Kierqu Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Już znalazłem. Sory, że w ogóle napisałem na forum. Cofać się nie muszę. Nie chce się z wami kłócić to nie ma sensu. Jeżeli jeszcze masz mi coś do powiedzenia spoko możesz pisać. Mogę Ci zadać jeszcze jedno pytanie bo sprawa z magazynkami nie jest jasna. Które mid capy kupić bo od King Arms lata. Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Witajcie! Jak by ktoś nie wiedział, tworzę replikę WA2000. Potrzebuję wymiarów Gearboxa v.7 jaki znajduje się w waszych m14 :) Tu zamieszczam to co jest mi przede wszystkim potrzebne: Czyli tak: 1. Wysokość gb od końca obudowy zębatek aż do najwyższego miejsca 2. Długość od początku gb do jego końca szkieletu (bez dyszy) 3. To samo tyle ,że długość od początku obudowy silnika aż do końca szkieletu (bez dyszy) 4. Długość i szerokość obudowy silnika 5. Szerokość gearboxa 6. Szerokość cylindra Bardzo ułatwiło by mi to wszystko zdjęcie gb pod kątem 90 stopni, i dokładną długością górnego szkieletu (od miejsca prowadnicy do końca szkieletu-bez dyszy) -Górna strzałka. Z góry serdeczne dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Jeśli mówiąc szerokość masz na myśli średnicę cylindra to jest on standardowej średnicy jak każdy inny do AEG. Tyle że jest trochę dłuższy ale to chyba Ci nie robi różnicy. Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 @Kierqu Magi jak latają to się je podkleja taśmą. (było o tym sporo) Jak chcesz coś co nie lata to weź lowa od Cymy, miałem takiego u siebie i podawał ładnie. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Lowy TM siedzą lepiej i sztywniej niż stockowy Hi-Cap, praktycznie na latają (ledwo wyczuwalne przy mocnym pchnięciu na boki). Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 G&P tak samo siedzą miodnie i podają ładnie kuleczki. Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Dobra, już nie potrzebuję tych wymiarów. Znalazłem sobie świetny gb. /Federito Quote Link to post Share on other sites
Warlord Shadow Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Okablowanie trzeba kupować typowe do M14 czy jest ono jakiegoś bardziej "powszechnego" typu (M4?)? Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 (edited) A nie lepiej kupić jakieś normalne? Typu głośnikowe? To od m4 na pewno tam nie wejdzie. Edited December 28, 2009 by snup dogg Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 (edited) @Warlord Shadow Rozkręcałeś w ogolę replikę, że zadajesz tak bezsensowne pytanie jak "czy pasuje od m4". Za pseudo niskooporowe okablowanie zapłacisz min 35zł (chińskie do M4:P) do 119zł(G&G do M14) A jak byś chciał robić samemu to powinieneś się zmieścić w 50zł wliczając wszystko w tym browar:) Edited December 28, 2009 by Dogtag Quote Link to post Share on other sites
Warlord Shadow Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 @Warlord Shadow Rozkręcałeś w ogolę replikę, że zadajesz tak bezsensowne pytanie jak "czy pasuje od m4". Za pseudo niskooporowe okablowanie zapłacisz min 35zł (chińskie do M4:P) do 119zł(G&G do M14) A jak byś chciał robić samemu to powinieneś się zmieścić w 50zł wliczając wszystko w tym browar:) Generalnie nie gmerałem nigdy w aegu poza wymianą komory, lufy i gumki stąd moje pytanie. Poza tym nie rozumiem Cię- najpierw z Twojej wypowiedzi wynika, że nie pasuje od M4 a potem "(chińskie do M4:P"? Pomijając kwestię okablowania i gumki HU co polecacie wymienić w tej replice? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 A jak byś chciał robić samemu to powinieneś się zmieścić w 50zł wliczając wszystko w tym browar:) Wliczając MOSFETA, nowe lepsze wtyczki i najlepsze kable. Bo robiąc to standardowo i na głośnikowych to się w 10zł z browarem zamknie. Pomijając kwestię okablowania i gumki HU co polecacie wymienić w tej replice? Jeśli to ma być snajperka/wyborowy to wszystko generalnie, jeśli to ma być szturm to najlepiej zmień replikę. Poważnie. Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Zależy do czego chcesz ja używać. Jako replikę szturmową to te dwie rzeczy wystarczą, ma dobrą celność i zasięg, ewentualnie z czasem precke wsadzić. Jako replikę karabinu wyborowego to odsyłam do tematu w dziale tuningu. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Języczek miał sugerować że to żart z tą M4. Quote Link to post Share on other sites
Warlord Shadow Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Hmm... myślałem nad wykorzystaniem tej repliki jako DMR, ale chyba podziękuję- za dużo roboty. Dziękuję za odpowiedzi na moje pytania. :) Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 DMRke można kupić już gotową. Co prawda jest droga i niedostępna ale... gdybym nie kupił tej m14 na pewno kupił bym DMR http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2993 Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 DMR jest brzydki, poza tym ktoś w temacie o nim pisał że miał w rękach i że trzeszczy i ogólnie nie jest tak kolorowo jak powinno być przy replice 1 klasy. Quote Link to post Share on other sites
Warlord Shadow Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 To znaczy DMR ale ze zwykłej wersji bo mi się bardziej podoba :) Koniec offtopu Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jakiej długości jest dysza w tej czternastce? Na Airsoftpro mają dwa rodzaje i chciałbym się upewnić przed kupnem. Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Może, się przyda taka informacja, że sprawdzona dysza DF ma 21.16 mm. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Czyli ta 21,21 też powinna dać radę... Dzięki za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 (edited) Może być minimalnie za krótka. Najkrótsza dysza na ASGShopie do M14 ma 21.16, a wbrew pozorom te 0,05mm może zrobić różnicę. Edited December 31, 2009 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 (edited) Chyba za długa... :roll: Rozumiem że na tej DF wszystko dobrze się uszczelnia? Zresztą i tak zamawiam z tego sklepu dyszę do wybrednej Gieni więc najwyżej wtopię te 25zł. Edited December 31, 2009 by szczupe Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 (edited) Faktycznie, niedopatrzenie, za długa. Najdłuższa na ASGShopie to 21:18 bodajże więc te 0,03mm więcej w twojej może się przyczynić do problemów z podawaniem kulek, aczkolwiek nie musi. Ale to nie problem bo możesz lekko przypiłować na drobnym papierze ściernym i będzie ok. Za długa dysza to nie problem, gorzej jak jest za krótka. Edited December 31, 2009 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 A czy u siebie wstawiałeś tą dyszę DF? Chodzi mi o to że Christopher89 pisał że jest ona sprawdzona - rozumiem przez to że nie sprawia żadnych problemów... Gdyby ktoś miał jednak możliwość zmierzenia dyszy od M14 Cymy był bym bardzo zobowiązany ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts