Dogtag Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 U mnie jest to samo, tyle ze wina leży po stronie źle odlanego szkieletu gb. Quote Link to post Share on other sites
Szala Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Mam pytanko z innej beczki. Ostatnio zauważyłem że Krak-mani wycofali wszystkie m14 nie tylko cymy ale tak że firmy Kart. Ktoś może wie dlaczego i ewentualnie gdzie można by dostać m14 Cymki z gwarancją w dobrym sklepie i za przystępną cenę ? Jeśli tak to prosił bym o link do takiej stronki. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 cm.032A w Zbrojowni Quote Link to post Share on other sites
Szala Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 (edited) Mi chodziło bardziej o normalna wersje a nie socom ;/ a po za tym cena to lekka przeginka ... 650 zl za m14 kto to widział... jak na taiwanie swego czasu za 400zl były a zanim wycofali za 489 zl Edited August 18, 2010 by Szala Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Poszukaj w komisie może ktoś coś ma ciekawego, a jak nie to na allegro. Swego czasu to ja pamiętam jak m14 były po 370zł. Quote Link to post Share on other sites
Papryk Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Witam wszystkich Chciałbym się dowiedzieć , bo jestem na kupnie M14 CM.032 firny CYMA , gdzie obecnie można takową dostać . Na Taiwanie niema na GunFire również no i nie wiem gdzie szukać również cały czas obserwuję komis Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Odpowiedzią jest kilka postów wyżej. Quote Link to post Share on other sites
nocek123 Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 Moja M14 ma czasem "dziwny humor" i potrafi na semi (na auto żadziej jest ten problem) co trzecią/czwartą kuleczkę wypluć na 5m, co stawia mnie w kłopotliwej sytuacji, kiedy do kogoś celuję, a jak nacisnę spust tylko zradzam swoją pozycję, bo M14stka strzeliła sobie focha... Czy to może być wina stockowej gumy (która właściwie cały czas czeka na wymianę :P ), a może innych (również stockowych) elementów? Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 U mnie była to kwestia ustawienia komory. Musiałem kilka razy rozłożyć i złożyć repliczke, a szczególnie komorę. Wymień gumę jak najszybciej Quote Link to post Share on other sites
Elee-chan Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Cześć! Mam tutaj dwa takie sobie linki w jednym sklepie http://www.metalgun.pl/product-pol-146-M14-CM-032-CYMA.html http://www.metalgun.pl/product-pol-262-M14-CM-032A-CYMA.html Różnica między dwoma jest aż taka ogromna? Czyżby obecnie socom w metalgunie miał lepsze bebechy? Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Noooo ma hiper mega bebechy wstawione... A czytać się nauczyłeś? Weź cofnij się trochę w temacie i sprawdź czym się różnią te 2 wersje. Quote Link to post Share on other sites
Elee-chan Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Brawo mistrzu ciętej riposty... zniszczyłeś mnie Tak czytałem parę postów wcześniej... Chyba niektórzy muszą zrozumieć, że istnieje coś takiego jak ironia :/ Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Polecam Ci mistrzu ironii (i jej wyczuwania) przeczytać cały ten temat a nie parę postów wcześniej ;) Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Panowie jeśli było to gdzieś napisane jak byk to przepraszam. Interesuje mnie zakup repliki m14 i jak wiadomo mam dwie opcje CM lub AGM (nie mówię tutaj o replikach 1klasy). I interesuje mnie: 1) Do jakiej repliki wejdzie kompletny gb v7 od G&P http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...._7_-_Kompletny 2) Jakie obciążenie wytrzyma taki gb v7. Chciałbym zrobić tuning na 450-480fps - tylko ogień pojedyńczy z góry dziękuje wam za pomoc. P.S. prosiłbym o wypowiedzi osób obeznanych w tym temacie Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 gearbox g&p wejdzie i do cymy i do AGM. Tuning na 450-480 oznacza m130 plus dobre uszczelnienie. Taką sprężynę wytrzyma Ci spokojnie stokowy gearbox CYMY nawet na auto wiec na singlu tym bardziej. Nie wiem jak z AGM. Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 to dobrze wiedzieć myślałem, że te gb są słabsze. A jak Horblower sprawuje się twój zestaw z profllu? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 Oj do AGM nie wiem czy wejdzie bo nie jest standardu TM. Do Cymy na pewno. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 1. Jest odpowiedni temat o tuningu M14 Cymy. 2. Taka mała ciekawostka co do szkieletu v7 G&P. http://black-wolf.ru/makenotes/makenotes043.bwc Dla tych mniej kumatych - 10 tys. strzałów na SP120 Guardera i G&P trzasnął. Dla porównania, 15 tys. strzałów na Sp130 Guardera wytrzymał stockowy TM. Jak dodamy do tego że Poldeckiemu G&P trzasnął od tego że mu replika spadła z szafki to mocno zacząłbym się zastanawiać nad wytrzymałością szkieletu G&P. Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 to dobrze wiedzieć myślałem, że te gb są słabsze. A jak Horblower sprawuje się twój zestaw z profllu? Jest ok, w tej konfiguracji co w profilu przemieliłem na razie jakies 2000 kulek, prawie wszystkie na auto, ale poza rozwaloną głowicą tłoka podczas strzelania przy ujemnych temperaturach, która była stokowa. Stokowy szkielet jak i zębatki spokojnie wytrzymują m130. Co do szczegółów to odsyłam do działu tuning - tam znajdziesz odpowiedz na wszystkie swoje pytania. Quote Link to post Share on other sites
gibol Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 (edited) Co się porobiło, że nie mogę dostać zwykłej (nie SOCOM) M14 CYMY? kiedyś była w kilku sklepach teraz tylko znalazłem na metalgunie i dodatkowo jest "towar w dostawie". Może M14 okazała się jednak niewypałem (w co po waszych komentarzach nie chce mi się wierzyć) czy też coś się coś innego? przyznam, że jestem "lekko" do tyłu bo miałem dłuższą przerwę z ASG. Przy okazji moglibyście powiedzieć coś na temat tych replik: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=305 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=636 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...roducts_id=1308 Tak pokrótce bym prosił. Jak ktoś jest w temacie to może i na forum wszystko da się znaleźć, ale potem przerwie to naprawdę dla mnie dużo materiału do czytania. Bardzo bym prosił o wyrozumiałość :mrgreen: Pozdrawiam Edited September 6, 2010 by gibol Quote Link to post Share on other sites
Zee Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 AGM-a unikaj jak ognia. Z resztą nie miałem styczności. Cyma rulezz ;) Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 To nie jest temat o AGMach i KARTach ;) A nie ma zwykłej Cymki w sklepach bo ogółem jest mało dostaw do sklepów z Chin z powodów prawnych z tego co mi wiadomo. Quote Link to post Share on other sites
gibol Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Nie chciałem zaśmiecać forum dodatkowym tematem. Jeżeli ktoś chciałby mi pomóc prosiłbym o napisanie mi na PW. Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 "Trudno dostępność" M14, moim zdaniem wynika z dość przeciętnej sprzedawalności. Sklepy sprowadzają je w małej ilości i dlatego się tak rozchodzą. Zauważmy że "Nas" (jeśli moge tak określić użytkowniku m14) nie jest zbyt wielu w porównaniu do użytkowników replik m4/16, AK czy G36 i ich pochodnych. To co zawsze powtarzam, wielu ludzi sie napala na osiągi tej repliki nie biorąc po uwage najważniejszych faktów czyli długości, wagi czy choćby wielkości magazynków. Ale własnie za tą specyficzność trzeba kochać m14. Gibol, najlepiej kup używke, a za reszte pieniędzy kup lufe, gumke czy co tam będzie potrzebne by doprowadzić ją do użytku. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
gibol Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Mnie się ta replika bardzo podoba. Właśnie ten magazynek jest piękny (i całość oczywiście też). Dzięki za poradę. Będę musiał o tym pomyśleć. Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts