużyteczna jeśli chcesz używać z pasoszelkami plecaka. Quote Link to post Share on other sites
shellshock Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 http://www.miwo-military.net/-produkty/pid...-taktyczne-ST-2 Szelki taktyczne ST-2 od Praszki - może mi ktoś o nich coś powiedzieć? Bo widze, ze to nowość. Mam zamiar nosić razem z PT-3. Kiepski wybór, z całym szacunkiem dla Praszki, ale ja bym ich za darmo nie chciał. Chaotyczna konstrukcja, pomieszanie z poplątaniem, i jeszcze ten chwyt ewakuacyjny... Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Czy ktoś mi powie czy na szelki PT-3 + Chlebak + Torba na odzysk na udo + Cargo + Bandolier na 6 magów do m4 mogę założyć kamizelkę CIRAS? czy nie będzie to przeszkadzało?? Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Czy ktoś mi powie czy na szelki PT-3 + Chlebak + Torba na odzysk na udo + Cargo + Bandolier na 6 magów do m4 mogę założyć kamizelkę CIRAS? czy nie będzie to przeszkadzało?? zależy jak nisko nosisz pas i jak krótkiego masz CIRASA, ja tak nosiłem i dawało radę :) Quote Link to post Share on other sites
shellshock Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 (edited) Do takiej kombinacji musisz być bardzo wysoki zeby wszsystko dzialało i było wygodne. Bezpieczniej jest zamienić Cirasa na PC. Świetnie współgra z pasem, nie krępuje ruchów. Edited January 17, 2010 by shellshock Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts